Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазете моториста, а?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пазете моториста, а?

А той дали ще ви пази:http://burgas.dir.bg/news_comments.php?id=11705026
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Тези НЛО /Ниско Летящи Обекти/ или тъй наречените още "потенциални донори" за мен са най-опасните на пътя. В Габрово има няколко от тях които не веднъж са ги сглобявали като лего. Но най-лошото е това което е описано в статията, той да си чупи коравата тиква колкото ще, но пострадват и невинни, и катажиите немогат да ги хванат при тези екстремни скорости в града, точно преди да седна да пиша това, един прелетя покрай гарата и с жената си казахме "ето още един донор", а бе трагедия...
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
      Тези НЛО /Ниско Летящи Обекти/ или тъй наречените още "потенциални донори" за мен са най-опасните на пътя. В Габрово има няколко от тях които не веднъж са ги сглобявали като лего. Но най-лошото е това което е описано в статията, той да си чупи коравата тиква колкото ще, но пострадват и невинни, и катажиите немогат да ги хванат при тези екстремни скорости в града, точно преди да седна да пиша това, един прелетя покрай гарата и с жената си казахме "ето още един донор", а бе трагедия...
      Обиждат се, като им кажеш "донори"... Щото все някой трябвало да ги пази. Онзи ден младеж и младежка отнемат предимство на кола и се потрошават в нея, а всички в тяхна защита, щото били на моторетка. Мня. То, че и масово шофьорите на четири и повече колесни не ебават изобщо мотористи и велосипедисти е ясно, но и мотористите трябва малко да се съобразяват с действителността. А следващия четириколесен, който мине покрай мен на 1 педя, като съм с колелото - ще му резна гумите на светофара.
      Steliyan's Life!

Коментар

никой моторист не спазва правилатасъщото важи и за велосипедистите, които пък изобщо нямат представа къде се намират - мислят се за пешеходци
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
          никой моторист не спазва правилатасъщото важи и за велосипедистите, които пък изобщо нямат представа къде се намират - мислят се за пешеходци
          Винаги карам в еднометровата зона от тротоара, разрешена ми по закон.
          Steliyan's Life!

Коментар

Ела да ги видиш в Бургас на кръговото за Созопол карат в насрещната лента.Миналия уикенд тръгваме с жената и детето на плаж и малко преди да навляза в кръговото един велосипедист точно срещу мен,съответно аз подадох звуков сигнал обаче това го подразни и започна да нарежда родата ми,жената дето няма книжка вика тоя защо се кара след като не е в правото си?!?!Казах и че заслужава да изкарам щангата и да му покажа къде му е мястото на платното за движение!Друг случай-онзи ден си карам по околовръстното за М.рудник изпреварвах автобус и съм в лява лента и покрай мене най-в ляво профуча един мотор на задна гума чак ме стресна от къде излезе не го видях....ами ако автобуса не ме бе видял и искаше да изпреварва и аз да се предпазя да мина още по-в ляво какво щеше да стане....?!?!? Нямам думи просто...

Коментар

Винаги гледам да ги пускам да минават напред, дали да се подместя на светофар да се провират, дали да им чукна десен мигач извънградско. Предпочитам да са по-далеч от мен.

Коментар

цено написа:
                Ела да ги видиш в Бургас на кръговото за Созопол карат в насрещната лента.Миналия уикенд тръгваме с жената и детето на плаж и малко преди да навляза в кръговото един велосипедист точно срещу мен,съответно аз подадох звуков сигнал обаче това го подразни и започна да нарежда родата ми,жената дето няма книжка вика тоя защо се кара след като не е в правото си?!?!Казах и че заслужава да изкарам щангата и да му покажа къде му е мястото на платното за движение!Друг случай-онзи ден си карам по околовръстното за М.рудник изпреварвах автобус и съм в лява лента и покрай мене най-в ляво профуча един мотор на задна гума чак ме стресна от къде излезе не го видях....ами ако автобуса не ме бе видял и искаше да изпреварва и аз да се предпазя да мина още по-в ляво какво щеше да стане....?!?!? Нямам думи просто...
                Аз за това дори ще си слагам стоп и пътеуказателни светлини на колелото - да мога да сигнализирам, като искам да спра или завия. Много се дразня и аз на велосипедисти, които карат срещу движението или в средата на тесен/стеснен път...
                Steliyan's Life!

Коментар

Всички са равноправни участници в движението. Всички трябва да се пазят, като всеки е отговорен за действията си. Без значение кой как те дразни, ако е по-малък - трябва да го пазиш, било то моторист, велосипедист, пешеходец или състезател с лагерна количка.

Коментар

Humppa написа:
                    Всички са равноправни участници в движението. Всички трябва да се пазят, като всеки е отговорен за действията си. Без значение кой как те дразни, ако е по-малък - трябва да го пазиш, било то моторист, велосипедист, пешеходец или състезател с лагерна количка.
                    Колега знам че си моторист. Аз винаги гледам да пазя мотористите и да им давам път когато мога, НО миналата седмица се случва следното: движа се в петък около 18:30 в отсечката Карнобат-Сливен(сам ще се сетиш какво движение има сега в петък към морето). Настига ме един с мотор и въпреки че насреща е кола след кола, аз се дърпам максимално вдясно да може да ме изпревари. До тука добре. Минава пред мене и уш караше по-бързо от мене и затова го пуснах след като ме изпревари караше с моята скорост около 100км/ч пред мене. Айде това както и да е. Ама почна на правите отсечки да кара на задна гума с тази скорост. Питам и отговор не чакам: ако падне с тази скорост и го блъсна кой ще е виновен, че той карал на задна гума пред мене и съм го блъснал?
                    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                    Ex.Opel Astra

Коментар

z_sutrov написа:
                      Humppa написа:
                      Колега знам че си моторист. Аз винаги гледам да пазя мотористите и да им давам път когато мога, НО миналата седмица се случва следното: движа се в петък около 18:30 в отсечката Карнобат-Сливен(сам ще се сетиш какво движение има сега в петък към морето). Настига ме един с мотор и въпреки че насреща е кола след кола, аз се дърпам максимално вдясно да може да ме изпревари. До тука добре. Минава пред мене и уш караше по-бързо от мене и затова го пуснах след като ме изпревари караше с моята скорост около 100км/ч пред мене. Айде това както и да е. Ама почна на правите отсечки да кара на задна гума с тази скорост. Питам и отговор не чакам: ако падне с тази скорост и го блъсна кой ще е виновен, че той карал на задна гума пред мене и съм го блъснал?
                      Ти ще си виновен - първо, защото го блъскаш изотзадзе и ходи доказвай, че е бил паднал. И второ - защото си се движил с несъобразена с пътната обстановка скорост Обичам го това последното, но да не съм задната кола...
                      Steliyan's Life!

Коментар

vital написа:
                        Винаги гледам да ги пускам да минават напред, дали да се подместя на светофар да се провират, дали да им чукна десен мигач извънградско. Предпочитам да са по-далеч от мен.
                        Подкрепям - давам път, пазя, отбивам, намалям, дори тва да е свързано с моментен мой диксомфорт......не съм моторист, имам две качвания на мотор през живота си, но така съм сметнал че е по добре за мен и за тях.......
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

И аз изобщо не съм фен. Направо си ме е шубе, ако нещо е с по-малко от 4колела :D Естествено без велосипед.Според голяма част от проблемите биха се решили, ако им правим повече път.

Коментар

Повече път ли да им правим?!?!Че този им е малко да си трошат главите?!?На никого път не правя. Има си ЗДвП. Всеки е длъжен да го спазва. И водачите на автомобили, и мотористите.В този ред на мисли, максимално разрешената скорост за автомобилите е 90, а за мотористите - 80. Няма как един спазващ закона моторист да ме изпревари, щото винаги карам на горната граница.Ако ме изпреварва, значи нарушава закона и си е поел всички рискове и последствия от това.

Коментар

Аз съм на мнение,че всеки сам кове съдбата си.Имам познати мотористи,които карат разумно и нямат проблеми.Познавам и такива,които сами си търсят белята.Така че какво да кажа освен,че има достатъчно много хора като мен,на които им трябват донори на орган .Всеки сам решава как и колко ще живее.
                              Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
                              Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

Коментар

Working...
                              X