Колеги интересува ме следната ситуация ако някой знае да сподели:Блъскат ме, аз съм си в правото другия е с вината обаче той бяга и аз му снимам номера и го давам на Катаджиите, идват катаджиите , колата с варненска регистрация, лицето уж от бургас, и ми казват, че може и да не го намерят, може и да го намерят при положение , че съм дал номера направо на снимка , според вас възможно ли е да не го намерят и на някой случвало ли му се е такова нещо Интересува ме, тия номера за кво са на колите, ако поне застрахователната компания не намерят да ми плати щетите ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос отсносно ПТП
Collapse
X
-
Вярно, вярно Преди работех на една от големите вериги бензиностанции. Един ми избяга с неплатена сметка, записан на камерите. Обадих се на 166, пуснах си жалба на другият ден. След няколко МЕСЕЦА получавам писмо от някакъв прокурор в което пише че колата е на еди кой си, с адрес и всичко ама виждате ли на нас не ни се занимава с такива случаи и кой от къде е - разбира се написано "грамотно". Та от полиция полза няма.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Между двете неща има голяма разлика.При бягство от ПТП винаги има водач с някои нередности, заради което се прави всичко възможно да бъде спрян.1.Употреба на алкохол или опиат.2.Лице без правоспособност.3.Крадено или с нередовни документи МПС.Лично съм звънял няколко пъти за ПТП с избягал от мястото водач и съм бил свидетел на залавянето му.Така ,че и от вас зависи как ще представите случката на полицаите.Достатъчно е да споменете ,че лицето е изглеждало в опиянение и е отпрашило криволичейки по пътя.Стой та гледай дали няма да се дигнат 5-6 патрулки след него.
Коментар
-
При тея случаи наистина потърпевшия остава в "безтегловност". Преди седмица моя тъст си кара БМВ-то и по едно време един камък фрас и фара отива по дяволите. Ситуацията е следната - край пътя работници от пътно поддържане косят тревата и единия мята по посока на платното камък, който чупи фара. Понеже участъкът е с интензивно движение, човекът (тъст ми) спира 400 метра по-надолу и се връща да се разправя. Работниците отричат да са хвърляли какъвто и да било камък... Звънене до поддържащата пътя фирма, чийто работник е хвърлил камъка - от там само уверение, че ще "проверят" случая и евентуално ще накажат виновника... дръжки. Катаджиите отказват да се занимават, понеже не става въпрос за ПТП, можели само протокол, но съпътстван с акт като примерно несъобразена скорост в участък с ремонт на пътя, евентуално за застрахователя, но само при положение че има каско... С други думи - бития - бит...Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
rebel написа:Вие какво си мислите, че впрягат 5 патрулки и почват да го търсят ли? :D Изпращат една призовка, звънват 1 път по телефона и ако никой не отговори - здраве да е
Коментар
-
Re: Въпрос отсносно ПТП
jimi69 написа:Колеги интересува ме следната ситуация ако някой знае да сподели:Блъскат ме, аз съм си в правото другия е с вината обаче той бяга и аз му снимам номера и го давам на Катаджиите, идват катаджиите , колата с варненска регистрация, лицето уж от бургас, и ми казват, че може и да не го намерят, може и да го намерят при положение , че съм дал номера направо на снимка , според вас възможно ли е да не го намерят и на някой случвало ли му се е такова нещо Интересува ме, тия номера за кво са на колите, ако поне застрахователната компания не намерят да ми плати щетите ?
Коментар
-
ilko-gd написа:Вярно, вярно Преди работех на една от големите вериги бензиностанции. Един ми избяга с неплатена сметка, записан на камерите. Обадих се на 166, пуснах си жалба на другият ден. След няколко МЕСЕЦА получавам писмо от някакъв прокурор в което пише че колата е на еди кой си, с адрес и всичко ама виждате ли на нас не ни се занимава с такива случаи и кой от къде е - разбира се написано "грамотно". Та от полиция полза няма.
Коментар
-
Миналата година и на мен ми се случи. Един циганин с пежо ме удари като реши да ми пресече пътя за да влезе в бензиностанция от средната лента. Спряхме и той започва да ме успива че ще плаща - беше ми ужулил калника. Аз обаче веднага го снимах - виждаше се както шофьора, така и двете коли, номерата и циганката която беше с него. По едно време той се качи в колата и духна. Вече му бях взел телефонния номер и като му звъннах ми каза че отивал за пари ))Само на 20 метра от нас се оказа че имало полиция -дебнеха за каране в бус лентата - под моста Чавдар. За жалост се оказа че не са разбрали какво е станало. Но ми направиха протокол за ПТП с избягал участник. По станцията го обявиха за издирване. Аз на другия ден отивам в КАТ и подавам жалба като прилагам всички снимки, протокола за ПТП и телефона на оня. Обаче така и не отидох да видя какво е станало с жалбата ми... най вероятно нищо. Никой не ме търсил и от следователите въпреки че говорих с тях и казаха че след като го намерят ще ми се обадят за да се срещнем при тях.Няма оправия в таз държава ...
Коментар
-
Re: Въпрос отсносно ПТП
jorko написа:jimi69 написа:Колеги интересува ме следната ситуация ако някой знае да сподели:Блъскат ме, аз съм си в правото другия е с вината обаче той бяга и аз му снимам номера и го давам на Катаджиите, идват катаджиите , колата с варненска регистрация, лицето уж от бургас, и ми казват, че може и да не го намерят, може и да го намерят при положение , че съм дал номера направо на снимка , според вас възможно ли е да не го намерят и на някой случвало ли му се е такова нещо Интересува ме, тия номера за кво са на колите, ако поне застрахователната компания не намерят да ми плати щетите ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар