Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос отсносно ПТП

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос отсносно ПТП

Колеги интересува ме следната ситуация ако някой знае да сподели:Блъскат ме, аз съм си в правото другия е с вината обаче той бяга и аз му снимам номера и го давам на Катаджиите, идват катаджиите , колата с варненска регистрация, лицето уж от бургас, и ми казват, че може и да не го намерят, може и да го намерят при положение , че съм дал номера направо на снимка , според вас възможно ли е да не го намерят и на някой случвало ли му се е такова нещо Интересува ме, тия номера за кво са на колите, ако поне застрахователната компания не намерят да ми плати щетите ?
    Punto JTD
    http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Ще го намерят.То остава и при снимка с номера да не го намерят...Друг е въпроса дали ще могат да докажат кой е управлявал МПС то при инцидента.Принципно теб не те засяга кой е,а да ти оправят колата.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Вие какво си мислите, че впрягат 5 патрулки и почват да го търсят ли? :D Изпращат една призовка, звънват 1 път по телефона и ако никой не отговори - здраве да е
      Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

rebel написа:
        Вие какво си мислите, че впрягат 5 патрулки и почват да го търсят ли? :D Изпращат една призовка, звънват 1 път по телефона и ако никой не отговори - здраве да е
        Верно ли така правят. Колко заблудени сме били.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Вярно, вярно Преди работех на една от големите вериги бензиностанции. Един ми избяга с неплатена сметка, записан на камерите. Обадих се на 166, пуснах си жалба на другият ден. След няколко МЕСЕЦА получавам писмо от някакъв прокурор в което пише че колата е на еди кой си, с адрес и всичко ама виждате ли на нас не ни се занимава с такива случаи и кой от къде е - разбира се написано "грамотно". Та от полиция полза няма.
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Между двете неща има голяма разлика.При бягство от ПТП винаги има водач с някои нередности, заради което се прави всичко възможно да бъде спрян.1.Употреба на алкохол или опиат.2.Лице без правоспособност.3.Крадено или с нередовни документи МПС.Лично съм звънял няколко пъти за ПТП с избягал от мястото водач и съм бил свидетел на залавянето му.Така ,че и от вас зависи как ще представите случката на полицаите.Достатъчно е да споменете ,че лицето е изглеждало в опиянение и е отпрашило криволичейки по пътя.Стой та гледай дали няма да се дигнат 5-6 патрулки след него.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

При тея случаи наистина потърпевшия остава в "безтегловност". Преди седмица моя тъст си кара БМВ-то и по едно време един камък фрас и фара отива по дяволите. Ситуацията е следната - край пътя работници от пътно поддържане косят тревата и единия мята по посока на платното камък, който чупи фара. Понеже участъкът е с интензивно движение, човекът (тъст ми) спира 400 метра по-надолу и се връща да се разправя. Работниците отричат да са хвърляли какъвто и да било камък... Звънене до поддържащата пътя фирма, чийто работник е хвърлил камъка - от там само уверение, че ще "проверят" случая и евентуално ще накажат виновника... дръжки. Катаджиите отказват да се занимават, понеже не става въпрос за ПТП, можели само протокол, но съпътстван с акт като примерно несъобразена скорост в участък с ремонт на пътя, евентуално за застрахователя, но само при положение че има каско... С други думи - бития - бит...
              Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

rebel написа:
                Не само си мислим, ами съм го изпитал лично.Преди време, едни пияни с пикап ми изкочиха от улица със стоп, през нощта, без фарове, и ги блъснах странично. Опитаха се да ме убеждават да не викаме полиция, но не успяха, и запалиха колата и избягаха. Дойдоха полицаите, и след 1 час колата (фирмена), беше намерена изоставена в тъмна уличка... собственика беше събуден, да посочи на кой е дал колата... в крайна сметка, събраха се всички, които бяха в пикапа и докараха едно момче, трезвено, дето изобщо го нямаше на ПТП-то, уж че той е карал... Но веднага се разбра, че той даже не знае какво точно е станало... на мен си ми издадоха протокола за ПТП, за да се занимавам със застрахователите, а тях ги подкараха всички към РПУ-то да се уточняват. Дори не знам какво е станало.Но колата я издирваха всички дежурни патрулки в града. Не знам дали са били 5, може да са били 2, но може да са били и 10.

Коментар

Аз пък на друго се чудя.Защо всеки почва да прави разни интерпретации на темата и да си разказва разни истории ,които нямат нищо общо с дадената тема?В случая става въпрос за ПТП.Какво общо имат джигит избягал без да плати и счупен от камък фар?Защо го отчайвате колегата по този начин?
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Е точно за такива случаи се прави пълното каско.
                    F31 BMW 320d

Коментар

Re: Въпрос отсносно ПТП

jimi69 написа:
                      Колеги интересува ме следната ситуация ако някой знае да сподели:Блъскат ме, аз съм си в правото другия е с вината обаче той бяга и аз му снимам номера и го давам на Катаджиите, идват катаджиите , колата с варненска регистрация, лицето уж от бургас, и ми казват, че може и да не го намерят, може и да го намерят при положение , че съм дал номера направо на снимка , според вас възможно ли е да не го намерят и на някой случвало ли му се е такова нещо Интересува ме, тия номера за кво са на колите, ако поне застрахователната компания не намерят да ми плати щетите ?
                      Протокол за ПТП съставиха ли ?

Коментар

Тези номера са играчка за едни други хора, веднъж видях голяма черна кола, която отпред беше със СА а отзад със ВТ номер. За съжаление всичко е възможно ами се радвай че си останал жив. Престъпността явно е по-силна от законите в България.

Коментар

ilko-gd написа:
                          Вярно, вярно Преди работех на една от големите вериги бензиностанции. Един ми избяга с неплатена сметка, записан на камерите. Обадих се на 166, пуснах си жалба на другият ден. След няколко МЕСЕЦА получавам писмо от някакъв прокурор в което пише че колата е на еди кой си, с адрес и всичко ама виждате ли на нас не ни се занимава с такива случаи и кой от къде е - разбира се написано "грамотно". Та от полиция полза няма.
                          Грамотно пишат и другото си е така.

Коментар

Миналата година и на мен ми се случи. Един циганин с пежо ме удари като реши да ми пресече пътя за да влезе в бензиностанция от средната лента. Спряхме и той започва да ме успива че ще плаща - беше ми ужулил калника. Аз обаче веднага го снимах - виждаше се както шофьора, така и двете коли, номерата и циганката която беше с него. По едно време той се качи в колата и духна. Вече му бях взел телефонния номер и като му звъннах ми каза че отивал за пари ))Само на 20 метра от нас се оказа че имало полиция -дебнеха за каране в бус лентата - под моста Чавдар. За жалост се оказа че не са разбрали какво е станало. Но ми направиха протокол за ПТП с избягал участник. По станцията го обявиха за издирване. Аз на другия ден отивам в КАТ и подавам жалба като прилагам всички снимки, протокола за ПТП и телефона на оня. Обаче така и не отидох да видя какво е станало с жалбата ми... най вероятно нищо. Никой не ме търсил и от следователите въпреки че говорих с тях и казаха че след като го намерят ще ми се обадят за да се срещнем при тях.Няма оправия в таз държава ...

Коментар

Re: Въпрос отсносно ПТП

jorko написа:
                              jimi69 написа:
                              Протокол за ПТП съставиха ли ?
                              да описани са щети , всичко... Джантите са ми криви 2те леви, и днес сложих 14ки със железни и пунтото тръгна повече от всякога Ако някой дава 2 лети джанти 14ки да казва, гумата със изгърмяната гума няма да я барна докато не ми се обадят, калника и него няма да го оправя, да не кажат после, че аз нещо лъжа въпреки свидетелите катаджии ама аз вяра нямам на никой
                              Punto JTD
                              http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

Working...
                              X