Няколко човека ми казват че ако оставя колата неизгасена за 2/3/5 мин. щяла да изгори по малко гориво от колкото да я изгася и запаля отново.Има ли нещо вярно или е мит :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На место или изгасена?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Според мен е мит.Къде ще отиде бензина? Ще си го вземе за вкъщи ?П.П. Моля те, оправи си заглавието. Вместо мЯсто пиши на празен ход например. Така както е в момента не се разбира точно какво имаш предвид.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
-
То ако беше така системата Стоп/Старт нямаше да я има.Ама тека нали винаги сме по-умни от инженерите...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Това е поредния мит, създаден от "разбирачите", които нямат представа какво значи "работен обем" ... губил съм часове в разясняване на основните принципи на работа на ДВГ ... чувал съм дори твърдения, че щом един двигател е "два литра", значи на едно запалване харчи 2 л. гориво Киро е прав ... гасете си колите - по-икономично е и по-екологично ...I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Аз само ако съм карал по-бързичко я оставям минута-минута и половина да поизстине и я гася. Но ако съм я изкарал от гаража и съм сам - гася, заключвам, затварям и заключвам гаража, качвам се пак паля и тръгвам. Дори през зимата НЕ чакам да загрява, щото последната зима рекорда до работна температура на място при това в гаража - беше 48 минути. При околна -22, разбира сеSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
emzo написа:Aко приемем, че за 1 мин работа изгарят 100мл.(примерно) бензин, 5 мин = 0,5литра Как чрез едно запалване ще изгори 0,5литра ?Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Аз знам, че акумулатора се товари повече, но при всички положения едва ли има голяма разлика в разхода. В новите старт/стоп системи двигателя постепенно "затихва" и след 3-4-5 мин изгасва напълно, но електрическата система си е активна! А ако махна стелките на колата и тя олекне с приблизително 2-3кг. дали ще спестя 0,00001л. гориво на всеки 100000км? О_оPunto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
emzo написа:Aко приемем, че за 1 мин работа изгарят 100мл.(примерно) бензин, 5 мин = 0,5литра Как чрез едно запалване ще изгори 0,5литра ?
Коментар
-
Е примерно примерно, ама едно е въпроса ’как с едно запалване ще изгори 0.5л’, друг е въпроса ’как с едно запалване ще изгори 150 грама’, нали така?Аз не казвам кой е прав в случая. Просто нека сметките ги правим близо до истината, а не с тройна разлика. Щото ако някой беше написал ’(примерно) колата гори 0.5л/час’ щеше да скокнеш.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар