Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На место или изгасена?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На место или изгасена?

Няколко човека ми казват че ако оставя колата неизгасена за 2/3/5 мин. щяла да изгори по малко гориво от колкото да я изгася и запаля отново.Има ли нещо вярно или е мит :D

Според мен е мит.Къде ще отиде бензина? Ще си го вземе за вкъщи ?П.П. Моля те, оправи си заглавието. Вместо мЯсто пиши на празен ход например. Така както е в момента не се разбира точно какво имаш предвид.
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

хм..

абе не знам колко е вярно ама и аз съм го чувал
      FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

На метан съм, а паля на бензин и с форсиране(не е инжекция метана) обръщам, и ако е за 2-3-5 мин. не я гася. ...ама не винаги...
        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Aко приемем, че за 1 мин работа изгарят 100мл.(примерно) бензин, 5 мин = 0,5литра Как чрез едно запалване ще изгори 0,5литра ?
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

То ако беше така системата Стоп/Старт нямаше да я има.Ама тека нали винаги сме по-умни от инженерите...
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ако сте гледали предаването Ловци на Митове ще Ви се изясни картинката.Няма такова нещо.Поредните митове.
              първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
              Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
              Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

Това е поредния мит, създаден от "разбирачите", които нямат представа какво значи "работен обем" ... губил съм часове в разясняване на основните принципи на работа на ДВГ ... чувал съм дори твърдения, че щом един двигател е "два литра", значи на едно запалване харчи 2 л. гориво Киро е прав ... гасете си колите - по-икономично е и по-екологично ...
                I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Аз само ако съм карал по-бързичко я оставям минута-минута и половина да поизстине и я гася. Но ако съм я изкарал от гаража и съм сам - гася, заключвам, затварям и заключвам гаража, качвам се пак паля и тръгвам. Дори през зимата НЕ чакам да загрява, щото последната зима рекорда до работна температура на място при това в гаража - беше 48 минути. При околна -22, разбира се
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

emzo написа:
                    Aко приемем, че за 1 мин работа изгарят 100мл.(примерно) бензин, 5 мин = 0,5литра Как чрез едно запалване ще изгори 0,5литра ?
                    Да гори половин литър при палене, но когато двигателя е студен. Това съм го виждал още през 1990 година, защото аз държах бутилката, докато колата вървеше. За тези, които не помнят тези времена - тогава имаше криза за горива. Та тогава при паленето отиде половин литър, а останалия ни стигна от центъра на Правец до бензиностанцията на Шатрата. От там до Ботевград Москвича изхарчи още един литър.
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

Аз знам, че акумулатора се товари повече, но при всички положения едва ли има голяма разлика в разхода. В новите старт/стоп системи двигателя постепенно "затихва" и след 3-4-5 мин изгасва напълно, но електрическата система си е активна! А ако махна стелките на колата и тя олекне с приблизително 2-3кг. дали ще спестя 0,00001л. гориво на всеки 100000км? О_о
                      Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

emzo написа:
                        Това което приемаш ми се струва в пъти далеч от истината. Доколкото знам на празен ход автомобила гори 1.5-2л/час. По твоята сметка излиза че гори 6л/час.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                          То ако беше така системата Стоп/Старт нямаше да я има....
                          Точно това си помислих и аз.

Коментар

............
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Е примерно примерно, ама едно е въпроса ’как с едно запалване ще изгори 0.5л’, друг е въпроса ’как с едно запалване ще изгори 150 грама’, нали така?Аз не казвам кой е прав в случая. Просто нека сметките ги правим близо до истината, а не с тройна разлика. Щото ако някой беше написал ’(примерно) колата гори 0.5л/час’ щеше да скокнеш.

Коментар

Working...
                              X