Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имаме ли банкери тук?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Имаме ли банкери тук?

Добър ден съфорумци!Така на кратко:Тази година завърших училище и ме приеха в университет, мога да си плащам семестрите и т.н, работя, получавам добри пари, но не мога да си събера пари за кола, тъй като скоро ще съм шофьор. Та въпроса ми е, мога ли да изтегля Студентски кредит, и след като ми преведат цялата сума да я изтегля и да си купя кола и да кажем след това всеки месец да си внасям по 200-300 лева ( като се има предвид, че все още уча в университет и съм в 1вия семестър)? Клиент съм на ЦКБ, ей ся им погледнах сайта: http://www.ccbank.bg/bg/student_loan .Вие имате възможност за избор: да получите веднага пълната сума за обучението Ви или ежегодно да получавате сумата за съответната учебна година.От това разбирам, че мога да получа всички пари наведнъж? Моля да отговарят само компетентни хора, без тролове, хейтъри и т.н.Поздрави !
    Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3

След като работиш и получаваш заплата, проблема да вземеш кредит е просто нулев.Отиваш в твоята банка и искаш да ти предложат потребителски кредит. Особено при превод на работна заплата в конкретната банка, условията са повече от добри.Моята банка ми предлага в момента потребителски кредит до 50 000лв, на7% лихва, с единственото условие - превод на заплатата в банката.Естествено това е възможно ако парите си ги получаваш официално. Ако ги получаваш на ръка... е друго.Студентските кредити доколкото знам като типични целеви преференциални кредити не могат да се теглят на каса - т.е. банката целево превежда някъде парите - на университета, на общежитието или нещо друго, а после кредитополучателят ги изплаща.Но все пак може да провериш де.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Бих ти препоръчал да не вземаш цялата сума и така да си гарантираш образованието, а предполагам лихвите са по-ниски в този случай.Парите, които ще ти се освободят като финансов ресурс, ще можеш да използваш по няколко начина.1. Можеш да ги внасяш на влог и с лихвите да компенсираш лихвите по кредита. Така като завършиш ще имаш пари и за кола и да си плащаш вноските към банката, защото докато следваш мисля не плащаш вноски.2. Естествено можеш да ги хвърлиш за кола, но като нямаш гараж, все едно си оставил парите на улицата.3. Има и други варианти, но изборът е твой!
      Няма начин да няма начин!

Коментар

Проблемът е, че не работя на договор, freelancer преводач съм и работя с една жена, която кандидатства по проекти и т.н, Тя ми набавя цялата работа и тя ми плаща, дохода ми е между 1000-2000 лв на месец, живея в малък град а университета ми е на 20 км. Това, че нямам гараж не е проблем. Господина над мен изглежда доста компетентен, ако можете бихте ли ми дали повече информация към коя банка ще ми разрешат да си изтегля парите?

Коментар

vladrak написа:
          Проблемът е, че не работя на договор, freelancer преводач съм и работя с една жена, която кандидатства по проекти и т.н, Тя ми набавя цялата работа и тя ми плаща, дохода ми е между 1000-2000 лв на месец, живея в малък град а университета ми е на 20 км. Това, че нямам гараж не е проблем. Господина над мен изглежда доста компетентен, ако можете бихте ли ми дали повече информация към коя банка ще ми разрешат да си изтегля парите?
          Щом вадиш по 1000лв и нагоре на месец - ами стисни гъза малко и си вземи за 2 месечни заплати едно Пунто 1 за 1500лв да стартираш...Или не искаш да се качваш на такава барака?Тогава вече вариантите са ти някой твой близък с доход да ти изтегли едно кредитче, а ти да го плащаш...Абе начините много, въпроса е че иска връщане.Щом живееш в малък град, на тази възраст дохода ти е похвален!Твоите връстници се задоволяват с по 10тина лева на ден от майка си и татко си, ако изобщо могат да им дадат...Така че не ни питай много много нас - ами иди в баката и говори с тях.Но студентския кредит определено не е твоя начин да си купиш кола, повярвай ми. Факторите са много, бъди внимателен.

Коментар

Yavor написа:
            vladrak написа:
            Щом вадиш по 1000лв и нагоре на месец - ами стисни гъза малко и си вземи за 2 месечни заплати едно Пунто 1 за 1500лв да стартираш...Или не искаш да се качваш на такава барака?Тогава вече вариантите са ти някой твой близък с доход да ти изтегли едно кредитче, а ти да го плащаш...Абе начините много, въпроса е че иска връщане.Щом живееш в малък град, на тази възраст дохода ти е похвален!Твоите връстници се задоволяват с по 10тина лева на ден от майка си и татко си, ако изобщо могат да им дадат...Така че не ни питай много много нас - ами иди в баката и говори с тях.Но студентския кредит определено не е твоя начин да си купиш кола, повярвай ми. Факторите са много, бъди внимателен.
            Нямам баща, майка ми има голям заем + кредити и е нередовен платец, откакто работя и давам към 600-800 лв на месец, за да плаща всичко + сметки. Баба ми и дядо ми са пълни егоисти дядо ми удря тавана на пенсията и му отдържат 150 лв (трябва да взима към 900, но взима към 750, заради тавана), баба ми работи и получава пенсия, но както казах са големи егоисти, всичко кътат за себе си и постоянно реват, че нямат пари, като се има предвид, че са пенсионери, как към 1200 лв на месец не им стигат не знам. Както и да е, човек не може да си избира семейството. Заради това не мога да събера пари, защото давам на майка ми, ако тръгна да събирам ще ми трябват към 1-2 год да ги събера. Искам да си взема Фиат Браво 1,9 JTD, до 2,5 хил ще се намери нещо читаво

Коментар

Извинявай, не беше моя работа да дудна и да звуча поучително.Може би ако вземеш кола от автокъща и ти я пуснат на някакъв лизинг за 12 месеца например... В тая криза мисля че и толкова евтина кола биха лизинговали.Иначе нищо не пречи да пообиколиш банките и да поразпиташ - има и такива, които продължават да дават кредити без обезпечение, естествено с по-висока лихва.Пробвай Булбанк!Иначе ЦКБ по мое мнение са свястна банка, можеш да ги питаш и тях за някакъв вид стоков кредит. Там също май нямаха тежки обезпечения, особено щом вече си им клиент.

Коментар

Навсякъде искат доход, ще отида утре в ЦКБ, надявам се да измислим нещо. Освен да й кажа да ми отвори сметката на картата ми, която е регистрирана към Пейпал и да види, че от май до сега са минали около 6 хил, ама това едва ли ще има значение, пък знаеш ли, може да стане.

Коментар

Варианта да си купиш кола със студетски кредит го забрави, кредита е целеви и пари ти лично няма да получиш. Превеждат се направо по сметката на университе на траншове след предоставяне на уверение за записън семестър.Необходимо услове е родител работещ на постоянен трудов договор да стане поръчител, за перода на кредита се плащат само лихви, като главница се изплаща след завършване на образование. Ако толкова ти трябва кола потърси си нещо евтино и икономично. За бабите и дядовците не се оплаквай знам два доста фрапиращи случая. Просто прави като мен викаш майната му, да са живи и здрави и се оправяш сам.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Пич няма къде да ти отпуснат кредит без да имаш безсрочен трудов договор от поне 3 месеца.... Аз се сещам само за лизинг към някоя автокъща, там ще те изгърбят, но мисля, че и само с лична карта става.....
                    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

rebel написа:
                      Пич няма къде да ти отпуснат кредит без да имаш безсрочен трудов договор от поне 3 месеца.... Аз се сещам само за лизинг към някоя автокъща, там ще те изгърбят, но мисля, че и само с лична карта става.....
                      Тва малко не е точно така.Че няма да му дадат потребителски кредит без безсрочен договор е ясно,но че трябва да е на такъв от поне 3 месеца е глупост.През 2010г. теглих кредит за Бравото,тогава постъпих на безсрочен договор в средата на септември и след седмица вече имах пари да си доизплатя колата.
                      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Браво, колега, че все пак толкова млад работиш и изкарваш сносни пари, особено за малък град. Моя съвет е- събери си паричките, макар да ти отнеме 6-9 месеца, вземи си някаква евтина кола с евтина поддръжка и това е. 20 км в посока на ден са 800 км на месец до универистета /20 учебни дни/, не са много и ако не е тотална развалина, няма да има честа нужда от инвестиции. Иначе ти кредит ще вземеш, но както каза S_BANKOV студенсткия кредит няма да мине. Има много кожодери, които ще ти дадат кредит на 200 % лихра /примерно джет кредит/, но няма смисъл, защото един кредит ще те изсмуче, ще ти падне стандарта, колата ще се строши и ще се чудиш откъде да вземеш 300-400 лв за съединител.Иначе като фрийлансър може да се самоосигуряваш, както са докторите примерно, стоматолози и т.н. и на база декларациите в НАП ще ти отпуснат кредит, като за мен ако хванеш такъв вариант е по-добре овърдрафт, защото няма да те притискат със срока както при кредита. Все пак аз бих си спестил паричките, като бях на 20 и аз теглих кредити за коли и това са ми били големи грешки, защото колата не спира да гълта, като кредита ти вземе силичките и изведнъж се оказва, че се лишаваш от кръчми, за да поддържаш колата- за мен това е недопустимо)
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Да разбирам ли, че майка ти е безработна?Понеже се уточниха някой парчета от пъзела, да направим някакъв междинен извод.Както ти казаха колегите вземи да се самоосигуряваш, въпреки че като студент държавата те осигурява и това не е задължително.Това ще те спаси от търсене на поръчител, ако майка ти няма трудов договор и може да намериш банка, която да ти отпусне съответния кредит. Дори си мисля, че ще можеш да кандидатстваш за потребителски кредит, като за целта трябва да направиш добра финансова история. До колкото разбирам в ЦКБ не си неизвестен и това ти увеличава шансовете.Но имай предвид, че автомобила си е бездънна каца, в която парите потъват като вода в пясък. Ето няколко пункта през коит ще трябва да минеш:1. Покупка с надежда всичко да е наред с колата - физически и финансово, защото може да се окаже, че не са плащали данъка за колата 3-4-5 години и това ще го научиш с закъснение, когато отидеш да я обявиш в общината. Не че няма оправяне, но е свързано с нерви и пари.2. Принципно всички сменят масло, филтри, ремъци и ролки след покупката, което си е не малка сума.3. Следва КАТ - преглед, сверяване номера на рама, номера, такси и разни дреболии като винетка, ГО и каско.4. За зимата ти трябват гуми за сняг, а ако е дизел и читава нафта, за да не обикаляш около нея при -20 и да се чудиш защо не пали.Въобще колата си е един не малък разход и както някой ти подсказаха, може да изпаднеш във финасова безтегловност.Грубо годишните разходи по един автомобил (поне при мен) са 2000-2500 лв. без да смяташ горивото и евентуалните части по ремонти.
                          Няма начин да няма начин!

Коментар

зависи от автомобила, на един фиат на 13-14 години годишните му данъци застраовки и прочее не са повече от 500 лева за още 2000 лева докато станат 2500 ще му смениш съединител + основен ремонт на ДВГ, че и за ремонт на ходова част ще има . аз съветвам да не се забатачваш с кредити, по-добре събери парите ако ще и 1 година да мине, ама такъв може да си го набиеш с тия кредити че.... :D

Коментар

Я и аз да се включа.1. няма проблем да кандидатстваш за студентски заем, парите не са само за семестриални такси, а и за текуща издръжка и се превежда или пълната сума, или на вноски.2. Заем никоя банка няма да ти даде, защото не си на трудов договор, нито си регистриран като упражняващ свободна професия - преводач.3. Ще се присъединя към горните мнение - събери пари и си купи кола - не се набутвай със заеми, които не си сигурен, че можеш да върнеш. Без да те поучавам: замисли се дали искаш да сложиш още един заем върху този, който майка ти има и който й помагаш да изплаща? Заемът не е нещо, което можеш да сложиш в задния си джоб и да забравиш - по-добре затегни колана и събери пари.
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                              X