Гледах го това, но ме интересува чисто практически, прекарвам си газ вкъщи, примерно ползвам 100кубика(за по-лесно), колко кг ще бъдат това? Предполагам, че варира точно от температурата и атм.налягане, но сигурно има нещо средно...
Не знам колко е входното налягане, но изходното за устройството(компресор), което ще ползвам е да речем 200бара при темп 15градуса. Може ли да ми напишеш формулата, по която се смята?Благодаря
Не знам колко е входното налягане, но изходното за устройството(компресор), което ще ползвам е да речем 200бара при темп 15градуса. Може ли да ми напишеш формулата, по която се смята?Благодаря
не я знам формулата. имаме програма, с която колегите химици направо ги смятат тези неща. Казва се chemcad.
Още един тъп въпрос...Слагам въпросния компресор, който преобразува входното налягане от тръбата до 200 бара, за да си зареждам метан/природен газ в гаража. Означава ли, че 1кубичен метър ще стане около 160кг(при някаква средна температура между 15 и 30 градуса) или има някакви загуби... ?Компресорът го дават да работи с входно налягане между 0.8 и 50бара, а на извода към колата желаните 200бара.Цялата сметка е за да видя каква е разликата между т.нар газ за битови нужди и метана на станциите и съответно има ли икономически смисъл от това да си монтирам компресор.
Още един тъп въпрос...Слагам въпросния компресор, който преобразува входното налягане от тръбата до 200 бара, за да си зареждам метан/природен газ в гаража. Означава ли, че 1кубичен метър ще стане около 160кг(при някаква средна температура между 15 и 30 градуса) или има някакви загуби... ?Компресорът го дават да работи с входно налягане между 0.8 и 50бара, а на извода към колата желаните 200бара.Цялата сметка е за да видя каква е разликата между т.нар газ за битови нужди и метана на станциите и съответно има ли икономически смисъл от това да си монтирам компресор.
Въобще не означава това ... имаш 10 куб.м. газ при атмосферно налягане, които тежат 7 кг.Сгъстяваш ги, но те пак си тежат 7 кг. просто вече не са 10 куб.мл, а доста по-малко.160 кг метан при налягане 200 бара, заемат обем от 1 куб.м.При атмосферно налягяне обема е значително по-голям.
I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
И на мен ми се виждаше странно.Т.е трябва да разбера колко ще бъде входното налягане(защото все пак е над атмосфетното?), за да сметна колко кг влизат в колата?
Според мен трябва да мериш в килограми и входящото количество.Или да имаш калиброван резервоар с постоянно налягане преди компресора, за да знаеш каква е масата на газа, който сгъстяваш.Все пак това са си мои разсъждения ... а аз съм учил флуиди доста отдавна и за кратко Нека някой специалист, който си изкарва хляба с това, да сподели възгледите си ... Immortal, чакаме включване.
I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар