Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От Fiat Coupe накъде...?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

От Fiat Coupe накъде...?

Здравейте колеги,карам Coupe близо 5 години вече и за това време не съм имал никакви сериозни проблеми. Ако не беше желанието и нуждата от по-голяма кола, дори нямаше да се замисля за смяна. За съжаление нищо на фиат не ми допада при по-големите коли или пък е извън бюджета ми и съм хвърлил око на една братовчедка - kappa. Голяма кола с доста приличен избор от двигатели. Все още не съм решил дали да е jtd или някой бензинов мотор с газов инжекцион. Вероятно ще е jtd-то,но имам време да се наканя. Поддръжката на окачването е евтина, а до колкото разбирам от прочетеното возията и шумоизолацията е на ниво. Моля за мнение на прав път ли съм с избора или бихте препоръчали нещо на което не съм обърнал внимание. Не ми харесва 166цата и за това не я гледам изобщо, така че тя не е вариант. Благодаря на всички, които решат да драснат няколко реда. Не че е на "живот и смърт" но всякакъв споделен опит е добре дошъл!ПС Ако модераторите решат, че темата е за "Често задавани въпроси" може да я преместят, че аз не можах да преценя къде да я публикувам

Либра!
    Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Re: От Fiat Coupe накъде...?

Flex написа:
      Здравейте колеги,карам Coupe близо 5 години вече и за това време не съм имал никакви сериозни проблеми. Ако не беше желанието и нуждата от по-голяма кола, дори нямаше да се замисля за смяна. За съжаление нищо на фиат не ми допада при по-големите коли или пък е извън бюджета ми и съм хвърлил око на една братовчедка - kappa. Голяма кола с доста приличен избор от двигатели. Все още не съм решил дали да е jtd или някой бензинов мотор с газов инжекцион. Вероятно ще е jtd-то,но имам време да се наканя. Поддръжката на окачването е евтина, а до колкото разбирам от прочетеното возията и шумоизолацията е на ниво. Моля за мнение на прав път ли съм с избора или бихте препоръчали нещо на което не съм обърнал внимание. Не ми харесва 166цата и за това не я гледам изобщо, така че тя не е вариант. Благодаря на всички, които решат да драснат няколко реда. Не че е на "живот и смърт" но всякакъв споделен опит е добре дошъл!ПС Ако модераторите решат, че темата е за "Често задавани въпроси" може да я преместят, че аз не можах да преценя къде да я публикувам
      Аз имам капа.За сега съм нямал никакви проблеми с нея.Смених и само един томпон за заният амотисиор.Вярно,че шум в купето няма.И возията и е много добра.От към двигател за сега нишо не съм правил по него.А за градска кола нестава много според мен де.Ако решиш добре и дошъл в отбора.
      първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
      Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
      Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

Още едно мнение за Либра,също така и 156-ца,като 156-цата и Либрата ще са ти по-удобни за градско каране.
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Мда и аз съм пред подобна дилема, и си мислех за Либра, ама от десетина дни се заглеждам по един тунингован Юлис в Младост 1А и май все повече почва да ми допада идеята за подобен семеен автомобил.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Тогава си вземи една Федра , поне има повече екстри!
            Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
            Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Преки впечатления имам единствено от JTD мотора на Каппа.Това е АВТОМОБИЛ ... една кола от времето, когато още правеха коли, а не еднодневки.Скромното ми мнение е, че двигателят за това купе е JTD ... всякакви други интервенции с метан, пропан и други фъсни правят съответния мотор прекалено тромав за голямото купе.Автомобила е удобен, голям, лесен за управление, комфортен, безшумен и ЗДРАВ.
              I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Иска ремап обаче това 2,4136коня са малко.Ако ще е бензин да е 2,4 20в
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Следващото стъпало след FIAT Coupe, е Ferrari 458 Italia :D Като прочетох заглавието на темата, си помислих, че автора се чуди за нещо по-бързо и по-красиво, а то ... скука :D
                  Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Либра ще да е НАЙ-РАЗУМНИЯ вариант.Достатъчно здрава, евтина за поддръжка и пълна с екстри.... стига да попаднеш на запазен екземпляр

Коментар

emzo написа:
                      Иска ремап обаче това 2,4136коня са малко.Ако ще е бензин да е 2,4 20в
                      Тц ... много добре си се държи на пътя и без ремап.
                      I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

според мен капата от последните е по-добър избор от либра- части се намират в магазина всякакви, а не като при либра да чакам 3 месеца едни тампони по задницата. Отделно е значително по-широка. Е, май на капа няма моторите 2,4 жтд 140 и 150 коня, а се слага само 136 коня, но какво да се прави. На либрата й стига, на капа предполагам ще си я движи, но няма да може да върти гумите на до 3та. Бензинов мотор на алфа не бих си взех, а на ланчиа 2000 20 в също. Причината- техническите раздели.
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Капата не е ли прекалено дъртичка вече...Либрата е доста по-нов автомобил.

Коментар

vital написа:
                            Капата не е ли прекалено дъртичка вече...Либрата е доста по-нов автомобил.
                            либра почва 99, капи има 2001.
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                              На либрата й стига, на капа предполагам ще си я движи, но няма да може да върти гумите на до 3та.
                              С едно ремапче ще ги върти Трудно е преминаването от Капа на Либра. Единствено глезотийките в Либрата могат да са стимул.

Коментар

Working...
                              X