Аз не виждам връзка между паркирането и задръстването е може и да има някъв процент но е адски малък. В прочем от началото на Септември забелязвам увеличен трафик поток които съвпадна и със смяната на синята зона
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови цени за синята зона и още по-големи глоби за скобите
Collapse
X
-
Kuku написа:Ама задръстванията са си таковали таковата, а още не е започнало училището....Още не проумявам, как високата цена за паркиране ще облекчи трафикаPunto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Синя зона
Няма да облекчи много трафика щото в центъра почти всички улици са еднопосочни и там дали е тясно или широко е все тая може да върви една кола .Трябват да се разширят улиците там където е възможно да има подлези -надлези за коли и хора. И пари много няма да съберат щото няма коли особено в Синя зона.
Коментар
-
Единственият начин да се облекчи трафика в центъра на София е да се сложи такса "преминаване през центъра на София" 60лв/месец. Примерно. И без това имате ОБЩИНСКИ транспорт, който свързва всичко и всички. Лично аз в София НЕ БИХ ползвал колата си, ако не карам всеки ден тежки неща. Във Варна например градския транспорт е в окаяно състояние (общинския) и почти в добро - на единствената оцеляваща фирма... Но както писах по-горе - мрънкате като вдовици за дедов...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
За мен единствения начин да се облекчи трафика е да се изгради едно модерно сити, с всичките му паркинзи, офис сгради, инфраструктура, и целия ш*бан бизнес да се изнесе най-сетне от центровете на градовете. Защото 80% от трафика е снабдители, куриери, служебни автомобили и подобни. Нека центъра на градовете да е за паркове, детски градини, университети, галерии, музеи и т.н.
Коментар
-
jenshen73 написа:Единственият начин да се облекчи трафика в центъра на София е да се сложи такса "преминаване през центъра на София" 60лв/месец. Примерно. И без това имате ОБЩИНСКИ транспорт, който свързва всичко и всички. Лично аз в София НЕ БИХ ползвал колата си, ако не карам всеки ден тежки неща. Във Варна например градския транспорт е в окаяно състояние (общинския) и почти в добро - на единствената оцеляваща фирма... Но както писах по-горе - мрънкате като вдовици за дедов...A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
синя зона
Да ви е честита новата придобивкаhttp://plovdiv.dir.bg/news.php?id=12061235 да си купят въже и да се обес---т с тези пари където ги събират като гледам ефекта от синя зона няма много освен да изнервя хората не е намалял трафика толкова колкото са си мислили.То и няма никаква статистика това където го съобщават са много далеч от истината.
Коментар
-
Пред блока ми стана някакъв АД. Улицата е еднопосочна, от дясната страна е парк и имаше нещо като тротоар разделяш тревната площ от улицата. Той е широк около 50см и по него хора трудно минават. Паркирахме си колите там и на тротоарите откъм блока, който си е доста широк, но пак не можеше да събере всички коли които паркираха на нашата улица. Общо взето, всички хора, които работят в района се бяха научили да спират на нашата уличка, защото булеварда пред офисите им е синя зона. Резултата беше, че 2 години, ако аз или някой съсед се прибере по обяд с колата си, трябва да обикаля блока поне 30 мин, докато намери къде да спре! И 2та тротоара бяха претъпкани с коли, даже пешеходец няма как да мине! Беше доста неприятно, но търпяхме! Сега решението което общината взе е да направи и нашата уличка зелена зона и ДА СЛОЖИ КОЛЧЕТА НА ДЕСНИЯ ТРОТОАР с което да направи местата за паркиране на половина! Защо да ги давам тези пари, като пак няма да мога да си паркирам пред блока?Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
rebel написа:Защо да ги давам тези пари, като пак няма да мога да си паркирам пред блока?
Коментар
-
Път
Аз четох че в много градове в ЕС където има сина зона Пак има проблеми с преминаването и паркирането и винаги няма отчет къде са парите на много места е и по евтино от Тук Дори във Велинград има синя зона а то има няма 1000 коли и може спокойно да се движиш пеш в центъра щото е малко мястото но така се губят курортистите -хората където идват за някой ден да почиват. Същото е и в Несебър - Слънчев бряг и Созопол .
Коментар
-
Незнам, страшна простотия е това! Аз като трябва да избирам през деня дали да отида до центъра с кола или с градски транспорт или пеша да се разходя, винаги избирах да оставя колата си пред нас и да се разходя, хем по-здравословно, хем по евтино ми излизаше и сега какво се получи! Ти досега си ходил пеш - дай сега 500лв за да се научат всички! Като си направя проста сметка ми излиза, че за една година ще ми е по-изгодно да си взема колата и да си я паркирам пред офиса, който ми е на 15-20 мин пеша и досега почти не съм ходил с кола, за да си я спирам пред него и да си спестя едни 300лв, за някакъв стикер с който ще мога да спирам пред блока, евентуално ако има място пред него на което да спра!Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар