Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови цени за синята зона и още по-големи глоби за скобите
Collapse
X
-
Синя и Зелена Зони
Колеги, не намерих старата тема, затова правя нова! Оказа се, че апартамента ни се пада в зелена зона. Дотук добре, вариантите са 2 - да плащам по 10лв на месец или по 100лв на година, а да не получавам АБСОЛЮТНО НИЩО срещу парите си. Пак няма да имам запазено място, пак ще си е разбита улицата в центъра на европейската столица и пак ще си има движение. Казах си, явно имат някаква идея, ще ми облекчат живота по някакъв начин, ще си спестя 5-6 излизания по дискотеки от по 20лв на година и ще им платя. Проблема е в това, че 100лв е за 1вата кола, за 2рата е 300 и то е на ЖИЛИЩЕ. Ние в къщи имаме 3 коли! За какво се прави това, ще облекчи трафика ли? Аз досега си ходих пеша на работа, защо не ми плащат за този избор? Сега вместо да си оставям колата пред блока, ще си ходя с нея на работа, за да не им плащам на тези тъпанари и да не ми вдигат колата. Ако застрелям някой от тези идеоти и вляза в затвора, може ли да си паркирам колата пред него или и там ще е някаква зона?Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Re: Синя и Зелена Зони
rebel написа:Колеги, не намерих старата тема, затова правя нова! Оказа се, че апартамента ни се пада в зелена зона. Дотук добре, вариантите са 2 - да плащам по 10лв на месец или по 100лв на година, а да не получавам АБСОЛЮТНО НИЩО срещу парите си. Пак няма да имам запазено място, пак ще си е разбита улицата в центъра на европейската столица и пак ще си има движение. Казах си, явно имат някаква идея, ще ми облекчат живота по някакъв начин, ще си спестя 5-6 излизания по дискотеки от по 20лв на година и ще им платя. Проблема е в това, че 100лв е за 1вата кола, за 2рата е 300 и то е на ЖИЛИЩЕ. Ние в къщи имаме 3 коли! За какво се прави това, ще облекчи трафика ли? Аз досега си ходих пеша на работа, защо не ми плащат за този избор? Сега вместо да си оставям колата пред блока, ще си ходя с нея на работа, за да не им плащам на тези тъпанари и да не ми вдигат колата. Ако застрелям някой от тези идеоти и вляза в затвора, може ли да си паркирам колата пред него или и там ще е някаква зона?
Коментар
-
А някой знае ли ако не си плащам какво става? Ще ми вдигат колата всеки ден ли? Аз предлагам от 1ви септември, всеки който е против, да си паркира колата на входа на наказателните паркинги, да ги видим как ще излязат паяците. Така докато не се вземат малко в ръце и не почнат да работят за наше улеснение наистина, а не за тяхно. Хрантутници гадни! Отделно знаците който слагат - още на същия ден трябва да бъдат премахнати! Ако има някой, който може да ми обясни за какво е този закон и с какво това че вече ще трябва да плащам за да си спра колата пред блока, моля нека ми обясни! Опитах с тези от центъра за градска мобилност, но не ми вдигат телефона! На страницата си във ФБ също не отговарят!МОЛЯ АКО НЯКОЙ има информация или може да погледне дата, час и място на протеста, който се организира в София, да я напише и тук, за тези които нямаме достъп до ФБ в момента!Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Абе стига сте ревали бе. И аз попадам в Синя зона но ПОДКРЕПЯМ идеята за платено паркиране. Освен това има облекчени обстоятелства в сравнение с предишните стикери. Преди можеше да паркираш в рамките на улицата пред блока ти до съседните преки + една съседна пряка. Сега е разделено на зони. Например да вземем така наречената нова Зелена зона при Графа. Тя според картата е в квадрат който е заключен между Орлов мост, Гурко, Л. Каравелов чак до НДК, Фр. Нансен и Бул. Е. Георгиев. Там е 100 лв таксата за година. 100 лв за паркиране за цяла година много ли са ? Някой иска да ме убеди, че в тоя квадрант не може да намери място за паркиране ли ? Нещо не мога да разбера за какво е това реване. Като искаш да ти се пази място пред блока, бъркаш малко по-дълбоко, плащаш си един служебен абонамент и ще си имаш място. Ама защо щяло да си плащам да си паркирам пред блока. Защото си в Центъра. Като не искаш да плащаш, продаваш и с тия пари без проблем си купуваш апартамент в периферията. СО е стопанин на пътя и тя си решава сама какво да прави с улиците. Факт е, че няма алтернатива, но .... Ти като не си доволен от условията на кабелния оператор например, сменяш оператора предполагам. Сега като не си доволен ...сменяш апартамента и няма да плащаш. Аз съм твърдо ЗА. Като тръгна по патриарха, половината коли с провинциална регистрация и гордо на таблото се пъчи преснимани талони разни за паркиране по местодомуване. Ай сиктир. Хващат някоя побелела бабичка, снима и ЛК, после на Photoshop прави едно монтажче, пуска на ксерокс няколко пъти да почернее хубаво и има талон за местодомуване целогодишно. Те тези реват. Защото ще трябва да си плащат. Аз съм твърдо ЗА дори и на цена 150 лв годишно.
Коментар
-
Разбира се, даже 200 лв да им направят таксата, а провинциалните гъзета като мен като им се наложи да одят до СФ да си закарат булчето да си свърши някаква работа ще спират на окръжна болница или направо до църна маца.......аз там си спирам, одя пеша до Надежда и никакви софийски гъзета не ме псуват за тва че ми е колата с ямболска регистрация, а те имат вроден комплекс от провинциалисти, щото нали в гардеробите на дядовците им не са дремали чифт цървули.......Да не говорим че и аз имам 3 коли и като не ме кефи не ги карам, като ме кефи - ходя само с 1 до СФ, щото не мога да карам 2 наведнъж, опитах се наскоро да науча едната да се движи сама зад мен, но не стана......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
И аз подкрепям платеното паркиране в централните зони. Факт е, че където се направи зона за платено паркиране изненадващо се отварят много свободни места, особено сутрин и вечер, разбира се има и изключения.И стига с това реване. Крайно време е да проумеем, че придвижването с автомобил е личен избор или възможност! В никакъв случай не е право или задължение за куцо и сакато. Скъпо били паркирането, бензина бил с висока цена, ама много били високи данъците, а застраховките? А глобите, даже са ниски. Това да не ви е комунална услуга та очаквате поносима социална цена. Жалко, че все още няма работещи механизми за ефективно събиране на глоби, защото българина разбира от дума само ако му бръкнеш дълбоко в джоба или знае, че няма измъкване.Кой му е скъпо и непосилно има градски транспорт, ама не, друго си е с колата на София!Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
geo_g написа:Крайно време е да проумеем, че придвижването с автомобил е личен избор или възможност! В никакъв случай не е правоAlfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Отговора на тези и всички въпроси е един - нито Европа, нито България са за хора без пари. И тук има такива зони и то не само в големите градове а във всички. За жителите - от общината издават карта даваща им право да паркират в техния квартал. Също няма запазени места. Изобщо - в момента, в който си изкараш колата от гаража- започваш да плащаш. Колата е лукс и скъпо удоволствие, а не право - поне това се опитват да прокарат. Аз самият съм намерил следното бързо решение - винаги търся където имаме офис наблизо и използвам служебните паркинги.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
geo_g написа:И аз подкрепям платеното паркиране в централните зони. Факт е, че където се направи зона за платено паркиране изненадващо се отварят много свободни места, особено сутрин и вечер, разбира се има и изключения.И стига с това реване. Крайно време е да проумеем, че придвижването с автомобил е личен избор или възможност! В никакъв случай не е право или задължение за куцо и сакато. Скъпо били паркирането, бензина бил с висока цена, ама много били високи данъците, а застраховките? А глобите, даже са ниски. Това да не ви е комунална услуга та очаквате поносима социална цена. Жалко, че все още няма работещи механизми за ефективно събиране на глоби, защото българина разбира от дума само ако му бръкнеш дълбоко в джоба или знае, че няма измъкване.Кой му е скъпо и непосилно има градски транспорт, ама не, друго си е с колата на София!Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
кола
Не съм съгласен че колата е лукс тя е необходимост която да преодолее пречките създадени от общината относно транспорта.Няма ефективен транспорт,от например Люлин до Военна болница или Иван Вазов, Гоце Делчев,Овча купел.Няма общински паркинги или са недостатъчни.Не е привилегия да живееш в центъра а даденост наследствен апартамент например.Нека да има някакво плащане но то да е минимално.Не може да се сравняваме с другите държави по нищо .Да се премахнат паяците и скобите може само една бележка да сляга някой и това е.Дори и да има нарушение спрямо общинска наредба паркирането не е такова голямо нарушение щото не застрашава движението та да се дигат колите или да ми се слага скоби видно е ще на законите се гледа избирателно.
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:тя не му дава тва право??????.... ще си я паркират пред тях си, и ще е тва на центъра на сичкото отгоре......Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
То не е ли същото като да кажа аз понеже имам наследствена къща в едно село край София няма да плащам за винетка когато ходя до там, а другите дето нямат къща в това село ще плащат винетка за да минат през него.?Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар