Днес с очите си го видях и чух по ТВ как приеха синята зона в Бургас да обхване и малкото останали междублокови пространства и безплатни паркинги зад блоковете от социализма и останах потресен.Улици и площади в ЦГЧ добре ама и паркинги и междублокови и то далеч от центъра смятам,че е върха на наглостта и алчността.Това ме навежда на мисълта,че като не могат да ги направят без платните паркинги в платени ще стане масова практика да се въвежда синя зона на тях и дефакто ето ти платен паркинг.Предполагам,че на повечето ви е все тая,защото не е във вашия град,но нищо чудно да се превърне в практика и в други градове.Интересно да разбера какво мислите вие за това нещо и струва ли ви се нормално? Ето за бургазлии и хора, които познават района да добият представа за къде става дума:http://e-burgas.com/?p=20516
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Синя зона и в междублокови пространства и паркинги
Collapse
X
-
Тенденцията е Синята зона да обхване квадрата - ул. Сан Стефано - ул. Москва - ул. Иван Вазов - Морска градина - Бул. Демокрация....Проблема е в парите за знаци и синя боя Аз за това продавам ФиатаFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
-
Синя зона
Такива сини зони са незаконни това е един данък за всички където имат коли .Никаква еветкивност няма от нея.Някоя тяхна частна фирма само прибира парите и това е .Я за боя я за колчета или паяци.Дори тук има фирма където наема работници и ги дава на общината -Синя зонакато им прибира част от заработеното.Може да има санкции за тези където са нарушили закона например спрял на зебра или на ъгъла на кръстовището.Но това да става с един стикер-квитанция за минимална глоба.Така няма да трябват паяци да чупят коли и друго което им пречи.Нека първо да напрявят широки улици и паркинги и транспорта тогава по може.
Коментар
-
Tея от герб направо се о.раха. И на национално и на общинско ниво. Просто се самозабравиха. Не може да плащаш един път данък мпс и още един път "данък паркиране". Чудно ми е до къде ще им стигне наглостта. Не знам има ли друг град от по големите областни, който да има толкова широка синя зона.Едит: А с това, което Коцев каза за магазините-гаражи съм напълно съгласен.
Коментар
-
Е на сега се прибирам и няма едно празно място на улицата.Иначе това за гаражите-магазини е така,но има доста стари постройки и големи блокове,които нямат гаражи,а умишлено оставени междублокови прилежащи пространства и паркинги и сега и тях ще превърнат в платени.Няма да се учудя от догодина да оставят само годишна винетка и тя да стане задължителна с довод от типа,че няма толкова милиционери да хващат тарикатите без стикер извън града затова става задължителна.Иначе ГЕРБерастката наглост няма край.Те щом чертаят синьо пред болниците и събират най-безочливо пари от болните и без да им мигне окото унищожиха една от най-красивата и голяма църква в Бургас няма какво повече да коментираме.Тия нещастници са стигнали дъното на моралния упадък и върха на алчността...Силно се надявам съседите ми да реагират малко по-живо тоя път.Чест им прави на хората от Меден Рудник дето не позволиха да им строят блок за малцинствата до детската градина и училището.Вдигнаха се дружно и казаха НЕ.Жалко,че в центъра нещо не се получават тия неща и всеки недоволства еднолично,а от това файда няма...Дано тоя път не е такаEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Re: Синя зона и в междублокови пространства и паркинги
white_shark написа:Предполагам,че на повечето ви е все тая,защото не е във вашия град,но нищо чудно да се превърне в практика и в други градове.Интересно да разбера какво мислите вие за това нещо и струва ли ви се нормално?
Коментар
-
donnna написа:Тенденцията е Синята зона да обхване квадрата - ул. Сан Стефано - ул. Москва - ул. Иван Вазов - Морска градина - Бул. Демокрация....Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
mnpenchev
Абе не знам какво са приели, но плащам данък на колата от 250 лева за година, отделно и винетка, ако ще плащам и такса да си пракирам пред блока ще ми дойде в повече. И без тази синя зона едвам намирам място за паркиране, т.к. общината не задължава стоителите да предоставят паркоместа на всеки застроен апартамент. Не ми е понятна идеята за синята зона, защо плашаме данък автомобил на общината и след това плащаме и за паркиране в синя зона, която е част от пътната инфраструктура на общината. Излиза, че плащаме 2 пъти за едно и също нещо.Не бива да оставяме нещата в този им вид. Ние сме ги избрали тия келеши да защитават нашите интереси, не тяхните собствени! Ако някой е по запознат юридически, нека каже има ли начин да се организираме и намесим в това абсурдно решение.ПП. От 20 години насам града се осира от всякъде, как го избраха за най-добър за живеене нямам и идея. С всичките построени сгради наблъскани една до друга вътре е града, можеше да се изградят още 2 жилищни комплекса - място бол, вместо да се задръства града и да не може да се диша вече, то детски площадки не останаха, какво да говорм за паркинги и междублокови пространства. Жителите са сигурно 5 пъти повече от броя за който е планиран града.
Коментар
-
mnpenchev
коцев написа:Добре де , тия дето са го измислили това тъпо нещо,не живеят ли и те там из центъра ? И те ли ще се бръкнат да вадят пари или за тях ще има привилегия да минават метър ?
Коментар
-
коцев написа:Който иска да паркира където и както си иска да заповяда на село. Селата останаха без хора и там няма сини зони .Има само земя за обработванеEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар