Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синя зона и в междублокови пространства и паркинги

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Синя зона и в междублокови пространства и паркинги

    Днес с очите си го видях и чух по ТВ как приеха синята зона в Бургас да обхване и малкото останали междублокови пространства и безплатни паркинги зад блоковете от социализма и останах потресен.Улици и площади в ЦГЧ добре ама и паркинги и междублокови и то далеч от центъра смятам,че е върха на наглостта и алчността.Това ме навежда на мисълта,че като не могат да ги направят без платните паркинги в платени ще стане масова практика да се въвежда синя зона на тях и дефакто ето ти платен паркинг.Предполагам,че на повечето ви е все тая,защото не е във вашия град,но нищо чудно да се превърне в практика и в други градове.Интересно да разбера какво мислите вие за това нещо и струва ли ви се нормално? Ето за бургазлии и хора, които познават района да добият представа за къде става дума:http://e-burgas.com/?p=20516
    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
    Fiat Punto 1.2 16v Sporting

    #2
    Тенденцията е Синята зона да обхване квадрата - ул. Сан Стефано - ул. Москва - ул. Иван Вазов - Морска градина - Бул. Демокрация....Проблема е в парите за знаци и синя боя Аз за това продавам Фиата
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

    Коментар


      #3
      Има и друг проблем ,че почти една трета от гаражите са направени на складове и магазинчета .Та май там трябва да насочат усилията си ,имаш гараж ,то нека се ползва за гараж , а не да е отдаден под наем и колата ти да заема място отвънка.
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

      Коментар


        #4
        Синя зона

        Такива сини зони са незаконни това е един данък за всички където имат коли .Никаква еветкивност няма от нея.Някоя тяхна частна фирма само прибира парите и това е .Я за боя я за колчета или паяци.Дори тук има фирма където наема работници и ги дава на общината -Синя зонакато им прибира част от заработеното.Може да има санкции за тези където са нарушили закона например спрял на зебра или на ъгъла на кръстовището.Но това да става с един стикер-квитанция за минимална глоба.Така няма да трябват паяци да чупят коли и друго което им пречи.Нека първо да напрявят широки улици и паркинги и транспорта тогава по може.
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

        Коментар


          #5
          Ами аз очаквам скоро време паркинга пред нас (Лазур) да стане и той синя зона.. откакто пред 3та поликлиника го направиха, нищо чудно всичко от бул. Демокрация до морската да стане платено..
          Fiat Punto MK2 Sporting
          Fiat Punto MK2 HGT

          Коментар


            #6
            Tея от герб направо се о.раха. И на национално и на общинско ниво. Просто се самозабравиха. Не може да плащаш един път данък мпс и още един път "данък паркиране". Чудно ми е до къде ще им стигне наглостта. Не знам има ли друг град от по големите областни, който да има толкова широка синя зона.Едит: А с това, което Коцев каза за магазините-гаражи съм напълно съгласен.
            https://www.cialispascherfr24.com/

            Коментар


              #7
              Е на сега се прибирам и няма едно празно място на улицата.Иначе това за гаражите-магазини е така,но има доста стари постройки и големи блокове,които нямат гаражи,а умишлено оставени междублокови прилежащи пространства и паркинги и сега и тях ще превърнат в платени.Няма да се учудя от догодина да оставят само годишна винетка и тя да стане задължителна с довод от типа,че няма толкова милиционери да хващат тарикатите без стикер извън града затова става задължителна.Иначе ГЕРБерастката наглост няма край.Те щом чертаят синьо пред болниците и събират най-безочливо пари от болните и без да им мигне окото унищожиха една от най-красивата и голяма църква в Бургас няма какво повече да коментираме.Тия нещастници са стигнали дъното на моралния упадък и върха на алчността...Силно се надявам съседите ми да реагират малко по-живо тоя път.Чест им прави на хората от Меден Рудник дето не позволиха да им строят блок за малцинствата до детската градина и училището.Вдигнаха се дружно и казаха НЕ.Жалко,че в центъра нещо не се получават тия неща и всеки недоволства еднолично,а от това файда няма...Дано тоя път не е така
              EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
              Fiat Punto 1.2 16v Sporting

              Коментар


                #8
                Re: Синя зона и в междублокови пространства и паркинги

                white_shark написа:
                Предполагам,че на повечето ви е все тая,защото не е във вашия град,но нищо чудно да се превърне в практика и в други градове.Интересно да разбера какво мислите вие за това нещо и струва ли ви се нормално?
                Добре дошли в Ямбол Щели били да решат "проблема с паркирането" в града.Да добавя, че никога НЕ Е ИМАЛО проблем с паркирането в града. Ама никога!Преди малко ходих точно до общината по задачи. Паркирах си съвсем спокойно на близкия паркинг,имаше и още свободни места.По-скоро искат да решат проблема с изтръсването и на последните стотинки от съгражданите.Мен много не ме засяга това, щото не живея в града, а и офиса ни не е в центъра. Но имам приятели, които работят в центъра. А намалението е само за живеещи там. Т.е., той, за да ходи на работа, ще трябва да се бърка по 8 лв на ден за паркинг?!?!? ИДИОТИ!

                Коментар


                  #9
                  donnna написа:
                  Тенденцията е Синята зона да обхване квадрата - ул. Сан Стефано - ул. Москва - ул. Иван Вазов - Морска градина - Бул. Демокрация....
                  Като гледам картата на Бургас, това си е баш центърът, учудвам се, че не е бил синя зоня?? Лятото сигурно си е лудница като тук.
                  Brava 1.6 16V 103hp

                  Коментар


                    #10
                    Който иска да паркира където и както си иска да заповяда на село. Селата останаха без хора и там няма сини зони .Има само земя за обработване
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

                    Коментар


                      #11
                      Абе не знам какво са приели, но плащам данък на колата от 250 лева за година, отделно и винетка, ако ще плащам и такса да си пракирам пред блока ще ми дойде в повече. И без тази синя зона едвам намирам място за паркиране, т.к. общината не задължава стоителите да предоставят паркоместа на всеки застроен апартамент. Не ми е понятна идеята за синята зона, защо плашаме данък автомобил на общината и след това плащаме и за паркиране в синя зона, която е част от пътната инфраструктура на общината. Излиза, че плащаме 2 пъти за едно и също нещо.Не бива да оставяме нещата в този им вид. Ние сме ги избрали тия келеши да защитават нашите интереси, не тяхните собствени! Ако някой е по запознат юридически, нека каже има ли начин да се организираме и намесим в това абсурдно решение.ПП. От 20 години насам града се осира от всякъде, как го избраха за най-добър за живеене нямам и идея. С всичките построени сгради наблъскани една до друга вътре е града, можеше да се изградят още 2 жилищни комплекса - място бол, вместо да се задръства града и да не може да се диша вече, то детски площадки не останаха, какво да говорм за паркинги и междублокови пространства. Жителите са сигурно 5 пъти повече от броя за който е планиран града.

                      Коментар


                        #12
                        И аз съм "За" малко да се пораздвижим, че то българите сме доста заспала нация и ни е..т както си искат. Разбирам да има синя зона, но живущите в района да плащат си е кощунство.
                        https://www.cialispascherfr24.com/

                        Коментар


                          #13
                          Добре де , тия дето са го измислили това тъпо нещо,не живеят ли и те там из центъра ? И те ли ще се бръкнат да вадят пари или за тях ще има привилегия да минават метър ?
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

                          Коментар


                            #14
                            коцев написа:
                            Добре де , тия дето са го измислили това тъпо нещо,не живеят ли и те там из центъра ? И те ли ще се бръкнат да вадят пари или за тях ще има привилегия да минават метър ?
                            До колкото знам, общинарите си имат едни карти, с който могат да паркират и по средата на кея и в която си искат градинка.

                            Коментар


                              #15
                              коцев написа:
                              Който иска да паркира където и както си иска да заповяда на село. Селата останаха без хора и там няма сини зони .Има само земя за обработване
                              Където и както иска ми звучи като паркиране по тротоари,градинки и площадки.Има разлика между това и нормално паркиране на улицата пред дома.И абсолютно не мога да го приема като сериозен довод това за причина за съществуване на синя зона.Те ако имаха толкова добро намерение да се справят с неправилното паркиране щяха да набучат малко колчета тук таме,да разчертаят паркоместа,да поставят табели къде е забранено паркирането и щяха да си следят за нарушители и да ги глобяват,вдигат и т.н. и да си покриват разходите затая дейност с по-високи глоби за нарушителите,които не паркират определените за целта места.Не мога да го разбера защо живущи в обхвата на синя зона трябва да плащат винетка,за да си спрат пред тях,а там дефакто нито им се гарантира нито място ното нищо.Някакви пари за една ваденка на стъклото излиза,че е това.
                              EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                              Fiat Punto 1.2 16v Sporting

                              Коментар

                              Working...
                              X