Колеги искам да попитам, има ли начин да се поправи видео карта ?На телевизорите се сменят тия бомбета , които са запоени, продават се, но някой знае ли как се измерва кой точно е изгорял и с какъв уред ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли начин да се поправи видео карта?
Collapse
X
-
Оправят се, естествено. Ако трябва да се сменя чип, трябва да се направи със хубава IR станция, а не просто с "духалка". И пак няма 100% гаранция, че ще е успешно. Цената на смяната на чипа е равна на цената на самия чип поне на повечето места. Лошото е, че не всеки сервиз имат такива станции.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
един начин с подръчни средства е, да ги заредиш с уред за мерене на съпротивление, и после да превключиш на ток и да сравниш с нов времето на разреждане през едно и също съпротивление. ама аз в такива случаи сменям всички кондензатори, щото няма как да ги провериш докато са на платката, а свалиш ли ги, по-добре да сложиш нови после.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
jimi69 написа:мерси за информацията, ще търся някой от бургас да я види :DSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
emzo написа:За 5-10лв., няма да си включа поялника дори.Не се заяждам, само споделям моето виждане.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Явно като заяждане го прие.jenshen73 написа:Извинявай, но за нещо, което струва 40-50лв. колко пари ще искаш да си включиш поялника?F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Аз пък ше ви кажа, че майсторите са едни от най големите нахалници, и точно заради тва от известно време влизам по форуми , чета, и аз си правя нещата (по колата) естествено, ако не е нещо което не изисква специални инструменти и условия.Емцо, според тебе 20 кинта трябва да вземеш да смениш едно такова бомбе така ли ? Ама ти не би дал 20 кинта за нещо, което се прави макс половин час, тва със замерването сигурно, гледал съм как се сменят на телевизор такива, и мога да ти кажа , че повече от 20-30 мин няма да ти отнеме, ако ще да си бавен, като народна песен Тука със сигурност има майстори и ся ше се подразнят, от тва което ще напиша:30 лв за диагностика , тва са много пари да ти кажат, примерно , че акумолатора или динамото е за смяна.100лв минимум за смяна на съединител тва също са кинти , при положение, че има коли , чиято кутия се сваля за 30-40 мин. Някъде и 20 кинта за смяна на масло та дерат.Ся разбирам, че имате платени софтуери (почти никой ги няма) и че сте инвестирали, ама малко по живо бачкайте и вземайте по малко така, ще съм аз доволен и ще пратя още приятели при вас (примерно). + тва никой до сега на мене не ми е връчал касова бележка, освен във сервиза на фият, където и там вземат 30лв за диагностика, но поне във представител на марката, не в гаражен шанаджия който иска същото Същата работа е с видео картата, питам дали ще се оправи ако се оправи за 10-15-20 кинта ок, ако не нова и майсторите, да си държат поялниците изключени , и да мрънкат, че нямат работа.И мене не ме интересува кой за колко пари работи, щото тия дето вземат по 300-400 и бачкат тая работа реално правят по 3-4 бона, тва, че шефа не им ги дава тва не е моя вина, който както се уреди. Ще дават... като си мълчат всички и почват на 300-400 ще дават , че и ще свалят.Картата е Гигабайт мисля, няма следи от изгоряло никъде, май ще е нова, не съм на зор просто питах, става или нестава. :D
Коментар
-
emzo написа:Aми за под 5мин ще е готова, ама като ида в сервиз да ми сменят ремъка агренажния, правят го със затворени очи, но взимат 100лв.За 100лв работа ли е ?Един човек, колкото и да е кадърен, не може навсякъде да сколаса, затова за всеки влак си има пътници.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:emzo написа:Aми за под 5мин ще е готова, ама като ида в сервиз да ми сменят ремъка агренажния, правят го със затворени очи, но взимат 100лв.За 100лв работа ли е ?Един човек, колкото и да е кадърен, не може навсякъде да сколаса, затова за всеки влак си има пътници.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар