donnna написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Взривен автобус на летище Бургас
Collapse
X
-
Колеги хващате се за думата. Естествено не съм военен и информацията която по спомен цитирах е от различни медии.Исках по-скоро да обърна внимание на комплекса от фактори, които правят една държава стабилна и относително силна за мащабите си. Въпреки, че България по размер на територията се доближава до етикета "средна европейска страна", ние не сме такава нито в икономическо, нито в политическо, а още по-малко във военно отношение. И понеже ставаше дума за сигурност обърнах внимание на последното.Що се отнася до наличието и отсъствието на "врагове" на Балканите и на България. Колеги направете справка за последните 100-110 годнини колко военни и паравоенни конфликта е имало на Балканите и екстраполирайте тази бройка за следващите 100 години. Имайте предвид, че все по-оскъдните ресурси ще изострят конкуренцията между "балканските партньори". Сега на този фон преценете трябват ли ни отбранителни способности или не?Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Коментар
-
Никой никъде не може да спре терорист-самоубиец.Един килограм от най-мощният пластичен експлозив може да заеме много малко място и да направи колосални бели.Може би до някъде ще се затруднят терористите, ако проверките с т.нар. голи скенери започнат на 1-2 км преди летището, но никой до сега не го е направил и едва ли ще стане скоро.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Re: Взривен автобус на летище Бургас
Румен_Хинчев написа:Женшен , армираната чанта с ножът ръчен багаж ли ти бяха ?Питам защото при последното ми ходене в Италия ( преди точно един месец ) на граничният контрол ме накараха да отворя чантата си и да им покажа керамичният съд , който носих за подарък .А в същият този съд имаше бурканче със шарена сол ( също подарък за човек на когото много му беше харесала при гостуване тук ) .Така , че за метален нож в ръчен багаж нещо не ми се вярва...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Гледах преди малко пресконференцията на Цветанов и се чудя едно. До вчера бяхме ’оазис на спокойствието’, ’нисък риск’ и т.н. Днес ни успокояват с това, че, видите ли, службите били предотвратили десетки атентати, но не ни казали, да не се тревожим. И как така хем бяхме оазис на спокойствието, хем постоянно предотвратяваме атентати?! То излиза, че ние сме си една сериозна постоянно атакувана мишена.
Коментар
-
ls1 написа:Гледах преди малко пресконференцията на Цветанов и се чудя едно. До вчера бяхме ’оазис на спокойствието’, ’нисък риск’ и т.н. Днес ни успокояват с това, че, видите ли, службите били предотвратили десетки атентати, но не ни казали, да не се тревожим. И как така хем бяхме оазис на спокойствието, хем постоянно предотвратяваме атентати?! То излиза, че ние сме си една сериозна постоянно атакувана мишена.Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:Румен_Хинчев написа:Женшен , армираната чанта с ножът ръчен багаж ли ти бяха ?Питам защото при последното ми ходене в Италия ( преди точно един месец ) на граничният контрол ме накараха да отворя чантата си и да им покажа керамичният съд , който носих за подарък .А в същият този съд имаше бурканче със шарена сол ( също подарък за човек на когото много му беше харесала при гостуване тук ) .Така , че за метален нож в ръчен багаж нещо не ми се вярва...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Аз пък се чудя как на минутата обявиха, че е терористичен акт...Ми ако е станала авария някаква с автобуса?"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Е да ама в такъв случай нека се казва че ’За сигурността на гражданите се взимат сериозни мерки и държавата постоянно е нащрек за възможна опасност за всеки случай...’ и така. А не ’България е оазис на спокойствието на Балканите’ дето се тръби. Тъй като се замисля, накрая да не се окаже, че не сме ’пример за етнически модел’, обаче не ни го казват да не се притесняваме? :D
Коментар
-
M5kov написа:Аз пък се чудя как на минутата обявиха, че е терористичен акт...Ми ако е станала авария някаква с автобуса?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Много мирише тая работа...Само дано истинските тероряги не ни харесат за терористическа дестинация...Ма и тея пък терористи толкова ли не могат да си намерят някаква свястна работа и да водят нормален живот..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Взривен автобус на летище Бургас
M5kov написа:Много мирише тая работа...Само дано истинските тероряги не ни харесат за терористическа дестинация...Ма и тея пък терористи толкова ли не могат да си намерят някаква свястна работа и да водят нормален живот...FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Румен_Хинчев написа:M5kov написа:Много мирише тая работа...Само дано истинските тероряги не ни харесат за терористическа дестинация...Ма и тея пък терористи толкова ли не могат да си намерят някаква свястна работа и да водят нормален живот...Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Dimo_J написа:все си мисля, че наистина стентата си беше специално подготвен среши евреите.Дали ако беше срещу нас нямаше наистина да думнат рафинерията и да стане много по голяма беля за всички?Било за държавата, за гражданите..Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар