Ама моля ви се бе, каква охрана, какви пет лева по паркингите? Камикадзето се въртяло час около автобуса, че хем са го видели, хем никой не го е питал кого дири. Аз преди две години или там като се появиха УизЕър за сефте, се качих с чисто метален нож в самолета - и то щото беше изпаднал на дъното на армираната ми с желязо чанта и беше минал през скенера без да го "отделят". Да не казвам, че ако искам да превзема самолет от гражданската авиация - нямам никакви грижи да го направя - с композитен нож и кевларено влакно много бели могат да се направят. Дори се обзалагам с който поиска, че мерките за сигурност съвсем скоро ще станат теглилки за несигурност - имаме си чудна поговорка "Всяко чудо за три дни", както е с акция светлина, мрак, колан, самобръсначка и прочие безумни КАТ/Полиция акции. До следващото гръмване на нещо по-могъщо, като примерно някой МОЛ. Лайненцата дето караха моторетки в натоварен час в МОЛ в София помни ли ги някой? Някой помни ли момчето спортист, което беше убито на спирка (върху тротоар) от пиян, неправоспособен циганин в чужда кола? Терора, който упражняват медиите само ще остане, но от това спасение няма... До следващия взрив, колеги!П.П. Аз бих избрал премиерата на някой як филм в киното на най-претъпкания МОЛ, ако искам жертвите ми да са българи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Взривен автобус на летище Бургас
Collapse
X
-
ele написа:Ако тук мерките за сигурност са както в Турция, ще кажете, че се превръщаме в полицейска държава. Май не казвате същото за Турция. като мерите - мерете с един аршин.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
jenshen73 написа:Ама моля ви се бе, каква охрана, какви пет лева по паркингите? Камикадзето се въртяло час около автобуса, че хем са го видели, хем никой не го е питал кого дири. Аз преди две години или там като се появиха УизЕър за сефте, се качих с чисто метален нож в самолета - и то щото беше изпаднал на дъното на армираната ми с желязо чанта и беше минал през скенера без да го "отделят". Да не казвам, че ако искам да превзема самолет от гражданската авиация - нямам никакви грижи да го направя - с композитен нож и кевларено влакно много бели могат да се направят. Дори се обзалагам с който поиска, че мерките за сигурност съвсем скоро ще станат теглилки за несигурност - имаме си чудна поговорка "Всяко чудо за три дни", както е с акция светлина, мрак, колан, самобръсначка и прочие безумни КАТ/Полиция акции. До следващото гръмване на нещо по-могъщо, като примерно някой МОЛ. Лайненцата дето караха моторетки в натоварен час в МОЛ в София помни ли ги някой? Някой помни ли момчето спортист, което беше убито на спирка (върху тротоар) от пиян, неправоспособен циганин в чужда кола? Терора, който упражняват медиите само ще остане, но от това спасение няма... До следващия взрив, колеги!П.П. Аз бих избрал премиерата на някой як филм в киното на най-претъпкания МОЛ, ако искам жертвите ми да са българи.
Коментар
-
mnpenchev
Airfan написа:И искам съвсем категорично да ти заявя, че мерките за сигурност в нашите летища са много много по-строги от тези в Германия, например.
Коментар
-
Женшен , армираната чанта с ножът ръчен багаж ли ти бяха ?Питам защото при последното ми ходене в Италия ( преди точно един месец ) на граничният контрол ме накараха да отворя чантата си и да им покажа керамичният съд , който носих за подарък .А в същият този съд имаше бурканче със шарена сол ( също подарък за човек на когото много му беше харесала при гостуване тук ) .Така , че за метален нож в ръчен багаж нещо не ми се вярва...FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
Коментар
-
Дано пострадалите се възтановят бързо и лека пръст на загиналите. Според мен няма никакъв смисъл да се коментират сега мерките за сигурност какви са. На всички ни е ясно, че са слаби и не са адекватни на ситуацията която се образува в света, а вече и на балканите. Не е необходимо да се измислят нови начини за охрана на летищата и големите обществени сгради. Достатъчно е да се погледне и да се вземе съвет от развитите страни и да почне да се развива лека полека една сигурна система, която след това да се надгражда и да се подобрява. Ние даже нямаме база за такова нещо. Технологиите са толкова напреднали, че такова нещо може да се предотврати с натискането на един бутон. От огромна важност е и разследването на този атентат. Да се разбере как е направен, кой го е направил и да се вземе под внимание групировката, която със сигурност вече е разследвана от други държави, които с радост ще предоставят информация за да се предотвратят други атентати в страната. Естествено, че такова нещо може да се случи навсякъде и 1 от 10 няма как да бъде спрян, но трябва да разберем, че ние не сме богоизбрани, не сме застраховани, а даже напротив - доста сме уязвими и лесни и в момента ако 10 камикадзета решат да се взривят в претъпкани обществени сгради или заведения- и 10те ще успеят!Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Всъщност - срещу тероризма никакви мерки за сигурност не могат да се вземат.Ако решат да правят кървав атентат - нищо и никой не може да ги спре.Ще взривят най-обикновен раздрънкан междуселски автобус. Ще взривят най-обикновен куклен театър...Това нали го осъзнавате?!?Войната е започнала отдавна. Не срещу тероризма, а тази на тероризма срещу нас.Нещата са прекалено сложни да ги разискваме тук.Хората сме хищни и безмилостни зверове. Кое ви учудва?!?
Коментар
-
Immortal написа:Всъщност - срещу тероризма никакви мерки за сигурност не могат да се вземат.Ако решат да правят кървав атентат - нищо и никой не може да ги спре.Ще взривят най-обикновен раздрънкан междуселски автобус. Ще взривят най-обикновен куклен театър...Това нали го осъзнавате?!?Войната е започнала отдавна. Не срещу тероризма, а тази на тероризма срещу нас.Нещата са прекалено сложни да ги разискваме тук.Хората сме хищни и безмилостни зверове. Кое ви учудва?!?първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена
Коментар
-
Не знам защо, но аз от цялата история оставам с впечатлението, че някой си направи тренировка за да види реакцията на държавата. Според мен ’голямото бум’ тепърва предстои.От друга страна защо да се притесняваме, доколкото си спомням един човек на висок пост каза преди време, че няма опасност от терористични актове в България, защото ядем дюнери и сме близки с арабите.
Коментар
-
Според мен не е точно така. Както колеги в по горен пост казаха - такова нещо се подготвя с месеци - време в което може да се проведе разследване и да се осуети самия атентат. Бях гледал по дискавъри, че в "Белия дом" наден постъпват над 50 сигнала за бомбен атентат. Всеки се разследва, отсяват се реалните заплахи и се провежда по голямо разследване. На групировката, на известните лица членове на тази групировка и тн и тн. А и не е толкова елементарно да се направи бомба все пак - трябват материали, някой който може да я направи...а и би трябвало поне на летищата и на местата където се събират голяма група граждани, от държави които са мишени на подобни атентати, да се постави модерна апаратура, топлинни сензори, хубави камери, скенери, кучета и тн и тн. Има летища в който има заглушители GSM-и, които при заплаха от атентат се включват, за да не може бомбата да се активира дистанционно през мобилни телефони. Това даже мутрите си го слагат в колите....Има си начини, не може просто да седиш и да си викаш "тук няма как да се случи"!Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Нещата са доста сложни. Според мен има косвена връзка между атентата в Бургас и засилените връзки на България и Израел във военната сфера. За справка: http://www.pan.bg/view_article-1-113...-Bylgariq.html Тероризмът не може да бъде спрян с камери и милиционер до всеки гражданин, а с водене на премерена външна и вътрешна политика, защитаваща интереса на България.Терористичния акт може да има и по-опасни последствия: Може да послужи за пример на други такива, този път изцяло насочени срещу български граждани (от ислямисти и др. подобни). Терора може да предизвика етически разрив в обществото, което да ескалира до по мащабен етнически конфликт по подобие на тези в Македония и Югославия преди 10-на години. За да не се случи това е нужна силна държавност, единно гражданско общество и адекватни отпранителни способности. И тук започват важните въпроси: 1. Има ли силна държавност? Позволява ли се на разни малцинства, ислямисти (в родопски села, юзеирови и др.) да потъпкват демократичните принципи, върху които се гради европейската ни държава? Ако да - защо? Имаме ли адекватно контраразузнаване и антитерористични звена, които да работят "тихо" в т.нар. смесени региони? Има ли агенти на "ДАНС" които да държат под контрол разни мюфтийчета и имамчета, които проповядват (по данни на местни хора) радикален ислям в затънтените селца на Родината? 2. Работи ли се по изграждане на единно гражданско общество (българи, турци и цигани всички са български граждани) ? Става ли това чрез адекватна образователна политика, включително чрез подбор на съдържанието в учебниците, което да изгражда патриотизъм и чувство за национална гордост? Ако не - защо и с каква цел? Има ли подстрекатели на етническо разделение в обществото? Ако да - защо не са наказани?3. Има ли България адекватни отбранителни способности? Това включва специални служби, полиция, армия. Защо бюджета на МВР е по-висок от този на МО?Има ли нужда България от адекватна армия? (Въпроса е риторичен). Защо Българската армия е сведена до ограниченията от Ньойсия договор? България, член на ЕС, почти 100 години по-късно се предполага, че икономически е по-добре отколкото България, която е участвала в три опустошителни войни (1912, 13, 18 г.). До кога ще се орязват военни способности и защо СЪСЕДИТЕ ни (нашите мили приятели и съюзници) не го правят? Справка - в последните няколко години са съкратени: подводният флот, леки ракетни катери на ВМС, не са закупени противокорабни ракети за фрегатите (де факто ВМС са върнати в ерата на Дрейк и капитан Кук). Не летят изобщо: ударни вертолети Ми - 24, леки вертолети бел 206, учебни самолети Л 39, а в момента не летят и щурмови самолети СУ - 25. Така ВВС остават без способности за удари по земни и морски цели. Летят половината МиГ 29, 2-3 МиГ 21, новите вертолети Пантер, по-малко от половината нови вертолети Кугар, само един от трите самолети Спартан, половината самолети Пилатус и др.Причината за това другари и другарки не е липса на пари, а тяхното неправилно и престъпно използване. И последен въпрос: Когато (не ако) България бъде изправена пред криза от военен характер кой ще защити Родината с оръжие в ръка - грабителите в костюми и титли от последните 22 години или българските граждани, които безропотно позволиха разрухата да се случи?Отклоних се мааааааалко от темата, за което се извинявам.[/url]Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Коментар
-
Че защо пък , другарю , трябва да лети целият авиационен парк ?Ние да не сме Държавата Израел , която е под почти непрестанна заплаха ?И няма ли тук военни ( въпросът ми също е риторичен ) , че да обяснят това - онова ...FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар