Здравейте,Подтикната от една тема, за ГО, която четох преди малко, реших и аз да "споделя" моята мъка.На 26.06.2010г. участвах в ПТП, за което аз бях виновна. Отнех предимството на едно такси и съответно се спрях в задната му врата. Проблемът дойде от това, че не носих със себе си полицата за ГО. Полицаите ме предупредиха, че ако не я представя в 3-дневен срок, глобата ще е 400 лв, защото се счита, че изобщо нямам ГО. Ако я представя в срок, ще имам само глоба в размер на 10 лв, че не съм я носила.Представих я още на втория ден...Помислих си, че всичко е свършило, а и нямаше индикации, че ще има проблеми занапред. Да, но миналата година, след като се прибрах от почивка намерих в пощата си известие, че трябва да се явя в съда, за да получа призовка в качеството си на ДЛЪЖНИК. Учудих се какво дължа, имайки предвид, че съм изрядна гражданка и с мисълта, че е станала някаква грешка още на другия ден се запътих към съда. С ужас установих, че не е станала никаква грешка. Срещу мен са се водели няколко дела, на които не съм присъствала, защото не са ме открили (призовките са пращани на адрес, на който отдавна не живея). Съдят ме за огромна сума - около 8 000 лв (за ударена врата и праг). Веднага потърсих адвокат. Взеха се нужните мерки. Сега тепърва ще се водят дела, вече над 2 години по-късно. Какво всъщност се беше случило?! Два дни след ПТП-то занесох в КАТ полицата за ГО. Дотук добре. След това КАТ поискали от Лев Инс (застрахователя ми) потвърждение, че този автомобил има гражданска. Лев Инс веднага отговорили, но направили справка за друг автомобил (Ауди с коренно различен номер от моя). Първо Лев Инс недоглеждат, след което от КАТ също не си правят труда да видят, че не е извършена правилна справка. И следствие на тези простотии тръгна моето ходене по мъките.Интересното е и друго. Когато са ми пращали призовки за дела са ги пращали на стария ми адрес, а когато вече въпросът е опрял до изплащане на СУМА, успяха да ме открият на новия адрес. Пожелавам на никой да не му се случва да има вземане-даване с КАТ И със застрахователи, защото дори когато не е виновен, може да си навлече неприятности.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неприятности с Лев Инс
Collapse
X
-
Смятам, че едно такова евентуално дело, би било загубено от моя страна. Искам просто да ми се махне от главата и застрахователя на бакшиша да си иска парите от моя застраховател, а не от мен, защото е смешно, безсмислено и въпросът е принципен. Лев Инс вече ме загубиха като клиент. Преди и трите семейни коли ги застраховахме при тях, сега вече бягам далече. Не че другите застрахователи на са същите изроди, но поне още не съм се сблъсквала с техните простотии.Един за всички, всички за мен
Коментар
-
vital написа:До колкото разбрах, Левинс са направили грешка, т.е не са в изгодна позиция. Щом вече си ангажирала адвокат, той си знае работата. Не се притеснявай.Един за всички, всички за мен
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар