Сигурно сте разбрали, че от 01.09.2012 цената на месечната карта за метрото се променя от 23 на 35 лева. Очевидно причината е пускането на новия лъч на метрото след 01.09.2012. Да но аз а и повечето хора, които и сега ползват метрото ще продължат да си пътуват с него по същия маршрут, просто ще имаме възможност да ползваме и втория лъч по който много рядко ще се наложи да пътуваме . Защо общинските съветници не разделиха метрото на две линии и за всяка от двете линии месечната карта да е 23 лева, каквато е тя за всяка друга маршрутна линия на градския транспорт?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови цени на картите за метрото
Collapse
X
-
Re: Нови цени на картите за метрото
mitakkk написа:Сигурно сте разбрали, че от 01.09.2012 цената на месечната карта за метрото се променя от 23 на 35 лева. Очевидно причината е пускането на новия лъч на метрото след 01.09.2012. Да но аз а и повечето хора, които и сега ползват метрото ще продължат да си пътуват с него по същия маршрут, просто ще имаме възможност да ползваме и втория лъч по който много рядко ще се наложи да пътуваме . Защо общинските съветници не разделиха метрото на две линии и за всяка от двете линии месечната карта да е 23 лева, каквато е тя за всяка друга маршрутна линия на градския транспорт?Един за всички, всички за мен
-
в случая не става въпрос за карта за метро, моето момче, а за градския транспорт. Дали си студент в София, Каспичан и с.Ясен - ти си студент и трябва да ползваш преференции, че си такъв, още повече, когато не си дистанционно или задочно обучение. По някакъв начин трябва да се помага на младите хора, които инвестират в образование.Но да приемем, че си прав (а ти не си). Защо тогава на колегите от софийските ВУЗ-ове не им спират картите за лятото, когато се предполага, че трябва да са си по родните места, а не в софийския градски транспорт?Един за всички, всички за мен
Коментар
-
presinka написа:Защо тогава на колегите от софийските ВУЗ-ове не им спират картите за лятото, когато се предполага, че трябва да са си по родните места, а не в софийския градски транспорт?
Коментар
-
то остава и да следят кой къде живеене ставайте смешнизащо винаги търсите някакви преференции? да минете тънко? или без пари?то в такъв случай и на учениците да им дават едни национални карти...даже като сме в ЕС може и европейскиотносно твоя случай - нали се сещаш че за това намаление някой дава субсидия?от какъв зор столична община ще плаща за твоята карта, само за това че си родена в София ли?
Коментар
-
Да бе, представяш ли си какви сме цигани, да търсим преференции. Ще ти дам един единствен пример защо, трябва да имат отстъпки - защото по презумпция студентите редовно обучение не са работещи хора. Те учат. Родителите им ги издържат и плащат семестриални такси, квартири, учебници и т.н и т.н. Защо да не се облекчат тези хора по някакъв начин? Само хората от малцинствата ли трябва да имат привилегии в тая държава?Един за всички, всички за мен
Коментар
-
Immortal написа:Sev написа:то в такъв случай и на учениците да им дават едни национални карти...даже като сме в ЕС може и европейскиЕдин за всички, всички за мен
Коментар
-
Аз не съм много съгласен с теб, Сев, ама айде.В кината защо продават билети с намаление за студенти? Това с какво им помага за студентските задължения?Не напразно сложих линк към ISIC картите. С такава карта ВСЕКИ български студент може да ползва намаления при пътуване с автобус в почти цяла Европа. Без значение къде учи.СГТ обаче е нещо различно.
Коментар
-
Sev написа:защо винаги търсите някакви преференции? да минете тънко? или без пари?Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Immortal написа:Аз не съм много съгласен с теб, Сев, ама айде.В кината защо продават билети с намаление за студенти? Това с какво им помага за студентските задължения?Не напразно сложих линк към ISIC картите. С такава карта ВСЕКИ български студент може да ползва намаления при пътуване с автобус в почти цяла Европа. Без значение къде учи.СГТ обаче е нещо различно.kosta написа:Sev написа:защо винаги търсите някакви преференции? да минете тънко? или без пари?
Коментар
-
Sev написа:киното е частно!!! собственика решава какво да прави и какво не, ако иска и без пари да ги пускаградския транспорт е общински и ние всички го субсидираме заради гратисчии и карти с намаления и подобни
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар