Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

искате ли си касов бон?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Нямаше ли някъде тук написан телефон за сигнали или нещо подобно? Искам номер, на който да се обадя в момента, в който не си получа касова бележка отнякъде. Днес се случи следното:Отивам да си взема една пица за обяд и леличката в магазинчето както винаги се направи на тресната и прибра парите. Питам:- Защо не издавате фискален бон? - Тя първо се направи, че не ме чува, на което казах:- Госпожо!? - Тя ме погледна едва ли не учудено, и каза:- Ъъъ моля?- Защо не издавате фискален бон, знаете ли че това е нарушение на ЗДДС и глобата не е никак малка, защото укривате данъци от държавата? - В тоя момент от опашката някаква дама си измънка под носа "Аа, то да не е само тука, то навсякъде е така..." Помислих си да и кажа - "Що мълчиш, ами не го кажеш на висок глас и не подадеш сигнал в НАП", при което се замислих, че самият аз не знам къде да подам сигнал. - Ами защото, господине, ни е счупен касовият апарат и е на ремонт!- Мен изобщо не ме интересува това и не е мой проблем, искам документ, че вие сте взели тези пари.Лелята така се ошашави, че отнякъде изкопа един вързоп с "Касови бележки" и започна да пише на ръка. Няма да казвам кой номер беше бележката, сещате се. Докато пишеше, една патрулка спря отпред и аз отивам при милицаите и ги питам: - Господа полицаи, знаете ли къде трябва да подам сигнал за неиздаване на фискални бонове? - Те се спогледаха, сякаш ги питам за устройство и действие на водородни бълбукатори от второ поколение. - Ми.. ъъ-ъ-ъ май към общината ли беха фискалните бе, колега? - Не бе, май са в НАП...Аз:- Да, ясно, благодаря ви, хубав ден!През това време леличката си дописа бележката и ме зяпаше, че говоря с милицаите и от вълнение забрави да поиска пари на следващия клиент, мой колега, който си хапна безплатно няколко баници, че беше взел и за други в работата. И така - къде и как се подава сигнал на момента за неиздаване на фискални бонове?

    Коментар


      Е, като сте толкова съвестни, що не си платихте баниците...Във всеки обект на видно място трябва да има написан телефона на районния НАП, на който да сигнализираш, ако не си получил бележка.Аз скоро не съм попадал на място, където не ми издават бележка...Всъщност сега се сетих, че ме очудиха много в Авител. Отивам за монтаж на ксенон, всичко перфектно, тръгвам да плащам и ме питат дали искам фактура. Докато кажа не, приемчика ми каза, че ако искам фактура цената няма да е Х0лв, а Х0 + 20%... Касова бележка си имам...

      Коментар


        Звъниш на инфотелефона на НАП и оттам ще те ориентират в конкретния случай: http://nap.bg/page?id=178

        Коментар


          ogi28b написа:
          Нямаше ли някъде тук написан телефон за сигнали или нещо подобно? Искам номер, на който да се обадя в момента, в който не си получа касова бележка отнякъде.
          До преди няколко години всички обекти бяха длъжни да имат поставени на видно място табелки, в които освен предупреждението да се изисква касов бон, трябваше да има и актуален телефон на най-близкия офис на НАП. Липсата на такава табелка беше основание за налагане на глоба на съответния обект. И сега някъде има такива табелки, но поне в провинцията са с неактуални телефони. А и никой вече не прави проверки за наличието им. Държавата е решила, че с дистанционната връзка на НАП с касовите апарати си е решила проблема и вече почти не се разчита на проверки по сигнали. Смениха се концепциите. До преди няколко години се смяташе, че е нужна повече "държава" - наличие на данъчна служба или бюро и в най-малкото населено място. После дойдоха едни мъдри хора и направиха сметки, че така е неефективно. И започна т.нар. централизация, която придоби леко уродливи размери. В крайна сметка не знам дали НАП работи по-ефективно по този начин, но в клиента често остава усещането, че е безсилен пред магазинера в кварталния магазин.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

          Коментар


            vital написа:
            Е, като сте толкова съвестни, що не си платихте баниците...
            Дали не сме ги платили мнооооого-много пъти, като не е издаден фискалния бон на никой? От баници за 3 лева щяха да бъдат спестени 90 стотинки за данъци. 4-ма клиенти като нас и загубата е избита Аз разбрах по-късно, не в момента.

            Коментар


              Това беше шега, трябваше да сложа...

              Коментар


                0700 18 700 - национален номер!До колкото знам е най добре да питаш там къде да пуснеш сигнала и да изпратиш email! А това, че не сте си платили е доста тъпо! Все пак жената едва ли е собственик на заведението и тази стока(независимо дали шефа и си ги е избил или не) ще излезне от нейния джоб!
                Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

                Коментар


                  Аз си платих, написах го вече. Не си плати следващият. Не ме обвинявай, че не СМЕ И аз не намирам за разумно, че не си плати.

                  Коментар


                    Доживотен затвор за лелите източващи държавата с десетки стотинки на ден! Днес са баници, утре ще минат на гевреците и кифлите, накъде отива тая държава? Една акция "Баничарките" (в смисъл жени правещи и/или продаващи баници, а не най-грозния сегмент коли) ще ги оправи
                    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

                    Коментар


                      в 99% от случаите си искам касовия бон. Често забелязвам, че и на бензиностанциите дори от големите вериги се правят на ощипани и си ги пазят за да издават фактури по поръчка после...там пък са едни париии...луда работа....не вземам касов бон когато е някаква малка сергия или е видно, че няма касов апарат, но като цяло от подобни места пазарувам не повече от веднъж на година...дори в кръчмите си искам касова бележка...Преди около 6-7 години (вече го има на доста повече места) в Разград в едно централно кафене се натъкнах на едни много готини табелки по масите - Ако сервитьорката не Ви донесе КАСОВ БОН, значи Ви черпи!!! И наистина шефовете там са мислили трезво, няма начин да накараш някой да ти даде пари без да си му дал касов бон за покупката...за съжаление сервитьорката не пожела да ме почерпи тогава колкото и да и се усмихвах и лигавих Все повече започва да ми става криво за данъци сметки и неплащането им от хората...и то не от дребните хора, защото в повечето случаи те си ги плащат а от тези които се пишат средна класа, каквото и да означава това в България. Аз също имам не платени данъци, но усърдно си правя план за погасяването им и си внасям суми периодично за да съм чист пред държавата, а и пред себе си. Как ще дам след време пример на децата си да са съвестни и да обичат България при все, че аз спомагам за съсипването и!?Знам, че аз няма да оправя нещата, нито скоро всичко ще се промени, но чисто ей така за моята си съвест искам да съм чист. Пък който иска нека после да плюе, че държавата нищо не прави аз моето съм си го свършил топката е в другото поле. Като не стават нещата две три четири години...пред парламента...всички нещастници ВЪН...слагаме си нови и опитваме отново...все ще се намерят тези дето знаят, че пари при пари отиват...
                      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

                      Коментар


                        rebel написа:
                        Все пак жената едва ли е собственик на заведението и тази стока(независимо дали шефа и си ги е избил или не) ще излезне от нейния джоб!
                        Ще излезе, ако я хванат.Толкова колкото преди свързвнето на бензиностанците към НАП.Нощната смяна слага джъмпера за автономна работа на колонката и парите от всичко каквото зареди отиват в джоба.Шефа докато се усети какво става някой са направили пачките и иди ги гони. Половината без трудови договори! И на съд не може да ги закара!
                        Няма начин да няма начин!

                        Коментар


                          Повечето пъти искам, понякога даже и фактура искам, ама се случва и да не обръщам внимание дали ми дават бележка или не. Но се слчува рядко да купя нещо без касов бон. Продавачите сами си дават, без да си искам.
                          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

                          Коментар


                            Това за бензиностанциите е просто невъзможно(за гориво)... Въпросът е, че бележките се печат бавно според мен. Например на Шел трябва да изчакам 5-6-10сек след като платя и цъкнат 6 пъти enter докато се разпечати самата бележка. Ако бързаш и зареждаш за 20/50лв например, докато отидеш и оставиш парите обикновено не е непълнено. Докато върнат пистолета, докато отчете софтуера, докато цъкнат, докато се разпечати...

                            Коментар

                            Working...
                            X