Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

искате ли си касов бон?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нали вързаха касовите апарати с НАП... Проверката ще става за секунди.Дори да не са ги вързали всички - ще ги вържат.Яворе - Дянков ще те номинира за мъж на годината ако чуе за идеяга ти. Това ще работи на 100% и би вдигнало събираемостта много, ама много.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Специално за ФЕРАРИСТА си направих труда да се обадя на едно приятелче там и честно казано незнам ти от къде си вадиш изводите, че няма закон за данъците и че не плащат данък върху дохода, но грешиш. Има два вида данък върху дохода - държавен и щатски. Щатския е фиксиран процент, а държавния е по таблица в зависимост от сумата. И колкото е по-голяма сумата, повечко ти взимат. Съответно Обама го недолюбват, защото вдигна процента за богатите.Един пример: Вадиш 50 бона годишно. Таксата за до 30 бона е 5%, а до 50 бона е 8%. Таксуват те като на първите 30 бона ти прилагат 5%, а на останалите 20 ти слагат 8%, а за всичките 50 бона ти прилагат и щатска такса 4%. Съвсем отделно се плащат здравеопазване и пенсионна вноска и други неща... Та те така...

Коментар

В края на всеки бон има два реда цифри. За всеки касов апарат са уникални, а тези които знаят къде да гледат само с един поглед могат да разберат дали е истинска. Нещо подобно е предпоследната цифра от ЕГН-то. Ако е нечетно число, то ЕГН-то е на жена и предоставено от мъж е повод за уличаване в лъжа. Грешките ги пропускаме, защото те са части от промила.
        Няма начин да няма начин!

Коментар

искате ли си касов бон?

Чувал съм , че ,, Яворовата идея ’’ за връщане на процент от ДДС-то се е прилагала или пък още се прилага в Турция .Иде реч за крайният потребител.
          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Yavor написа:
            ele написа:
            От двете изказвания не виждам как ще влизат 19% пък ще връщат ДДС на хората от 20% - нещо не си се доизразил. ...
            Еле, моля те чети внимателно АКО ще се изказваш.... Така и така имат касовите апарати връзка с НАП, какъв е проблема да се провери валидността на всяка една касова бележка - тя в момента, в който е издадена е подадена към сървъра на НАП....
            Само да те поправя - в момента на издаването на касовата бележка КА не изпраща информация към никакъв сървър. В момента на пускането на дневния отчет - може би, но и там тая подозрения. След въпроса ми за "връзката с НАП" получих отговор, че не е "гореща" връзка, а "подготовка за връзка". С други думи - взеха ни едни пари да си обновим касовите апарати, че цели 5-6 години не ни бяха закачали.
            ele написа:
            Yavor: Съжалявам, но в нея няма никаква ефективност. С какво ще гарантираш, че хората ще носят валидни бележки - те фишове за тотото фалшифицират, ти мислиш, че бележки няма да фалшифицират. А такова нещо държавата да ти възстановява пари като ти прави 10% проверка няма и няма да има, защото отваря доста голяма порта за корупция и измами и познай - пак ще има ревящи, че имало корупция, че бавно ставало..... Да, идеята има идея и теоретично е добра, практически обаче не е изпълнима. Ти като отидеш да взимаш бележка, че не дължиш данъци, те мотат 10 минути, да не споменавам опашката, ти искаш няколко милиона българи да се изтипосат с поне 360 бележки.... дори да отнема на служител по 10 секунди на бележка, я сметни колко време ще е необходимо при средно работещи 20 човека по гишетата (всичко това много, много оптимистично).
            В щатите подобна система работи - в края на годината към данъчната си декларация забождаш и всички касови бележки, които пазиш и ти приспадат данък. Не виждам наистина защо това да не работи и в България?
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

В САЩ може да работи, в Турция също, но тук сме БГ. Като вземеш бележка, след година много често цялото мастило е отлетяло безвъзвратно - на това какво ще ти дадат? Разбира се че идеята е добра, аз също я харесвам, но като познавам българската администрация и начина, по който работи, това нещо няма да тръгне поне 10-15 години. Пак ще дам пример с Фърчащия лист че не дължиш данъци - януари не дължиш, юни не дължиш и изведнъж декември ти излизат задължение отпреди 4-5 години, за които преди 4-5 години си подал нужните бумаги, обаче някой не ги отразил. или: отивам да заверявам осигурителната книжка. Уж подавам един път декларация 1 в която пише на каква сума и проценти се осигурявам. После подавам декларация 6 какви суми съм внесла, все едно те не могат да го сметнат, и се изтипосвам на гишето, където нагло ми заявяват, че при тях няма данни аз изобщо да съм внесла някакви пари и повторно им нося платежните, като книжката ми е готова след 5 месеца, щото имали много работа. А вие ми приказвате, че тая администрация щяла да обработва незнам-си-колко бележки да връща 1% данък???? Вие изобщо имали ли сте вземане-даване с администрацията? А като се има предвид, че всичко правя по електронен път, за тия, които не го правят - направи го съжалявам.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                В САЩ може да работи, в Турция също, но тук сме БГ. Като вземеш бележка, след година много често цялото мастило е отлетяло безвъзвратно - на това какво ще ти дадат?
                Първо - не е мастило, това, което е отхвърчало, второ - явно не знаеш, но като се изкопира - остава докато не изгориш копието. Трето - имам взимане-даване с администрацията - всеки месец при това. Знам и как се беше вкиснала СУПА-та. Това обаче не означава, че не можеш да ги накараш да работят - особено ако им се обвържат заплатите с обработените документи. Защото сега голяма част от ДА карат на заплати, а една малка част - на бонуси от "прихванати" данъчни измами.
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Каквито сме шпецове по далаверите ще стане така че ще има много напечатани искуствени бонове и накрая май ще се получи че по документи е внесета стока за 5 милиарда лева а по върнати касови бележки ще е продадена за 10 милиарда . Те парите фалшифицират и не можем ги различи , та един нищо и никакъв касов бон няма да бъде подправен .
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Airfan написа:
                    Специално за ФЕРАРИСТА си направих труда да се обадя на едно приятелче там и честно казано незнам ти от къде си вадиш изводите, че няма закон за данъците и че не плащат данък върху дохода, но грешиш. Има два вида данък върху дохода - държавен и щатски. Щатския е фиксиран процент, а държавния е по таблица в зависимост от сумата. И колкото е по-голяма сумата, повечко ти взимат. Съответно Обама го недолюбват, защото вдигна процента за богатите.Един пример: Вадиш 50 бона годишно. Таксата за до 30 бона е 5%, а до 50 бона е 8%. Таксуват те като на първите 30 бона ти прилагат 5%, а на останалите 20 ти слагат 8%, а за всичките 50 бона ти прилагат и щатска такса 4%. Съвсем отделно се плащат здравеопазване и пенсионна вноска и други неща... Та те така...
                    Накарай го да ти покаже закона по който го плаща тоя данък.......говорим за данък общ доход за физическите лица, а не за фирми и проче.......това че плащат е друг въпрос........Ако ти го покаже, тогава можеш да ми се обадиш.......
                    Alfa 156 2.0 TS
                    Alfa 156 20VTurbo
                    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                    Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                      Airfan написа:
                      Накарай го да ти покаже закона по който го плаща тоя данък.......говорим за данък общ доход за физическите лица, а не за фирми и проче.......това че плащат е друг въпрос........Ако ти го покаже, тогава можеш да ми се обадиш.......
                      Между другото и аз не вярвах на думите ти и аз питах току върнал се познат от САЩ. Работи от 20 години там и сега се връща за първи път.И неговите думи бяха - то в България вярно, че е мизерия, но от данъците никой не може да избяга И както се каза, като правиш сметка на годишната ти заплата, да речем отиваш да работиш за някой.Споразумяваш се за 50к $ годишна заплата. Както в България, това е заплатата, която е брутна. След облагането й с ХХХ разни данъци, накрая взимаш да речем 35к $.А лично мен не ме интересува дали е ДОД или чрез друг закон.Няма такъв филм да не плащаш данъци.Има само едно нещо на което не се плащало данъци - работиш ХХ години. Изплащаш ипотека. Накрая се пенсионираш. Точно тогава имаш право да си продадеш къщата и парите, които са по тази сделка не се облагат с данъци. Думите му бяха, че САМО това не се облага с данъци.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                        ФЕРАРИСТ написа:
                        Airfan написа:
                        Между другото и аз не вярвах на думите ти и аз питах току върнал се познат от САЩ. Работи от 20 години там и сега се връща за първи път.И неговите думи бяха - то в България вярно, че е мизерия, но от данъците никой не може да избяга И както се каза, като правиш сметка на годишната ти заплата, да речем отиваш да работиш за някой.Споразумяваш се за 50к $ годишна заплата. Както в България, това е заплатата, която е брутна. След облагането й с ХХХ разни данъци, накрая взимаш да речем 35к $.А лично мен не ме интересува дали е ДОД или чрез друг закон.Няма такъв филм да не плащаш данъци.Има само едно нещо на което не се плащало данъци - работиш ХХ години. Изплащаш ипотека. Накрая се пенсионираш. Точно тогава имаш право да си продадеш къщата и парите, които са по тази сделка не се облагат с данъци. Думите му бяха, че САМО това не се облага с данъци.
                        Хора - има американци дето и хал хабер си нямат за това, вие питате българи дето са били за 1-2-3 - 5 - 10 годни там.......Разбирам че е трудно да го асимилирате, но това е факт......братовчедка живя 12 години в Лос Анжелис - научи това в една от почивките си в БГ......http://www.youtube.com/watch?v=bgIs6t7wr0A - тва все пак щатски конгресмен го казва......Някой познат бил там и бил казал че си плащал........е добре, но над 70 милиона не си плащат........да не би да са в затвора........Тва че тежните данъчни са въоръжени е не случайно - като няма закон, има сплашване......Нашумяло дело между данъчните и самолетен пилот отказал да плати данъците си - IRS vs. KuglinКратък цитат от него - For those not already aware, FedEx Pilot Vernice Kuglin began studying the IRS Code some years ago, and was simply unable to find anywhere in the code that she was required to pay federal income taxes.And here’s the most remarkable part: Back in 1995, Kuglin wrote letters in good faith to the IRS, asking them to show her where the Tax Code requires individual citizens to pay federal income taxes. Incredibly, the IRS never answered a single one of her letters!Read more: http://www.city-data.com/forum/polit...#ixzz215WEYy59
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

И викаш братовчедка ти след това не е плащала нито цент данък на държавата под каквато и да е форма от трудовото й възнаграждение
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Скоро Ферариста беше пускал документално филмче, в една друга тема, точно по този въпрос. Някакъв известен продуцент се беше заел по случая, и маи наистина излиза че нямат такъв закон. Даже даваха съдебно дело в което човек печели, защото наистина не намират такъв закон. Освен това водещият наистина се постара в разследването, но така или иначе такъв закон не намери. А американеца само му спомени "IRS", и му се подкосяват коленете. От страх ще си платят, защото ония са способни да ти усложнят живота, и то доста.Сега, не знам истина или не, ама съм склонен да вярвам (след като изгледах документалния филм) че наистина нямат такъв закон.
                            00' Bravo 105 JTD

Коментар

BO написа:
                              И викаш братовчедка ти след това не е плащала нито цент данък на държавата под каквато и да е форма от трудовото й възнаграждение
                              Мне, те живяха още 4-5 месеца там след това, и се преместиха обратно във Варна, някакви архитекти са с мъжа й намериха си тук работа по специалноста и бяха безкрайно щастливи че са се махнали от там.......биха повярвали че щерките са им негърки отколкото че онва там било страната на свободата......
                              Alfa 156 2.0 TS
                              Alfa 156 20VTurbo
                              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                              Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                                Airfan написа:
                                Ами Income tax си е точно данък общ доход и е точно за физически лица това, което ти казах. А ако ти отказваш да вярваш на реалностите - твоя работа.

Коментар

Working...
                                X