slonikon написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
искате ли си касов бон?
Collapse
X
-
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
От двете изказвания не виждам как ще влизат 19% пък ще връщат ДДС на хората от 20% - нещо не си се доизразил. А защо не става, ами не става, защото знаете ли каква администрация трябва да се създаде, за да се проверява всяка бележка. Да не мислите, че някой ще тръгне на доверие да ви приема бележките. Ако всеки ден взимате по 1 бележка, това са 30 бележки на месец, умножено по 2-3 милиона.... може фирмите да плащат ДДС, обаче доста хора сами ще си произвеждат бележките.... тъй че само от организационна точка не става. Пък и сигурно да взема едни 100 лева ще похарча толкова от времето си и разкарването да подавам разни заявление, ала-бала.... недай си боже някой данъчен да се усъмни, че бележката ми е фалшива.... отиде коня у ряката. А това, че се краде ДДС не е причина да се създава още повече администрация. При условие, че плащате данъци, във ваш интерес е не да се оплаквате по форумите, а да направите така, че администрацията да работи и фирмите да си отчитат оборотите - никой не иска да им правите проверки и да изземвате функциите на данъчните, а просто да посегнете и да си вземете касовата бележка или да я поискате - от това се губят калории и се сваля шкембеЗа трупане на мускули не съм сигурна.... Ако това упражнение на някои им се струва трудно, за какво общество говорим?!?
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:slonikon написа:....
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:Airfan написа:Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Immortal: Хич не ми пука - аз плащам данъци - ще плаща и той. Ако не му отърва - бай-бай, да ходи да си копае гермята. И без това на село надценките им са космически, да не говорим как пробутват стоки с изтекъл срок на годност и като им направиш забележка се правят на ощипани моми. изключват фризерите и получаваш разтопен 10 пъти сладолед и прочие.... а на човек, дето ти пробутва боклуци и се пробва да те отрови със салами, дето са се спаружили и седяли един месец, приятел ли му викаш??? халал да са ти такива приятели - на мен не ми трябват.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Immortal написа:snake написа:тая държава, ако искаме да я има.
Коментар
-
ele написа:Immortal: Хич не ми пука - аз плащам данъци - ще плаща и той. Ако не му отърва - бай-бай, да ходи да си копае гермята. И без това на село надценките им са космически, да не говорим как пробутват стоки с изтекъл срок на годност и като им направиш забележка се правят на ощипани моми. изключват фризерите и получаваш разтопен 10 пъти сладолед и прочие.... а на човек, дето ти пробутва боклуци и се пробва да те отрови със салами, дето са се спаружили и седяли един месец, приятел ли му викаш??? халал да са ти такива приятели - на мен не ми трябват.1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани. Модераторски екип на fiat-bg.org
EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Не съм счетоводител, но все си мисля, че данъчните проверки се правят по счетоводните книжа на фирмата, а не по фискалната памет на апарата.Следователно, ако си осчетоводил стока да 1000 лв. през годината, а в апарата няма и 100 лв. акта не ти мърда и то не по наредба Н-18, а по закона.Както се казва - "Изпит се взема, ако се даде!" или с други думи почнат ли ти ревизия, две някъде ще те хванат в нарушение.Преди години в една от най-големите дискотеки в Слънчев бряг на ден се е изпивало една Ифо алкохол. Ха познайте колко данък са платили и колко пари имат във фискалните устройства. Като жокер: От източник много вътре в Пещерските продукти знам, че преди 2-3 години само 5% от продукцията се продава легално.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:Airfan написа:
Коментар
-
nikolovvd написа:Не съм счетоводител, но все си мисля, че данъчните проверки се правят по счетоводните книжа на фирмата, а не по фискалната памет на апарата.Следователно, ако си осчетоводил стока да 1000 лв. през годината, а в апарата няма и 100 лв. акта не ти мърда и то не по наредба Н-18, а по закона.Както се казва - "Изпит се взема, ако се даде!" или с други думи почнат ли ти ревизия, две някъде ще те хванат в нарушение.Преди години в една от най-големите дискотеки в Слънчев бряг на ден се е изпивало една Ифо алкохол. Ха познайте колко данък са платили и колко пари имат във фискалните устройства. Като жокер: От източник много вътре в Пещерските продукти знам, че преди 2-3 години само 5% от продукцията се продава легално.П.П. А за САЩ не спорете - някой направил филм и кинти да го излъчат - те и за извънземни излъчват филми с мнооого и достоверни доказателства, на тях вярвате ли? Отворете сайта на данъчната им администрация да видите дали не плащат данъци.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
jenshen73 написа:И понеже няма закон за данъците - забравяш историческият факт с Ал Капоне... ама нищо, чесането на пръсти е просто за спорта и да гледаме в чуждата купичка, а не в нашата си, нали?Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ele написа:От двете изказвания не виждам как ще влизат 19% пък ще връщат ДДС на хората от 20% - нещо не си се доизразил. А защо не става, ами не става, защото знаете ли каква администрация трябва да се създаде, за да се проверява всяка бележка. Да не мислите, че някой ще тръгне на доверие да ви приема бележките. Ако всеки ден взимате по 1 бележка, това са 30 бележки на месец, умножено по 2-3 милиона.... може фирмите да плащат ДДС, обаче доста хора сами ще си произвеждат бележките.... тъй че само от организационна точка не става. Пък и сигурно да взема едни 100 лева ще похарча толкова от времето си и разкарването да подавам разни заявление, ала-бала.... недай си боже някой данъчен да се усъмни, че бележката ми е фалшива.... отиде коня у ряката. А това, че се краде ДДС не е причина да се създава още повече администрация. При условие, че плащате данъци, във ваш интерес е не да се оплаквате по форумите, а да направите така, че администрацията да работи и фирмите да си отчитат оборотите - никой не иска да им правите проверки и да изземвате функциите на данъчните, а просто да посегнете и да си вземете касовата бележка или да я поискате - от това се губят калории и се сваля шкембеЗа трупане на мускули не съм сигурна.... Ако това упражнение на някои им се струва трудно, за какво общество говорим?!?
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor: Съжалявам, но в нея няма никаква ефективност. С какво ще гарантираш, че хората ще носят валидни бележки - те фишове за тотото фалшифицират, ти мислиш, че бележки няма да фалшифицират. А такова нещо държавата да ти възстановява пари като ти прави 10% проверка няма и няма да има, защото отваря доста голяма порта за корупция и измами и познай - пак ще има ревящи, че имало корупция, че бавно ставало..... Да, идеята има идея и теоретично е добра, практически обаче не е изпълнима. Ти като отидеш да взимаш бележка, че не дължиш данъци, те мотат 10 минути, да не споменавам опашката, ти искаш няколко милиона българи да се изтипосат с поне 360 бележки.... дори да отнема на служител по 10 секунди на бележка, я сметни колко време ще е необходимо при средно работещи 20 човека по гишетата (всичко това много, много оптимистично).Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар