Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

искате ли си касов бон?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

slonikon написа:
    jenshen73 написа:
    ... Понякога вярвате в извънземни....
    ми както някои не вярват, че хората на запад не ги занимават с фискални касови бонове, глутници кучета и дупки по улиците, така и аз не вярвам, че канадците си осигуряват стандарта, като ходят да бачкат на загуба тук и там по света. ей тъй от алтруизъм, видиш ли. или пък софийска вода, чез, евн, "тотал" и пр.
    Всъщност не бачкат канадци в мините, а българи. Но ако искаш можеш да посмяташ сам колко струва добива, пречистването и обогатяването на злато и сребро. И дали аджеба ще ти е изгодно да храниш 1000 лешпери, дето ще си чешат по цял ден носовете, а накрая ще заявят, че от тоя сондаж - толкоз.
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

От двете изказвания не виждам как ще влизат 19% пък ще връщат ДДС на хората от 20% - нещо не си се доизразил. А защо не става, ами не става, защото знаете ли каква администрация трябва да се създаде, за да се проверява всяка бележка. Да не мислите, че някой ще тръгне на доверие да ви приема бележките. Ако всеки ден взимате по 1 бележка, това са 30 бележки на месец, умножено по 2-3 милиона.... може фирмите да плащат ДДС, обаче доста хора сами ще си произвеждат бележките.... тъй че само от организационна точка не става. Пък и сигурно да взема едни 100 лева ще похарча толкова от времето си и разкарването да подавам разни заявление, ала-бала.... недай си боже някой данъчен да се усъмни, че бележката ми е фалшива.... отиде коня у ряката. А това, че се краде ДДС не е причина да се създава още повече администрация. При условие, че плащате данъци, във ваш интерес е не да се оплаквате по форумите, а да направите така, че администрацията да работи и фирмите да си отчитат оборотите - никой не иска да им правите проверки и да изземвате функциите на данъчните, а просто да посегнете и да си вземете касовата бележка или да я поискате - от това се губят калории и се сваля шкембе За трупане на мускули не съм сигурна.... Ако това упражнение на някои им се струва трудно, за какво общество говорим?!?
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
        slonikon написа:
        ....
        Що трябва да го биеш Здравко? Взимаш си касовата бележка - тя ти е и застраховка, че това, което купуваш, няма да се счупи или няма да те прати в болницата. Без него нещата стават доста трудни, за някои неща - невъзможни.
        Ele, ти поне живееш на село, като мен.Предполагам, че всички там се познавате, както и при нас.Мислиш ли, че като всеки път си искам касовата бележка от моя приятел, който си е отворил кафене примерно или малка бакалия, ще продължим да сме приятели? За мен много по-важни са приятелите, отколкото взиманията на държавата. Научил съм се, да се наслаждавам на всеки миг от живота, а не постоянно да си създавам конфликти с хората, дори и искайки касова бележка от бара на плажа. Живейте си живота, бе хора, не се тровете с неприсъщи неща! За данъците отговарят данъчните - да си се оправят.Тя държавата не мисли за себе си, аз ще й мисля... айде холан! Ние без държавата можем. Тя не може без нас.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
          Този линк по принцип си нямам и идея защо си го пуснал, предполагам не мислиш че всичко дето го пише в Викито е винаги 100% достоверно, или поне не е общо казано......в случая инфото там е твърде общо и нищо конкретно.......Всъщост ти си го пуснал предполагам защото това е нещо което чуваш за първи път, съзнанието ти отказва да приеме абсурдния факт че във уж много велика и законова страна като УСА не може да няма такова нещо, все пак те били най - велики........понеже данъчния им закон е цяла педя дебел, и ти няма как да намериш въпросния член в закона(дори и да го имаше), чукнал си във Викито и ти е излязло това.......Ако аз напиша тук в тоя форум че няма закон дето да ме задължи да карам с 90кмч извън града, тука ще изкочат хиляди юзъри дето ще ми копират закона, точния член, ще ми го болднат за да ми извади очите, ще ми покажат и всички стари поправки на закона и прочее........В уж най - правовата страна хората искат от съдиите който гледат дела по тоя казус да им покажат въпросния закон, искат го в протести по улиците, искат го по телевизията, искат го по медиите и никой по дяволите не иска да им го покаже........Айде сега дори и никога до тоя момент да не си се сблъсквал с тоя въпрос, кажи ми дали ако чуеш дори само това, няма да решиш че няма нещо гнило в цялата работа......отделен е нали въпроса както казах че понякога съзнанието отказва да приеме такъв "абсурд"......
          И понеже няма закон за данъците - забравяш историческият факт с Ал Капоне... ама нищо, чесането на пръсти е просто за спорта и да гледаме в чуждата купичка, а не в нашата си, нали?
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

....

Коментар

Immortal: Хич не ми пука - аз плащам данъци - ще плаща и той. Ако не му отърва - бай-бай, да ходи да си копае гермята. И без това на село надценките им са космически, да не говорим как пробутват стоки с изтекъл срок на годност и като им направиш забележка се правят на ощипани моми. изключват фризерите и получаваш разтопен 10 пъти сладолед и прочие.... а на човек, дето ти пробутва боклуци и се пробва да те отрови със салами, дето са се спаружили и седяли един месец, приятел ли му викаш??? халал да са ти такива приятели - на мен не ми трябват.

Коментар

Става все по-интересно в тази тема.
                Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                Ex.Opel Astra

Коментар

Immortal написа:
                  snake написа:
                  тая държава, ако искаме да я има.
                  А искаме ли наистина да я има? В този вид? Това е един друг въпрос, на който мястото му е в отделна тема...Петролни залежи засега няма, но пък има МНОГО златни залежи. Които тя самата не прибира, а е дала БЕЗ ПАРИ на канадска фирма.Щото е много трудно да се инвестират едни 20 милиона, да се направи едно държавно предприятие, което да преработва държавните природни богатства.А е дадена концесия за жълти стотинки на чужденци и само 3-4% от печалбата остава тук.Само като за начало - четете тук.
                  Това за тия мини го оставете. Не може България да си извади златото. Понеже не разбирам и се питах същите въпроси се обърнах към моят вуйчо, който работи като геодезист. Проблема на златните мини, е че трябва да извадите милиграмите злато сред тонове руда. За да стане това ефективно е необходима химична рекация, която да извлече ценните метали. В резултат на тази химична рекация се получават две купчини. Едната е така оспорваната купа с ценни метали. Тя е голяма, сладка на вид и скъпа. Защо да не я вземем, защото другата купа дето е останала е предимно една хубава и понзата сярна киселина. А сега да помислим къде можем да използваме тази сярна киселина в България. Говорим за тонове. Никой в България не може да опълзотвори тонове сярна киселина и това всеки божи ден, 365 дни в годината. Вариантите, България почва сама да извлича ценни метали от земите си и става сярна канавка на Европа. Готино а? Друг вариант, намирате си някой който може да продаде както и ценните метали така и мега боклука, който остава след химичните процеси, а ние да получим процент от това. Има и трети вариант, България сама изкопава ценните си метали и сама продава боклука спомогнал за това. Това е чудесно. "Дубъл демидж" както се казва ... е да ама не.

Коментар

ele написа:
                    Immortal: Хич не ми пука - аз плащам данъци - ще плаща и той. Ако не му отърва - бай-бай, да ходи да си копае гермята. И без това на село надценките им са космически, да не говорим как пробутват стоки с изтекъл срок на годност и като им направиш забележка се правят на ощипани моми. изключват фризерите и получаваш разтопен 10 пъти сладолед и прочие.... а на човек, дето ти пробутва боклуци и се пробва да те отрови със салами, дето са се спаружили и седяли един месец, приятел ли му викаш??? халал да са ти такива приятели - на мен не ми трябват.
                    Ми като гледам постоянно колко си кисела и все на контра не е никак изненадващо ако те цакат с разтопен сладолед и т.н. 1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани. Модераторски екип на fiat-bg.org
                    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                    Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Не съм счетоводител, но все си мисля, че данъчните проверки се правят по счетоводните книжа на фирмата, а не по фискалната памет на апарата.Следователно, ако си осчетоводил стока да 1000 лв. през годината, а в апарата няма и 100 лв. акта не ти мърда и то не по наредба Н-18, а по закона.Както се казва - "Изпит се взема, ако се даде!" или с други думи почнат ли ти ревизия, две някъде ще те хванат в нарушение.Преди години в една от най-големите дискотеки в Слънчев бряг на ден се е изпивало една Ифо алкохол. Ха познайте колко данък са платили и колко пари имат във фискалните устройства. Като жокер: От източник много вътре в Пещерските продукти знам, че преди 2-3 години само 5% от продукцията се продава легално.
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                        Този линк по принцип си нямам и идея защо си го пуснал, предполагам не мислиш че всичко дето го пише в Викито е винаги 100% достоверно, или поне не е общо казано......в случая инфото там е твърде общо и нищо конкретно.......Всъщост ти си го пуснал предполагам защото това е нещо което чуваш за първи път, съзнанието ти отказва да приеме абсурдния факт че във уж много велика и законова страна като УСА не може да няма такова нещо, все пак те били най - велики........понеже данъчния им закон е цяла педя дебел, и ти няма как да намериш въпросния член в закона(дори и да го имаше), чукнал си във Викито и ти е излязло това.......Ако аз напиша тук в тоя форум че няма закон дето да ме задължи да карам с 90кмч извън града, тука ще изкочат хиляди юзъри дето ще ми копират закона, точния член, ще ми го болднат за да ми извади очите, ще ми покажат и всички стари поправки на закона и прочее........В уж най - правовата страна хората искат от съдиите който гледат дела по тоя казус да им покажат въпросния закон, искат го в протести по улиците, искат го по телевизията, искат го по медиите и никой по дяволите не иска да им го покаже........Айде сега дори и никога до тоя момент да не си се сблъсквал с тоя въпрос, кажи ми дали ако чуеш дори само това, няма да решиш че няма нещо гнило в цялата работа......отделен е нали въпроса както казах че понякога съзнанието отказва да приеме такъв "абсурд"......
                        Ами аз съм поживял там и поработих, но не помня да не са ми взимали данъци, а и не ми се рови честно казано. Но ако държиш, мога да разпитам как е в момента.тук има малко по-синтезирана информация за ДОД

Коментар

nikolovvd написа:
                          Не съм счетоводител, но все си мисля, че данъчните проверки се правят по счетоводните книжа на фирмата, а не по фискалната памет на апарата.Следователно, ако си осчетоводил стока да 1000 лв. през годината, а в апарата няма и 100 лв. акта не ти мърда и то не по наредба Н-18, а по закона.Както се казва - "Изпит се взема, ако се даде!" или с други думи почнат ли ти ревизия, две някъде ще те хванат в нарушение.Преди години в една от най-големите дискотеки в Слънчев бряг на ден се е изпивало една Ифо алкохол. Ха познайте колко данък са платили и колко пари имат във фискалните устройства. Като жокер: От източник много вътре в Пещерските продукти знам, че преди 2-3 години само 5% от продукцията се продава легално.
                          Верно не си счетоводител, щото.... малко глупости си написал П.П. А за САЩ не спорете - някой направил филм и кинти да го излъчат - те и за извънземни излъчват филми с мнооого и достоверни доказателства, на тях вярвате ли? Отворете сайта на данъчната им администрация да видите дали не плащат данъци.

Коментар

jenshen73 написа:
                            И понеже няма закон за данъците - забравяш историческият факт с Ал Капоне... ама нищо, чесането на пръсти е просто за спорта и да гледаме в чуждата купичка, а не в нашата си, нали?
                            Значи има тънка но съществена разлика - говорим за редовия щатски "employee" - човечец на заплата някъде във фирмичка, предприятиице, чиновник и прочее - тоест 80% от трудово заетите американци......Капоне не е бил юридически такъв, за такива като него е имало закон за данъчно облагане откай време и са го изклатили съвсем по закон.......така че има разлика.......
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

ele написа:
                              От двете изказвания не виждам как ще влизат 19% пък ще връщат ДДС на хората от 20% - нещо не си се доизразил. А защо не става, ами не става, защото знаете ли каква администрация трябва да се създаде, за да се проверява всяка бележка. Да не мислите, че някой ще тръгне на доверие да ви приема бележките. Ако всеки ден взимате по 1 бележка, това са 30 бележки на месец, умножено по 2-3 милиона.... може фирмите да плащат ДДС, обаче доста хора сами ще си произвеждат бележките.... тъй че само от организационна точка не става. Пък и сигурно да взема едни 100 лева ще похарча толкова от времето си и разкарването да подавам разни заявление, ала-бала.... недай си боже някой данъчен да се усъмни, че бележката ми е фалшива.... отиде коня у ряката. А това, че се краде ДДС не е причина да се създава още повече администрация. При условие, че плащате данъци, във ваш интерес е не да се оплаквате по форумите, а да направите така, че администрацията да работи и фирмите да си отчитат оборотите - никой не иска да им правите проверки и да изземвате функциите на данъчните, а просто да посегнете и да си вземете касовата бележка или да я поискате - от това се губят калории и се сваля шкембе За трупане на мускули не съм сигурна.... Ако това упражнение на някои им се струва трудно, за какво общество говорим?!?
                              Еле, моля те чети внимателно АКО ще се изказваш.Пределно ясно съм написал да се връща ЕДИНИЯТ процент от двайсете! Даже и сметки съм приложил. Или ти само буквите четеш?Нали точно и ясно съм обяснил идеята - няма нужда от реално увеличаване на админстрацията, защото няма да има нужда от проверяващи по търговските точки - хората сами ще си изискват ВАЛИДНИ касови бележки. Така и така имат касовите апарати връзка с НАП, какъв е проблема да се провери валидността на всяка една касова бележка - тя в момента, в който е издадена е подадена към сървъра на НАП.И по твоята сметка - 30 бележки на месец, 360 на година - отиваш и ги носиш на данъчния, той проверява произволно 10% от тях в системата - 36бр, проверяват се да кажем за 5 мин. И така нататък.Аз ясно казах че идеята ми има много за изглаждане, но се учудвам че не можеш да съзреш простата й ефективност?И за да е по ефективна - защо да не са 2% от 20те % ДДС - т.е. 10% от платеното ДДС.Може да се направи и онлайн регистрация по уникален код на бележките за да се спести труда на данъчния, и така нататък...Механизми много могат да се измислят, само да има желание!
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor: Съжалявам, но в нея няма никаква ефективност. С какво ще гарантираш, че хората ще носят валидни бележки - те фишове за тотото фалшифицират, ти мислиш, че бележки няма да фалшифицират. А такова нещо държавата да ти възстановява пари като ти прави 10% проверка няма и няма да има, защото отваря доста голяма порта за корупция и измами и познай - пак ще има ревящи, че имало корупция, че бавно ставало..... Да, идеята има идея и теоретично е добра, практически обаче не е изпълнима. Ти като отидеш да взимаш бележка, че не дължиш данъци, те мотат 10 минути, да не споменавам опашката, ти искаш няколко милиона българи да се изтипосат с поне 360 бележки.... дори да отнема на служител по 10 секунди на бележка, я сметни колко време ще е необходимо при средно работещи 20 човека по гишетата (всичко това много, много оптимистично).

Коментар

Working...
                                X