Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

искате ли си касов бон?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

туй ще е някоя много допотопна бензиностанция, щото по принцип те могат да избират колонката, която да заприходят. мен досега са ме питали искам ли фактура, ако кажа - не, връчват ми касовия бон и кой откъде е.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Абе нова модерна станция си е ,ама нали знаеш, че : в един цирк играем и номерата си ги знаем.
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
        Интересно ми е че зареждайки на Ромпетрол касиерката винаги ми казва искаш ли фактура или касов бон. Ами нали касовия апарат е свързан с НАП.Като кажа не / защото до сега винаги съм казвал не / само ми взема парите и не чувам да се трака на касовия апарат. През това време колата ми още я зареждат, защото аз винаги зареждам за 50лв. Тая сутрин реших и аз да си поискам бон и тя тогава погледна, че ми зареждат колата и чак когато спряха да я зареждат извика на служителя да не зарежда другата кола която е от другата страна на колонката, докато не ми пусне бон . Трябваше да чакам около минута докато ми издаде бон. Това ме навява на мисълта, че действително правят някакви далавери нищо, че касовите им апарати са свързани денонощно с НАП.
        Ако пропусна да кажа "Фактура" ми издават касов бон - няма бензиностанция от голяма верига, която да не издава платежен документ. Или поне на мен не ми се е случвало - Ромпетрол, Еко, Лук Ойл, Петрол. Където и да отида ме питат "Фактура ще искате ли" и ако отговоря отрицателно - ми дават касов бон.П.П. Прегледах статиите за златото - някой яко се ебава с неразбиращият от минно дело българин - 1.25 грама злато/тон руда, абе вие ебавате ли се? Знаете ли колко мегатона руда трябва да се изровят, че да се добият дори лелеяните 7 тона злато? Другата проба по-чиста била, цели 975гр. сребро/тон - това ако някой не е на ясно са 9.75 промила, а при изкупна цена на сребро, обработено при това, рафинирано от 2лв. грам - това са цели... 2000лв. пффф. И това е най-вероятно единствената и най-добра проба. През комунизма в "добрите" години, когато всички бяха "доволни" - в Рудозем се правеше банкет, ако миньорите от смяна изкарат повече от 4 промила руда - това нали сте на ясно, че прави 4 кила ценен метал (олово и цинк) на тон земна маса? Що в момента не са в "пачка" рудните градчета, а? Щото това не е като въгледобивните мини - копаш и вадиш само матриал... Искам да видя как се наливат милиони левове или евра от Българската държава в добив на злато и после ръйш ли туй злато и държавните "миньори" как ще се чудят в коя ноздра да бръкнат, че да го добиват не години ами векове... Понякога вярвате в извънземни....
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Не чуваш апарата, защото трябва да се върне пистолета на мястото си, да минат няколко секунди и след това се цъкне на клавиатурата и едва след това се разпечатва бележката. Обикновено за 50лв, отивам оставям парите, връщам се, качвам се, слагам колана и чак тогава е свършило зареждането и мога да тръгвам

Коментар

jenshen73 написа:
            ... Понякога вярвате в извънземни....
            ми както някои не вярват, че хората на запад не ги занимават с фискални касови бонове, глутници кучета и дупки по улиците, така и аз не вярвам, че канадците си осигуряват стандарта, като ходят да бачкат на загуба тук и там по света. ей тъй от алтруизъм, видиш ли. или пък софийска вода, чез, евн, "тотал" и пр.
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
              ogi28b написа:
              Колегата ФЕРАРИСТ - препоръчвам ти да прочетеш Конституцията. В заключената тема питаше кой закон те задължава да плащаш данъци.
              Я ми дай цитата или линк към тва мое мнение че ми стана интересно кво съм казал.......и си мисля че това съм го казал по повод законите на една друга държава........затва искам да видя....
              Прав си, за САЩ си говорел, но не съм разбрал правилно. Подразбрах, че за у нас имаш предвид. Моля да ме извиниш!Но и в американската конституция го пише, 16-та поправка. Направо не знам откъде може да му хрумне на човек, че не е длъжен да плаща данъци. По принцип човек е длъжен да спазва законите, а данъците се налагат със закон.

Коментар

Винаги. Когато се ослушват - ставам особено настоятелен.Вчера в едно заведение в Албена вдигнах скандал и чаках докато ми дадат истинския касов бон. Аман от селски тарикати!Както при мен всичко е на 100% - така държа и при другите да е на 100% ТОЧКА.
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Вижте, аз доста си мълча по тая тема, макар че имам позиция и то непримирима - че всеки ТРЯБВА да е изряден пред държавата за да поиск атя да е изрядна към него, но това е дълга тема, няма да я захващам...Имам една философия,която споделям с приятелите си от години, споделял съм я и с доста хора тук: Кога ще се оправи държавата, знаете ли?Когато се въвесе специфичен механизъм за връщане на ДДС на ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА. Пример - въвежда се връщане на ДДС на лице, представило валидни касови бележки за крайни покупки. Печелиш хиляда лева на месец и съответмо ги харчиш. Това са 12 000 на година. Връщат ти само единия от 20те процента ДДС. На година излиза че даваш 2000лв ДДС на държавата с твоите покупки. Единия процент от двайсетте е 5% от тези 2000лв, респективно- 100лв. Да приемем че механизма е лесен - носиш бележките, поглеждат ги дали са ОК на място, пускаш една декларация и след някой ден получаваш по банков път тези 100лв! А защо не и на каса веднага! Кой не би участвал в това? Даже бихте крали касовите бележки на другите клиенти!Така държавата няма нужда да проверява търговските обекти, клиентите сами ще го правят! А освободените от това данъчни ще се занимават с връщането на ДДС на хората. По верижката ще се нагласят всички останали плащания и данъци. Знам че идеята ми има неща за изглаждане, но ако има такова нещо, даже и Дидо ще си иска касовата бележка винаги и насила дори!
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

е това не го разбирам! аз, например, като кажа, че съм изряден към държавата и искам и тя да е изрядна към мен, казваш, че да, ама видиш ли, някой си здравко от горно нанадолнище не е, затова и аз нямам право да искам, а трябва да отида при здравко и да го набия, ограбя или и аз не знам кво, че и той да стане изряден и тогава и аз ще имам право да си искам (а не да си получа) полагаемото! в същото време, държавата разполага със 100 000 полицаи, митничари и данъчни - въоръжени и оправомощени да принудят здравко да е изряден, но някак си се налага мнението, че това все пак е моя грижа и те ще започнат да си изпълняват задълженията едва когато и последния жител на тая страна стане изряден.някой по-горе ме беше нарекъл наивен, ама ти говориш за общество без престъпност - утопия.държавата ще се оправи когато започне да се държи, като тия които са се оправили отдавна. да кажем, гледа какво правят белгийците и прави като тях. от мен, за сведение, в белгия фискални бонове не ти дават по кръчмите и изобщо никъде. няква там касова бележка, различна за всяка кръчма и толкоз. ти ми кажи как още не са затънали в дупки и кучешки ... като са такива непросветени!
                    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                      ....
                      Що трябва да го биеш Здравко? Взимаш си касовата бележка - тя ти е и застраховка, че това, което купуваш, няма да се счупи или няма да те прати в болницата. Без него нещата стават доста трудни, за някои неща - невъзможни. Може в Белгия да не раздават касови бонове, обаче в другите държави раздават - много си добър да се хващаш за думата, обаче нямаш никаква идея за какво иде реч, само ей тъй, за спорта - трябва да си опозиция, независимо на какво. После ревеш как са те били прецакали, обаче не чаткаш, че сам си се прецакал яко, обаче не искаш да го повярваш.... но споко, не си само ти.Yavor: Това няма как да стане, защото се обезсмисля смисълът на ДДС
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ogi28b написа:
                        Прав си, за САЩ си говорел, но не съм разбрал правилно. Подразбрах, че за у нас имаш предвид. Моля да ме извиниш!Но и в американската конституция го пише, 16-та поправка. Направо не знам откъде може да му хрумне на човек, че не е длъжен да плаща данъци. По принцип човек е длъжен да спазва законите, а данъците се налагат със закон.
                        Няма проблем......Иначе за Щатите - не, не е така, нямат закон който да задължава орикновенния американец да плаща данък общ доход - т.е получил е 100 бона заплата за година, и да плати данък върху тия 100 бона.....ако е ударил 100 бона във Вегас да речем дължи данък, но върху това което е изкарал от труда си - не......Човек, направи се цял филм за това, направи го бивш губернатор на Невада......А ей тва е един достатъчен момент за да разбере човек че тва е така - http://www.vbox7.com/play:c5e85bb0&start=1802 - автора води интервю с един от авторите на данъчния им кодекс и главен адвокат на тамошното им данъчно......
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                          ogi28b написа:
                          Няма проблем......Иначе за Щатите - не, не е така, нямат закон който да задължава орикновенния американец да плаща данък общ доход - т.е получил е 100 бона заплата за година, и да плати данък върху тия 100 бона.....ако е ударил 100 бона във Вегас да речем дължи данък, но върху това което е изкарал от труда си - не......Човек, направи се цял филм за това, направи го бивш губернатор на Невада......А ей тва е един достатъчен момент за да разбере човек че тва е така - http://www.vbox7.com/play:c5e85bb0&start=1802 - автора води интервю с един от авторите на данъчния им кодекс и главен адвокат на тамошното им данъчно......
                          http://en.wikipedia.org/wiki/Taxatio..._United_States

Коментар

ele написа:
                            Yavor: Това няма как да стане, защото се обезсмисля смисълът на ДДС
                            А можеш ли да обясниш ЗАЩО ще се обезсмисли ДДСто????И всъщност какъв е смисъла на ДДСто? Освен че събира 20% от парите по сделки като данък. И освен че доста хора станаха милионери покрай него.Според мен ти изобщо не си осмислила какво имам предвид.Така в държавата ще влизат на 20, а 19% ДДС, но с много висока събираемост, непостижима в момента.Ефекта на мишката и сиренцето.
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor: Това няма как да стане, защото се обезсмисля смисълът на ДДС
                              Ели, а какъв е смисъла на 20% ДДС , когато 10% от плащащите го си "смучат" от там, а на други 40% им все тая дали търговеца или "продавача" на услуги го отчита.В идеята на Явор има много резон. Българинът ще бъде чудесен "изпълнител" на тази идея. Еле пък, когато трябва да изисква "хартийки", които ще му носят дивидент пък макар и предсрочно платен от него...НЯщо, като куче-касичка. :D
                              A17DTС/S
                              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Този линк по принцип си нямам и идея защо си го пуснал, предполагам не мислиш че всичко дето го пише в Викито е винаги 100% достоверно, или поне не е общо казано......в случая инфото там е твърде общо и нищо конкретно.......Всъщост ти си го пуснал предполагам защото това е нещо което чуваш за първи път, съзнанието ти отказва да приеме абсурдния факт че във уж много велика и законова страна като УСА не може да няма такова нещо, все пак те били най - велики........понеже данъчния им закон е цяла педя дебел, и ти няма как да намериш въпросния член в закона(дори и да го имаше), чукнал си във Викито и ти е излязло това.......Ако аз напиша тук в тоя форум че няма закон дето да ме задължи да карам с 90кмч извън града, тука ще изкочат хиляди юзъри дето ще ми копират закона, точния член, ще ми го болднат за да ми извади очите, ще ми покажат и всички стари поправки на закона и прочее........В уж най - правовата страна хората искат от съдиите който гледат дела по тоя казус да им покажат въпросния закон, искат го в протести по улиците, искат го по телевизията, искат го по медиите и никой по дяволите не иска да им го покаже........Айде сега дори и никога до тоя момент да не си се сблъсквал с тоя въпрос, кажи ми дали ако чуеш дори само това, няма да решиш че няма нещо гнило в цялата работа......отделен е нали въпроса както казах че понякога съзнанието отказва да приеме такъв "абсурд"......
                                Alfa 156 2.0 TS
                                Alfa 156 20VTurbo
                                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                                Locost TF1 3.0V6

Коментар

Working...
                                X