Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

искате ли си касов бон?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да, сега съм на заплата, но знам колко ми беше трудно, когато не бях. Затова и не бързам да съдя никой.Щом Държавата допуска някой да укрие и не плати 17 милиона данъци, аз ли ще я оправя, като се изпокарам със съселяните си, които имат малки магазинчета и заведенийца?С кое по-точно не си съгласен, Живко?С това, че отиваш в магазина за хляб, а не за касова бележка ли? Отивам в заведението да пия бира, а не за касова бележка.Има си хора на заплата, които да се занимават с това... Когато те дойдат да свършат моята работа, и аз ще върша тяхната.

Коментар

Ами виж коя част съм взел като цитат от твоето мнение. С нея не съм съгласен, че " тези дето сме ербап за касовия бон сме на заплатка и едва ли не само си мислим къде да си похарчим парите".
      Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
      Ex.Opel Astra

Коментар

само за горивото взимам касов бон.Иначе в магазина му пускат винаги, но не винаги го взимам.Случвало се е да не му пуснат касов бон, но и не изисквам, защото явно има защо да не му пуснат.

Коментар

snake написа:
          slonikon написа:
          Sev написа:
          ами тогава защо и другите да не си ги плащат?...в други теми част от колегите очакват държавата да им направи доходите европейски, а сега какво се оказва...
          и според мен там е проблема. трябва всички да искаме държавата да ни направи доходите европейски, за да я стимулираме да си събира данъците по европейски. сега кво - уредила се държавата да плаща 10% от европейските заплати на служителите си, и ако си събере 20% от данъците, тя дефакто е на 100% печалба!
          Как точно си представяш държавата да ни направи доходите европейски? Да печата пари и да ги раздава на хората ?
          а, сега пък аз да й кажа на държавата как да си свърши работата! гаче тя ми виси на главата и ми казва - сега направи това, а сега онова и хоп - готово. аз моята работа си я върша с яко четене, питане и ровене. има 26 държави в ЕС, които плащат на служителите си от 2 до 20 пъти повече от нашата. да ходят да ги питат как!
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Въпросът ми беше риторичен, не съм очаквал да ми отговориш. Изключително наивно е да се смята, че държавата, вероятно в лицето на финансовия си министър, може да щракне с пръсти и да увеличи доходите на хората. Държавата няма пари, тя събира пари чрез механизмите, заложени в приходната част от бюджета. И разпределя толкова пари, колкото е събрала. Повече събрани пари от данъци, такси, акцизи, стикери, глоби и др. = повече пари в хазната. Не може да има богата държава, която не събира планираните си приходи. Всъщност Явор го каза доста по-рано в темата. Това е единственият начин една държава да е богата. Нямаме петролни залежи, които да пълнят хазната, унищожихме промишлеността си, поне да си плащаме дължимото към тая държава, ако искаме да я има.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
              тая държава, ако искаме да я има.
              А искаме ли наистина да я има? В този вид? Това е един друг въпрос, на който мястото му е в отделна тема...Петролни залежи засега няма, но пък има МНОГО златни залежи. Които тя самата не прибира, а е дала БЕЗ ПАРИ на канадска фирма.Щото е много трудно да се инвестират едни 20 милиона, да се направи едно държавно предприятие, което да преработва държавните природни богатства.А е дадена концесия за жълти стотинки на чужденци и само 3-4% от печалбата остава тук.Само като за начало - четете тук.

Коментар

куп хора го казаха ясно по-горе: държавата плаща на своите държавни служители да събират данъци, такси и пр. ако аз ще върша и тяхната работа да ги уволни и да ми даде и тяхната заплата! и хоп - моите доходи ще се увеличат кажи-речи със щракане на пръста. готов съм всяка вечер след изтичането на работното ми време при основния работодател да ходя в нап и да предоставям събраните през деня от мен касови бележки срещу скромните 500 лв. на месец. извънредни за овъртайм не ща, щото е криза все пак.п.с. аз повече няма да дискутирам, затова ще кажа ясно това, което намекнах по-горе. нашата държава не е единствената в ЕС. в сайта на ЦРУ има подробна информация за всичко на всички държави, който иска да чете и да сравнява природни дадености и налична инфраструктура.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Вие сте егати пичовете. Въпросът е елементарен: позволявате ли на търговците да крадат на ваш гръб? Като си купиш нещо за 10 лв, все плащаш 10. В единия случай обаче търговецът си прибира данъка в джоба. А защо не ви направи отстъпка? защо не ви приспадне целия данък от десетте лева? Страшно ’мислене’ имате! Да не съм ви чул да се оплачете от лоши пътища, малка пенсия и скъпо гориво, след като подарявате на търговците законно платените данъци от вас на тях (основно ДДС). Валиден и законен е само фискален бон, на който пише, че е такъв, и който има контур на България с буквите BG в контура. Това е знак, че фискалният апарат е свързан с НАП. Колегата ФЕРАРИСТ - препоръчвам ти да прочетеш Конституцията. В заключената тема питаше кой закон те задължава да плащаш данъци. Това е законът, който те задължава, член 60. Както теб, така и мен, така и търговците с малък, среден и едър бизнес, всички. Като не си искаш фискалния бон, помагаш на търговеца да открадне от теб и да лъже държавата. А после - пътищата с дупки Е откъде пари за ремонт Докато има балъци, ще има тарикати. Не съм тарикат, но не искам и да съм от баламурниците. Не искам и вие да сте такива, не позволявайте да се краде от ВАС.

Коментар

Констатацията ми е следната - най-големите мрънкачи във форума са най-неглиже за касовите бележки. По вашата логика, от утре започвам да си изхвърлям боклука през терасата, защото с данъците си плащам да се чисти. От утре започвам да ям всякакви боклуци - нали плащам здравни вноски - да ме лекуват, като стана 200 кила. От утре спирам да си храня детето - нали уж държавата трбва да се грижи за него - да го хранят.... и подобни констатации, които хич не са ви в полза. Immortal: Ти май си слънчасал . Държавата не е добра в управлението на предприятия, затова по-добре да се занимава с каквото и е присъщо, да не стане така, че две дини мъкнем, пък диня няма да можем да ядем. А държавата това сме ние - като гледам какви сме по-голямата част от "ние", направо си забранявам да мисля какво е държавата.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                      Immortal: Ти май си слънчасал . Държавата не е добра в управлението на предприятия, затова по-добре да се занимава с каквото и е присъщо, да не стане така, че две дини мъкнем, пък диня няма да можем да ядем. А държавата това сме ние - като гледам какви сме по-голямата част от "ние", направо си забранявам да мисля какво е държавата.
                      "Съгласно правилата в ЕС добивът на благородни и цветни метали и на петрол и газ в държавите-членки се прави от собствени или от смесени компании. В Германия, Франция, Англия и Италия е забранено извличането им от чужденци. Четири години след влизането на България в Евросъюза нашата страна продължава да не прилага европейските правила за добив и преработка а стратегически суровини, каквато е златото."
                      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

ogi28b написа:
                        Колегата ФЕРАРИСТ - препоръчвам ти да прочетеш Конституцията. В заключената тема питаше кой закон те задължава да плащаш данъци.
                        Я ми дай цитата или линк към тва мое мнение че ми стана интересно кво съм казал.......и си мисля че това съм го казал по повод законите на една друга държава........затва искам да видя....Като не си взимам касовата бележка мен аз не се чуствам окраден.......П.П - прегледах си старите мнения и категорично не намирам свое мнение в което да казвам че няма закон който да ме задължи да плащам данъци.......Имам мнение в което визирам САЩ като държава където се е родил лафа че "смъртта и данъците били неизбежни", а въпреки това те нямат закон който да задължава обикновенния американец да плаща пропорционален ДОД.....Предполагам разбираш че има разлика и препоръката ти към мен да чета Конституцията ще отпадне.....
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

slonikon написа:
                          ele написа:
                          Immortal: Ти май си слънчасал . Държавата не е добра в управлението на предприятия, затова по-добре да се занимава с каквото и е присъщо, да не стане така, че две дини мъкнем, пък диня няма да можем да ядем. А държавата това сме ние - като гледам какви сме по-голямата част от "ние", направо си забранявам да мисля какво е държавата.
                          "Съгласно правилата в ЕС добивът на благородни и цветни метали и на петрол и газ в държавите-членки се прави от собствени или от смесени компании. В Германия, Франция, Англия и Италия е забранено извличането им от чужденци. Четири години след влизането на България в Евросъюза нашата страна продължава да не прилага европейските правила за добив и преработка а стратегически суровини, каквато е златото."
                          Това с каква цел го цитираш? В ЕС има достатъчно тъпи директиви в резултат на твърде много комунисти, добра ли се до властта. Доказано е, че държавата не е добра в и не трябва да управлява предприятия, а да създава условия други да го правят - достатъчно доказателства за това има в БГ, мисля че няма какво повече да коментирам, а и това е съвсем друга тема.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Immortal написа:
                            snake написа:
                            тая държава, ако искаме да я има.
                            А искаме ли наистина да я има? В този вид? Това е един друг въпрос, на който мястото му е в отделна тема...Петролни залежи засега няма, но пък има МНОГО златни залежи. Които тя самата не прибира, а е дала БЕЗ ПАРИ на канадска фирма.Щото е много трудно да се инвестират едни 20 милиона, да се направи едно държавно предприятие, което да преработва държавните природни богатства.А е дадена концесия за жълти стотинки на чужденци и само 3-4% от печалбата остава тук.Само като за начало - четете тук.
                            Адски много ме потресе това, като прочетох за него преди месеци. Не знам какви са тия корумпирани, безполови, безродни, малоумни същества, които имат и властта да прахосат всичкото това богатство на страната си: http://dnes.dir.bg/news/zlato-tran-11106120 ... кофчезите джобове нямат, както казва една английска поговорка. Да им се върне всичко това дано. Интересното е, че из медиите няма почти никаква информация, нито едно журналистическо разследване - нищо. Плазмодии сме и това е истината, а тия дето ни управляват са или абсолютни малоумници или толкова безочливо корумпирани...

Коментар

ele написа:
                              Това с каква цел го цитираш?
                              Защото някой по-горе каза, че сме били бедна държава, без петрол, и само непосилните данъци на народа били единствения доход на държавата.Интересно защо не си го схванала, уж не си блондинка?
                              rotdot написа:
                              Интересното е, че из медиите няма почти никаква информация, нито едно журналистическо разследване - нищо. Плазмодии сме и това е истината, а тия дето ни управляват са или абсолютни малоумници или толкова безочливо корумпирани...
                              Какви журналисти, колега? Само погледни кои са собственици на ВСИЧКИ медии в страната.Журналисти? Да да!

Коментар

Интересно ми е че зареждайки на Ромпетрол касиерката винаги ми казва искаш ли фактура или касов бон. Ами нали касовия апарат е свързан с НАП.Като кажа не / защото до сега винаги съм казвал не / само ми взема парите и не чувам да се трака на касовия апарат. През това време колата ми още я зареждат, защото аз винаги зареждам за 50лв. Тая сутрин реших и аз да си поискам бон и тя тогава погледна, че ми зареждат колата и чак когато спряха да я зареждат извика на служителя да не зарежда другата кола която е от другата страна на колонката, докато не ми пусне бон . Трябваше да чакам около минута докато ми издаде бон. Това ме навява на мисълта, че действително правят някакви далавери нищо, че касовите им апарати са свързани денонощно с НАП.
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X