Да, сега съм на заплата, но знам колко ми беше трудно, когато не бях. Затова и не бързам да съдя никой.Щом Държавата допуска някой да укрие и не плати 17 милиона данъци, аз ли ще я оправя, като се изпокарам със съселяните си, които имат малки магазинчета и заведенийца?С кое по-точно не си съгласен, Живко?С това, че отиваш в магазина за хляб, а не за касова бележка ли? Отивам в заведението да пия бира, а не за касова бележка.Има си хора на заплата, които да се занимават с това... Когато те дойдат да свършат моята работа, и аз ще върша тяхната.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
искате ли си касов бон?
Collapse
X
-
snake написа:slonikon написа:Sev написа:ами тогава защо и другите да не си ги плащат?...в други теми част от колегите очакват държавата да им направи доходите европейски, а сега какво се оказва...браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Въпросът ми беше риторичен, не съм очаквал да ми отговориш. Изключително наивно е да се смята, че държавата, вероятно в лицето на финансовия си министър, може да щракне с пръсти и да увеличи доходите на хората. Държавата няма пари, тя събира пари чрез механизмите, заложени в приходната част от бюджета. И разпределя толкова пари, колкото е събрала. Повече събрани пари от данъци, такси, акцизи, стикери, глоби и др. = повече пари в хазната. Не може да има богата държава, която не събира планираните си приходи. Всъщност Явор го каза доста по-рано в темата. Това е единственият начин една държава да е богата. Нямаме петролни залежи, които да пълнят хазната, унищожихме промишлеността си, поне да си плащаме дължимото към тая държава, ако искаме да я има.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:тая държава, ако искаме да я има.
Коментар
-
куп хора го казаха ясно по-горе: държавата плаща на своите държавни служители да събират данъци, такси и пр. ако аз ще върша и тяхната работа да ги уволни и да ми даде и тяхната заплата! и хоп - моите доходи ще се увеличат кажи-речи със щракане на пръста. готов съм всяка вечер след изтичането на работното ми време при основния работодател да ходя в нап и да предоставям събраните през деня от мен касови бележки срещу скромните 500 лв. на месец. извънредни за овъртайм не ща, щото е криза все пак.п.с. аз повече няма да дискутирам, затова ще кажа ясно това, което намекнах по-горе. нашата държава не е единствената в ЕС. в сайта на ЦРУ има подробна информация за всичко на всички държави, който иска да чете и да сравнява природни дадености и налична инфраструктура.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Вие сте егати пичовете. Въпросът е елементарен: позволявате ли на търговците да крадат на ваш гръб? Като си купиш нещо за 10 лв, все плащаш 10. В единия случай обаче търговецът си прибира данъка в джоба. А защо не ви направи отстъпка? защо не ви приспадне целия данък от десетте лева? Страшно ’мислене’ имате! Да не съм ви чул да се оплачете от лоши пътища, малка пенсия и скъпо гориво, след като подарявате на търговците законно платените данъци от вас на тях (основно ДДС). Валиден и законен е само фискален бон, на който пише, че е такъв, и който има контур на България с буквите BG в контура. Това е знак, че фискалният апарат е свързан с НАП. Колегата ФЕРАРИСТ - препоръчвам ти да прочетеш Конституцията. В заключената тема питаше кой закон те задължава да плащаш данъци. Това е законът, който те задължава, член 60. Както теб, така и мен, така и търговците с малък, среден и едър бизнес, всички. Като не си искаш фискалния бон, помагаш на търговеца да открадне от теб и да лъже държавата. А после - пътищата с дупки Е откъде пари за ремонт Докато има балъци, ще има тарикати. Не съм тарикат, но не искам и да съм от баламурниците. Не искам и вие да сте такива, не позволявайте да се краде от ВАС.
Коментар
-
Констатацията ми е следната - най-големите мрънкачи във форума са най-неглиже за касовите бележки. По вашата логика, от утре започвам да си изхвърлям боклука през терасата, защото с данъците си плащам да се чисти. От утре започвам да ям всякакви боклуци - нали плащам здравни вноски - да ме лекуват, като стана 200 кила. От утре спирам да си храня детето - нали уж държавата трбва да се грижи за него - да го хранят.... и подобни констатации, които хич не са ви в полза. Immortal: Ти май си слънчасал . Държавата не е добра в управлението на предприятия, затова по-добре да се занимава с каквото и е присъщо, да не стане така, че две дини мъкнем, пък диня няма да можем да ядем. А държавата това сме ние - като гледам какви сме по-голямата част от "ние", направо си забранявам да мисля какво е държавата.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Immortal: Ти май си слънчасал . Държавата не е добра в управлението на предприятия, затова по-добре да се занимава с каквото и е присъщо, да не стане така, че две дини мъкнем, пък диня няма да можем да ядем. А държавата това сме ние - като гледам какви сме по-голямата част от "ние", направо си забранявам да мисля какво е държавата.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
ogi28b написа:Колегата ФЕРАРИСТ - препоръчвам ти да прочетеш Конституцията. В заключената тема питаше кой закон те задължава да плащаш данъци.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
slonikon написа:ele написа:Immortal: Ти май си слънчасал . Държавата не е добра в управлението на предприятия, затова по-добре да се занимава с каквото и е присъщо, да не стане така, че две дини мъкнем, пък диня няма да можем да ядем. А държавата това сме ние - като гледам какви сме по-голямата част от "ние", направо си забранявам да мисля какво е държавата.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
rotdot
Immortal написа:snake написа:тая държава, ако искаме да я има.
Коментар
-
ele написа:Това с каква цел го цитираш?rotdot написа:Интересното е, че из медиите няма почти никаква информация, нито едно журналистическо разследване - нищо. Плазмодии сме и това е истината, а тия дето ни управляват са или абсолютни малоумници или толкова безочливо корумпирани...
Коментар
-
Интересно ми е че зареждайки на Ромпетрол касиерката винаги ми казва искаш ли фактура или касов бон. Ами нали касовия апарат е свързан с НАП.Като кажа не / защото до сега винаги съм казвал не / само ми взема парите и не чувам да се трака на касовия апарат. През това време колата ми още я зареждат, защото аз винаги зареждам за 50лв. Тая сутрин реших и аз да си поискам бон и тя тогава погледна, че ми зареждат колата и чак когато спряха да я зареждат извика на служителя да не зарежда другата кола която е от другата страна на колонката, докато не ми пусне бон . Трябваше да чакам около минута докато ми издаде бон. Това ме навява на мисълта, че действително правят някакви далавери нищо, че касовите им апарати са свързани денонощно с НАП.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар