ами тогава защо и другите да не си ги плащат?...в други теми част от колегите очакват държавата да им направи доходите европейски, а сега какво се оказва...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
искате ли си касов бон?
Collapse
X
-
Sev написа:ами тогава защо и другите да не си ги плащат?...в други теми част от колегите очакват държавата да им направи доходите европейски, а сега какво се оказва...браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:Sev написа:ами тогава защо и другите да не си ги плащат?...в други теми част от колегите очакват държавата да им направи доходите европейски, а сега какво се оказва...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Sev написа:ами тогава защо и другите да не си ги плащат?Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:Sev написа:ами тогава защо и другите да не си ги плащат?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:А защо един средно статистически гражданин на България, който няма собствен бизнес, а продава труда си, но също харесва работата си, не краде, не мами, изряден е към държавата и тя му прибира 10 % от всеки спечелен лев, трябва да живее в пъти по-бедно от един търгаш, който купува боклуци от единия ъгъл и ги препродава по-скъпо на другия ъгъл на улицата, като при това крие обороти и доходи, манипулира касовия си апарат или издава служебни бонове? Защо търгашът си позволява чисто нов автомобил и други екстри, а стандартът на живот на работника е в пъти по-нисък? И аз трябва да съжалявам търгаша, че го проверяват данъчните? Ок, имал е смелостта да започне собствен бизнес, не на всеки му стиска. Но да бъде изряден към държавата. Ако бизнесът му е толкова успешен - да печели много, да забогатява. Ако пък не е толкова успешен, да се задоволява с по-нисък стандарт.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Фераристе, Ники, всички тия, дето са много ербап с искането на касови бележки са на трудов договор и заплатка... Получават си парите чисти (данъците вече са им удържани) и си ги харчат на воля.Не мислят за плащане на осигуровки и данъци, не мислят как шибаната държава се опитва да ти прибере и майчиното мляко, ако си имал неблагоразумието да си се захванал с някакъв бизнес, за да отвориш работни места на 2-3 като тях.. .Ти ще си гадния капиталист, дето иска да прекара работническата класа. С такива не спори.Аз някак си не мога да се асоциирам с ТАЗИ държава, че да ме е грижа дали тя си прибира данъците или не.Има няколко стотин хиляди хрантутници на държавна служба - да не си чешат чреслата по цял ден, ми да направят така, че хората да си плащат данъците с удоволствие И за да дадат пример на дребните цаци като мен и Ники, да почнат от върха. Да намерят начин да приберат милионите на Ковачки, да намерят начин да приберат скатаното ДДС от веригите супер-маркети (за която и да се сетите, все са в кюпа)... Пък тогава да дойдат да ни гонят нас, с чиито данъци могат да запълнят 3 дупки на главната улица в село... нещо, което ние с приятели направихме вече с цимент, щото държавата ни е отсвирила отдавна.Аз влизам в магазина да си купя стока. Давам си парите на продавача и си искам стоката. Сделката е завършена. Не е мое нито задължение, нито интерес, да се правя на разследващ данъчен... Който има зор - да ги дебне, да ги хваща, да им взима парите... Аз зор нямам.Между другото, честните търговци винаги издават касови бележки... в моето село няма магазин, който да не издава такива БЕЗ поискване.За разлика от мутренските заведения... А, и да - аз НИКОГА не издавам касови бележки. Щото нямам дори касов апарат. Но пък всичко ми минава по банков път, тъй че не мога да скрия ни един лев приход. Да не каже някой, че не плащам данъци...
Коментар
-
Immortal написа:Фераристе, Ники, всички тия, дето са много ербап с искането на касови бележки са на трудов договор и заплатка... Получават си парите чисти (данъците вече са им удържани) и си ги харчат на воля.Не мислят за плащане на осигуровки и данъци...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Абе прави ми впечатление че скоро не е било да не ми издадат бележка. Дали заради лошия ми вид, дали че са започнали да се пооправят нещата...Истината е че и двете страни са прави - и тези дето реват от данъчните, и тези дето държат да са честни всички. Истината е че повдигането на общото бшагосъстояние е само лрез повдигането на благосъстоянието на държавата, т.е. Чрез плащане на данъци. Колкото и да е гадно. А че се краде от тия данъци, краде се... Спор няма. И не е само тука - оня ден чух че американския сенат разследвал кражбата и злоупотребата с милиарди долари от парите отпуснати за възстановяване на Ирак... Ерго- и хАмериканците яко крадат...Най голямата грешка е че нашето схващане е че данъчните и общините са лошо хора, пречещи и издевателстващи над бизнеса. И то е така. В това вярват и самите държавни служители. Докато в UK например, основната им функция е да помагат и разясняват. Глобата идва чак след като няколко пъти са ти показвали къде си неизряден, както и начини да отстраниш проблема. Абе скапана държава сме! Защото сме скапан народ с кофти манталитет!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Искам касов бон.Immortal написа:... всички тия, дето са много ербап с искането на касови бележки са на трудов договор и заплатка... Получават си парите чисти (данъците вече са им удържани) и си ги харчат на воля.Не мислят за плащане на осигуровки и данъци, не мислят как шибаната държава се опитва да ти прибере и майчиното мляко, ако си имал неблагоразумието да си се захванал с някакъв бизнес, за да отвориш работни места на 2-3 като тях.. .Ти ще си гадния капиталист, дето иска да прекара работническата класа. С такива не спори.Immortal написа:Има няколко стотин хиляди хрантутници на държавна служба - да не си чешат чреслата по цял ден, ми да направят така, че хората да си плащат данъците с удоволствие И за да дадат пример на дребните цаци като мен и Ники, да почнат от върха. Да намерят начин да приберат милионите на Ковачки, да намерят начин да приберат скатаното ДДС от веригите супер-маркети (за която и да се сетите, все са в кюпа)...Immortal написа:Аз влизам в магазина да си купя стока. Давам си парите на продавача и си искам стоката. Сделката е завършена. Не е мое нито задължение, нито интерес, да се правя на разследващ данъчен... Който има зор - да ги дебне, да ги хваща, да им взима парите... Аз зор нямам.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
От 6 до 15 Юли бях в Царево и нямам нито една покупка без фискален бон и при това нито веднъж не съм я поискал. Просто търговците си имат практиката - покупките в торбичка и фискалния бон вътре. Никой не те пита искаш ли или не.Докато във вътрешността на страната, в частност Видин по заведенията е основна практика на тия, които работят с компютър да пускат служебни и фискални бонове в съотношение 2:1 или 3:1.В Неделя засякох едно заведение в Ямбол, в което ти дават служебен бон (познава се по диезити от двете страни на бона) но отдолу има изискваната по наредла Н-18 емблемка с надпис BG и пише фискален бон. Остава утре да отида в магазин с подобен апарат и да сравня двата бона. Един пиксел да има различен и пращам бележките на шефа на НАП. ЗАШО?Защото няма заведение, което да работи с по-малко от 300% надценка. Един продукт на Кока Кола е около 35-40 ст. при доставка в заведение в зависимост от отстъпката, която получава. Цената, на която ти го продават е минимум 1.20 лв. Не че плащат данък върху натрупаната в фискалната памет сума, а оборотите им са такива, че максимум за два месеца ще влязат в ДДС, а тук вече нещата са сериозни. Има и много други аспекти в тази тема, които ако започнем да разискваме ще направим километрична тема. Само едно загатване!Когато се вкарват дрехи чрез контрабанда, търговеца на едро не дава фактура на търговеца на дребно. Е как тогава да ти издадат фискален бон - на какво основание?Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар