туй ще е някоя много допотопна бензиностанция, щото по принцип те могат да избират колонката, която да заприходят. мен досега са ме питали искам ли фактура, ако кажа - не, връчват ми касовия бон и кой откъде е.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
искате ли си касов бон?
Collapse
X
-
коцев написа:Интересно ми е че зареждайки на Ромпетрол касиерката винаги ми казва искаш ли фактура или касов бон. Ами нали касовия апарат е свързан с НАП.Като кажа не / защото до сега винаги съм казвал не / само ми взема парите и не чувам да се трака на касовия апарат. През това време колата ми още я зареждат, защото аз винаги зареждам за 50лв. Тая сутрин реших и аз да си поискам бон и тя тогава погледна, че ми зареждат колата и чак когато спряха да я зареждат извика на служителя да не зарежда другата кола която е от другата страна на колонката, докато не ми пусне бон . Трябваше да чакам около минута докато ми издаде бон. Това ме навява на мисълта, че действително правят някакви далавери нищо, че касовите им апарати са свързани денонощно с НАП.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Не чуваш апарата, защото трябва да се върне пистолета на мястото си, да минат няколко секунди и след това се цъкне на клавиатурата и едва след това се разпечатва бележката. Обикновено за 50лв, отивам оставям парите, връщам се, качвам се, слагам колана и чак тогава е свършило зареждането и мога да тръгвам
Коментар
-
jenshen73 написа:... Понякога вярвате в извънземни....браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:ogi28b написа:Колегата ФЕРАРИСТ - препоръчвам ти да прочетеш Конституцията. В заключената тема питаше кой закон те задължава да плащаш данъци.
Коментар
-
Винаги. Когато се ослушват - ставам особено настоятелен.Вчера в едно заведение в Албена вдигнах скандал и чаках докато ми дадат истинския касов бон. Аман от селски тарикати!Както при мен всичко е на 100% - така държа и при другите да е на 100% ТОЧКА.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Вижте, аз доста си мълча по тая тема, макар че имам позиция и то непримирима - че всеки ТРЯБВА да е изряден пред държавата за да поиск атя да е изрядна към него, но това е дълга тема, няма да я захващам...Имам една философия,която споделям с приятелите си от години, споделял съм я и с доста хора тук: Кога ще се оправи държавата, знаете ли?Когато се въвесе специфичен механизъм за връщане на ДДС на ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА. Пример - въвежда се връщане на ДДС на лице, представило валидни касови бележки за крайни покупки. Печелиш хиляда лева на месец и съответмо ги харчиш. Това са 12 000 на година. Връщат ти само единия от 20те процента ДДС. На година излиза че даваш 2000лв ДДС на държавата с твоите покупки. Единия процент от двайсетте е 5% от тези 2000лв, респективно- 100лв. Да приемем че механизма е лесен - носиш бележките, поглеждат ги дали са ОК на място, пускаш една декларация и след някой ден получаваш по банков път тези 100лв! А защо не и на каса веднага! Кой не би участвал в това? Даже бихте крали касовите бележки на другите клиенти!Така държавата няма нужда да проверява търговските обекти, клиентите сами ще го правят! А освободените от това данъчни ще се занимават с връщането на ДДС на хората. По верижката ще се нагласят всички останали плащания и данъци. Знам че идеята ми има неща за изглаждане, но ако има такова нещо, даже и Дидо ще си иска касовата бележка винаги и насила дори!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
е това не го разбирам! аз, например, като кажа, че съм изряден към държавата и искам и тя да е изрядна към мен, казваш, че да, ама видиш ли, някой си здравко от горно нанадолнище не е, затова и аз нямам право да искам, а трябва да отида при здравко и да го набия, ограбя или и аз не знам кво, че и той да стане изряден и тогава и аз ще имам право да си искам (а не да си получа) полагаемото! в същото време, държавата разполага със 100 000 полицаи, митничари и данъчни - въоръжени и оправомощени да принудят здравко да е изряден, но някак си се налага мнението, че това все пак е моя грижа и те ще започнат да си изпълняват задълженията едва когато и последния жител на тая страна стане изряден.някой по-горе ме беше нарекъл наивен, ама ти говориш за общество без престъпност - утопия.държавата ще се оправи когато започне да се държи, като тия които са се оправили отдавна. да кажем, гледа какво правят белгийците и прави като тях. от мен, за сведение, в белгия фискални бонове не ти дават по кръчмите и изобщо никъде. няква там касова бележка, различна за всяка кръчма и толкоз. ти ми кажи как още не са затънали в дупки и кучешки ... като са такива непросветени!браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ogi28b написа:Прав си, за САЩ си говорел, но не съм разбрал правилно. Подразбрах, че за у нас имаш предвид. Моля да ме извиниш!Но и в американската конституция го пише, 16-та поправка. Направо не знам откъде може да му хрумне на човек, че не е длъжен да плаща данъци. По принцип човек е длъжен да спазва законите, а данъците се налагат със закон.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:ogi28b написа:Прав си, за САЩ си говорел, но не съм разбрал правилно. Подразбрах, че за у нас имаш предвид. Моля да ме извиниш!Но и в американската конституция го пише, 16-та поправка. Направо не знам откъде може да му хрумне на човек, че не е длъжен да плаща данъци. По принцип човек е длъжен да спазва законите, а данъците се налагат със закон.
Коментар
-
ele написа:Yavor: Това няма как да стане, защото се обезсмисля смисълът на ДДСAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor: Това няма как да стане, защото се обезсмисля смисълът на ДДСA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Airfan написа:Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар