Абе я аз да ви задам малко главоблъсканица.Що моя данък като карам на метан не е по-нисък като изхвърлям почти никакви вредни емисии.Някой ще се замисли ли да прокара закон за това-отговора е НЕ.Щото нямат файда.И аз нямам файда да си плащам данъка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сега в София, скоро и в други градове...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Дидо ,блаженни се верующите. Ами ако си караш колата и не си платиш Гражданската и пътния данък ,какво ????Няма и на преглед да отидеш. Всички тия щуротии ще отпаднат само с един единствен закон .Спрат ли те и нямаш било Гражданска ,било неплатен данък, пиян зад волана или не си минал на преглед ,то ти свалят номерата и колата отива за скрап без да ти се заплати нищо . Ха тогава да видим дали първи няма да отидеш да си платиш данъка ,Гражданската и да отидеш на преглед . Точно и ясно както по комунистическо време.Няма частна собственост която да е безпрекосновена .Сега една трета карат без Гражданска , други без платен данък ,трети не минавали с години преглед, четвърти пияни на гръста..Така както като ти присветнат с фарове, че има КАТ на пътя и всички минават като на парад бавно и в колона покрай патрула ,то така ще бъдем стриктни и към другите си задължения. :D
Коментар
-
Е да, ама нали е "демокрация" ... правта на човека и тем подобни глупости :D Те сега се противят, познай какъв бунт ще вдигнат ако се приеме такъв закон. Така сме си ! Чухме за права и забравихме за задължения. Балкански синдром :DОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Така трябва,Иначе съвсем ще ни поробят. Духа не може да се пречупи. Никога!Ако не се чувствате роби, то замислете се малко и дано не ви стане много тъжно...после пак ще си говорим какво трябва и какво не== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Слав, като си много ербап , то си плати данъка и тогава поведи хора съмишленици да поискаме какво става с парите от нашите данъци . :D Идвам и аз в челните редици . Но ние трябва да сме изрядни . Над 50% от работещите у нас не се осигуряват на това което получават ,но си мълчат защото и те има файда от това ,но после пищят като дойде време за пенсиониране .В събота двама еръпшани за един час ми събраха 120кг джанки за ракия срещу 25лв . И аз доволен и те предоволни . И какво стана ? Вместо от тия пари да си заделят за здравни осигуровки ,то отидоха пред кръчмата и до обед ги изпиха на биричка и мезенце. И на края на месеца се редят на опашка за помощи . Ето това трябва да се изкорени .
Коментар
-
Такааа...то става все по-интересно Не е много по темата, но има пряка връзка относно принципа на "поробване" :D Значи явно малко са им парите дето ги крадат по клиничните пътеки и не само от тях. Сега в анонса на новините чух, че тези, които нямат здравни осигуровки нямат право да си продадат жилището или колата. Може би няма да имат право изобщо на продажба свързана с нотариус И това няма нищо общо с главният мозък. Одобрявате ли го ?Ако не искам да ползвам услугите на държавните болници, то защо да им плащам?? И защо какво общо има моята кола или жилище със здравните ми осигуровки, че да не мога да ги продам, ако нямам здравно осигуряване? Явно само на мен ми прави толкова дълбоко впечатление абсурда, в който живеем, а на останалите не само не им прави впечатление, но неистово им харесва и го одобряват... Yellow_Flash_Colorz_PDT_43== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Няма никакъв бой бре.Просто си говорим както си говорим по митингите га протестираме. Слав ,хубаво хортуваш ама не мислиш,че може и да има и друга ситуация с теб. Пътуваш примерно към Ловеч да ме видиш но не дай си боже някой връхлети върху теб помели колата ти и потроши и тебе . Тогава какво става ? Звъни се на 112 да дойде веднага спешно линейка , товарят те и те карат в болницата в Ловеч . Извършват необходимите операции и спасяват живота ти.В тоя момент лекарите не питат осигурен ли си или не . Стараят се да ти спасят живота . Ами ако всички не плащаме здравни тогава няма да има и болници и лекари и какво правим???Тъй ,че нека помислим малко и какво може да ни се случи.
Коментар
-
Аз отдавна искам да дойда до Ловеч. Ще доживеем и това. Само бебчето да порастне малко и да пътувам по-спокойно с нея Впрочем и двамата с жена ми сме осигурени здравно и то със стабилни осигуровки (кой ли ти гледа), но предпочетох да роди детето в частна болница ( а то имало и такива без да им плащам насила) и съм изключително доволен. Защо според теб не отидох в държавната след като съм си плащал като поп години наред? Отговори си сам. В този твоя примерен случай се случва каквото си се случва. Моите осигуровки нямат решаващо значение:1. Плащам си като поп2. Застрахователят ми плаща3. ГО на виновника покрива моите нематериални и материални щетиТова е форсмажорно обстоятелство. Винаги има кой да плати. Ако няма кой ще си платя аз и ще го направя с удоволствие, защото се предполага в случая, че съм спасен и лекарите са си свършили работата, което в наши дни се случва изключително рядко П.П. Обещавам последен спам ми е този пост по темата.Ако има още провокации обещавам да не задълбавам повече== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Коментар
-
Това не е спам а си е едно изказване на мнението ,така кой както го разбира. Написал си три точки. По първата : ще си платиш като поп ако има на кого , защото ако не внасяме здравни няма да има пари за болниците и те ще бъдат закрити .Върви си търси частната болница в София тогава ,ама ...По втора точка : застрахователя плаща ама май друг път .дано не е като повечето застрахователи ,защото...По трета точка : ами този който те удари няма Гражданска ? Тогава ще го съдиш. И ако не притежава нищо ,ще получиш на босия цървулите .При здравните осигуровки важи правилото като при застраховка Каско. Плащаш за каското примерно 500лв за годината и ако нямаш щета нищо не ти връщат. Ударят ти колата и щетата е за 2000лв то ти я заплащат нищо че си 500лв Значи вземат от на другите от парите за Каско. Така и при лекуване на болните .Да чукна на дърво наближавам 70 години и само веднаж съм бил в болница за три дни , че получих бъбречна криза .С моите пари са лекувани други хора и не споря за това . Така и трябва да бъде .Но има хора които изпиват и изпушват по пет здравни вносни за месец , а в същото време не внасят . Е точно на такива трябва да им хванат цаката да си плащат .
Коментар
-
Коцев - последното си хапче изпих в казармата през 94 година, гипсираха ме веднъж принудително преди 7-8 години, платих си 2-3се лева на ръка и тва беше.......За какво да ги давам тия пари, още повече че и последния болник да бях, пак където и да ида за нещо, все вадиш и плащаш по нещо......Все се чудя 45 години как се сварваше да има безплатно здравеопазване, не че беше толкова напреднало като сега(то и медицината като цяло не беше), но сякаш тогава лекарите бяха повече хора, а сега са повече материалисти и гледат първо да скубят и после да лекуват......Здравеопазването е най - червивата гънка в тая държава.....Лично аз данъци бих почнал да плащам, отколкото здравни вноски........Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Не само лекарите бяха човеци ами почти всички .Просто тогава и пари да имаш нямаше какво да си купиш ,защото нямаш право на две жилища ,чакаш за кола десетина години и я купиш за 5 000 лв а след пет години я продадеш за 7-8 хиляди . И за това хората бяха човеци и си помагахме. Идем берем малини на ТКЗСто и после всеки ди тръгне с една кофа малини . берем ягоди ,същата работа . Помогнеш ли на някого той намира с какво да ти се отплати .Сега всичко се превърнало в печалбарство и всеки гледа да те надскочи и стъпче. През 1975 година се запознах с едно Полско семейство на морето и те на тръгване ми гостуваха в Ловеч . Отидохме на селото ми Къкрина и минахме покрай блока с малини . Децата на поляците им остана очите в малините .Спрях и ги заведох в редовете да си хапнат колкото могат заедно с родителите им и ние. Поляка не смее да влезне ,страх го е защото това е обществено . Казва че в Полша така не се допуска защото повечето са били частни насаждения и не можеш току така да си береш малини макар и за ядене .Сега вече всички насаждения са частни и оградени с мрежа и няма откъсване поне да ги опиташ. Въобще по мои виждания голяма корозия настъпи в човешките взаимоотношения.
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:Здравеопазването е най - червивата гънка в тая държава.....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар