Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сега в София, скоро и в други градове...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Sev написа:
    е сега и данъците ли са ви високи?като си купувате колите не знаете ли какви са? в такъв случай не карайте коли над 101 коня, гледайте да са над 14 години и всичко ще ви е наред
    Да бе.Ми те тъпанарите,ако утре решат да забранят салама,щото се пълнее от него и салам ли да не ядем? Абе просто системата е шибана.
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

чакай сегакупуваш си кола, знаеш че данъка е 200 леваама си гъзар - викаш ще я купя, пък после ще псувам че ми е скъпо?или ще съм още по-голям гъзар и ще се хваля че не плащам данък?
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Пари от Еврофондове,пари от платено паркиране,скоби,паяци,данъци.Е тъй ли не им стигнаха тез пари поне малко от малко да оправят пътищата в града ? Не искам чак нови пътища.Искам поне да са закърпени малко от малко,че да не си кривим джантите и да не правим окачване всяка година.
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

И за това нещо си има цяр. Оставяш колата пред дома си ,плюеш си на петите и вече няма да се плашиш от скоби , паяци ,щурци и какво ли не . :D :D Ама сте свикнали на две крачки все с кола да отидете . ПП.Ето един колега дето плюе по катаджиите в един друг форум.
          Хитри са гадовете мръсни. Аз така един ме фана в тоя район бяха сложили радара в храстите почти и не се виждаха, една права дълга километри околовруъстна с 4 ленти сложили ограничение 60 та минах със 182 там, и ония се изнерви яко, пак така беше се скрил до храстите.
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
            И за това нещо си има цяр. Оставяш колата пред дома си ,плюеш си на петите и вече няма да се плашиш от скоби , паяци ,щурци и какво ли не . :D :D Ама сте свикнали на две крачки все с кола да отидете .
            Не ми е вариант това.
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

BO написа:
              А това е много пресилено и извъртяно изказване от твоя страна.
              Въпрос на гледна точка......
              BO написа:
              В почти всички западни държави плащането на данък е задължително!
              В скапаните щати да речем не е задължително......
              BO написа:
              Има силно изградена законова система от която не може да се измъкнеш и си плащаш като поп.
              След като тукашната система не е изградена както трябва, може би си има някаква причина за това......закона ти оставя възможност както ти казваш - "да се измъкнеш"......след като закона оставя тая възможност - българина не е особенно богат за да плаща данъци с кеф.......
              BO написа:
              Да не си мислиш, че всеки германец или австриец плаща данъци с кеф? Да не си мислиш, че ако има начин да не плащат няма да се възползват от него?
              И аз това казах по горе......а ти мислиш ли си че ако законите им позволявата толкоза заобикаляне колкото нашите, те също нямаше да се възползват от това - и още как......
              BO написа:
              И пак казвам, както и преди съм го казвал, ако искаш да имаш пътища като в Австрия например, то плащай данъци като в Австрия.
              Е тва тука няма да го коментирам, щото тва е ебаси слабия довод, мога да изтъквам милиарди доводи за това какво е различното в данъците и държавата Австрия да речем, в сравнение с нашата държава......Аре да речем че аз съм примерен гражданин, вярващ в химерата че всеки от нас е "Държавата" и си плащам тука данъците съвестно с сляпата надежда пътищата ни поне да станат по добри........за 20 години чесно казано не се е променило нищо, освен че скоро ще има 200 км още от магистралата(което не значи че тя е нова и перфектна).......и колко още трябва да си цакам в хазната за да ми се осъществи поне 50% от "желанието".....още 20 - 30 години.......50??????
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Преди малко погледнах , че ако живеех в Стара Загора за "Аlfa"-та ми би трябвало да плащам 388 лева данък. Аз за тази година за колата платих данък в размер на 1870 шведски крони или това са 398 лева. Явно в Стара Загора данъците са на европейско ниво- поне за колите.
                SEAT Leon Cupra 300
                Triumph Street Triple 765 R

Коментар

За месец май съм дал за горива като бенз и газ точно 355 лв, за юни месец - 390 тва е тотал от 740 лв.......Мое ли някой мозък да сметне колко от тия пари са влезли в държавата под формата на акциз и ДДС - кажи речи половината........-"Ау-у-у....въх - въх, то тва е акциз и ДДС бре батка, тва не е данък за МПС-то ти, тва е различно, не се заблуждавай".......- Глупости парите който излизат от джоба ми са все едни и същите 5 - 10 - 20 - 50-толевки и всичките те отиват от моя джоб, в тоя на държавата(или поне така се приема, макар че джобовете по периферията на държавата са много"........Тя печели много повече от мен от факта че аз харча тия пари за гориво всеки месец, отколкото скапания данък за МПС-то на година......ми няма как да стане....
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

Коментар

VooDoo написа:
                    Преди малко погледнах , че ако живеех в Стара Загора за "Аlfa"-та ми би трябвало да плащам 388 лева данък. Аз за тази година за колата платих данък в размер на 1870 шведски крони или това са 398 лева. Явно в Стара Загора данъците са на европейско ниво- поне за колите.
                    Да за това говорим.Няма как повтарям НЯМА КАК в Швеция с 19 пъти по-висок стандарт спрямо доходите да плащаш същия данък като в Стара Загора-градът на липите и селската тъпотия.
                    FIAT BRAVO 1.6
                    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

ами като не можеш да поддържаш стандарта на Швеция, ще караш друга колаили ще отидеш да живееш в Швециялесно и просто етези данъци не са от днес или вчераако днес ги вдигнат - мрънкайтесистемата е сбъркана и не е логична - но всеки я знае и трябва да си предвиди разходитепримерно ВО - знаеше, че ще "изяде" дървото за бавареца - но си е сметнал нещата купил го е, кефи му се и си плаща като поп :D ...е, ако живееше в Австрия щеше да прати 75 евро, ама живее в България и това тук е луксозен автомобил
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Севдаре, ядосваш ме като те чета.Уж си умно момче.Като ми направят заплатата като в Швеция, с удоволствие ще плащам шведски данъци, нали се сещаш.Но докато на месец като инженер изкарвам колкото там чистач за седмица - няма как да стане.А и другото - след като данъците за МПС в Йотебори и Стара Загора са еднакви, що в Стара Загора има дупки, пък в Йотебори няма?!?Писна ми да се правя на примерен гражданин, а отсреща да няма нищо. Ама НИЩО!!! Дори и по-бедни държави като Македония и Албания имат по-хубави пътища от нашите. И колегата по-горе е прав - докато държавата позволява да не се плащат данъци - що да плащам?!?Когато вземат на онзи Ковачки 17-те милиона данъци, които дължи, тогава и аз ще си платя моите скромни няколко стотин лева. Той получи условна присъда от 3 години за укрити и неплатени данъци 17 милиона. Като погледнем пропорционално - аз би трябвало да получа аналогична присъда от около 92 минути - т.е. час и половина. Готов съм дори ефективно да ги излежа

Коментар

Аз бих насочил темата в друга посока . Да оставим настрана кой какви данъци плаща и въобще плаща ли ги . Въпроса е от къде накъде в пунктовете за преглед на колите ще ми искат какви ли не документи . Тяхната работа е да прегледат колата основно и да да кажат в ред ли е или не . Нали за това им плащаме по 35-40лв. Като толкова от общината искат да си събират данъците то нека въведат и това нещо в големите вериги .Влизаш в БИЛА и показваш фактурите си виждат платил ли си си данъците и те пускат да пазаруваш . Не си си платил оставаш гладен . По тая логика би следвало навсякъде каквото речеш да купиш да ти искат документ за платени данъци . Отиваш на море но на рецепцията ти искат фактури че си си платил всичко . Нямаш фактури ,айде отиде коня в ряката . Да , ама така не става ,защото всеки си гледа интереса . За това си има данъчни колкото щеш ,нека те си вършат работата .Тъй ,че по изпечени юристи биха им бръкнали в мозъка на тия които набързо решават неща ,без да се съобразяват със законите .На басейна на Чифлика има паркинг и тича един да взема по два лева ,но не дава касова бележка а хвърчащи билетчета . Аз спрях извън паркинга където са поставили и знак забранено спирането . Тича човечето и вика : тука е забранено спирането и махни колата . Казвам му : това не е твоя работа има си КАТ нека да дойдат и ми напишат акт.Ти си гледай паркинга . Ще спра на паркинга когато ми дадеш касова бележка за двата лева .Подви опашка и изчезна . Та мисълта ми е ,че всеки си навира носа там където не му е работа , а не върши това за което е поставен .
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

трябва да плащаме

Коментар

"Данъците са цената, която плащаме за възможността да живеем в цивилизовано общество." Оливър Уендъл ХолмсНямам какво да добавя. Знам, че могат да се изпишат една кофа със сиромахомилски и андрешковски приказки по въпроса, но това е истината.
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Сега в София, скоро и в други градове...

коцев написа:
                                Аз бих насочил темата в друга посока . Да оставим настрана кой какви данъци плаща и въобще плаща ли ги . Въпроса е от къде накъде в пунктовете за преглед на колите ще ми искат какви ли не документи . Тяхната работа е да прегледат колата основно и да да кажат в ред ли е или не . Нали за това им плащаме по 35-40лв. Като толкова от общината искат да си събират данъците то нека въведат и това нещо в големите вериги .Влизаш в БИЛА и показваш фактурите си виждат платил ли си си данъците и те пускат да пазаруваш . Не си си платил оставаш гладен . По тая логика би следвало навсякъде каквото речеш да купиш да ти искат документ за платени данъци . Отиваш на море но на рецепцията ти искат фактури че си си платил всичко . Нямаш фактури ,айде отиде коня в ряката . Да , ама така не става ,защото всеки си гледа интереса . За това си има данъчни колкото щеш ,нека те си вършат работата .Тъй ,че по изпечени юристи биха им бръкнали в мозъка на тия които набързо решават неща ,без да се съобразяват със законите .На басейна на Чифлика има паркинг и тича един да взема по два лева ,но не дава касова бележка а хвърчащи билетчета . Аз спрях извън паркинга където са поставили и знак забранено спирането . Тича човечето и вика : тука е забранено спирането и махни колата . Казвам му : това не е твоя работа има си КАТ нека да дойдат и ми напишат акт.Ти си гледай паркинга . Ще спра на паркинга когато ми дадеш касова бележка за двата лева .Подви опашка и изчезна . Та мисълта ми е ,че всеки си навира носа там където не му е работа , а не върши това за което е поставен .
                                Ето още един юридически грамотен човек !
                                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                                X