Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сега в София, скоро и в други градове...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

vital написа:
    По принцип трябва да си плащаме данъците...Ако всеки спре да плаща, докъде ще го докараме...
    Мда и като си плащаме данъците няма никакви дупки.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
      Ами с този напредък на информационните технологии
      Това трябваше отдавна да е направено, защото технологично е било възможно преди поне 10 години, може би и повече, а те откраднаха, пардон - усвоиха безрезултатно не знам колко милиони именно това. Хората вече откриха "божествената" частица, а тия малоумници не можаха за толкова години две институции да свържат през интернет
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Мани мани, като знам какви са довставчиците ... Нали 10 години бачкам в такива фирми, шоуто е пълно. Откато навлезе в употреба оптичния пръстен нещата са значително по-добре и връзките са сигурни. Преди с тея прекъсвания, де забили рутери, де няма ток по трасето, смущения в ефира при безжичен пренос пренос на големи разстояния ... Да не говорим за компютърно неграмотни служители. :D
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Ми аз дето трябва да мина до 2 февруари? Стази кола /февруари месец ГТП/ никога не са ми искали платен данък.
          LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
          ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

lubo_Y10 написа:
            Ми аз дето трябва да мина до 2 февруари? Стази кола /февруари месец ГТП/ никога не са ми искали платен данък.
            Викаш не могат да ти искат данъка за миналата година?
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
              lubo_Y10 написа:
              Викаш не могат да ти искат данъка за миналата година?
              Точно ! До март месец искат платен данък за предната година. Смешното е, че ако си минал метър една година или две, като платиш най-старото задължение, на квитанцията не пише за коя година е, а само датата кога е извършено плащането. :D Така ако сега платиш за педи 2 - 3 годи данъка, в сервиза няма да знаят че не си платил за тази година. Очаквам обаче и това да се промени - да има база данни, която да обслужва сервизите за ГТП и да пресекат всякакви опити за минаване "метър". Държавата каквото има да си взема, все някога ще си го вземе, така че не виждам защо изобщо някой се опитва да я метне по толкова баламски начин. То да е нещо дето може да полваш без да регистрираш - да, но има ли регистрация в една институция, другите все един ден ще те хванат за ушите.
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Princo написа:
                vital написа:
                По принцип трябва да си плащаме данъците...Ако всеки спре да плаща, докъде ще го докараме...
                Princo, то е щото НЕ СЕ плащат данъците на колите повсеместно. Аз за да си дам детето на общинска детска градина едва ли не и частните си дългове трябваше да изчистя. Боли ме 200лв. всяка година за колата, но ги плащам. Но имам познати, не само от форума, които не са плащали данък автомобил с години - чакат давности и прочие и ... ако платят - плащат като продават колата. Ей наскоро един фий си даде колата за скрап. Отишъл да върне регистрационните номера в КАТ поискали му документи за данъка - отишъл платил данък за стари години + лихви и прочие и вика "Каквото взех от скрапа - отиде по данъци"...
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                  Princo написа:
                  vital написа:
                  Princo, то е щото НЕ СЕ плащат данъците на колите повсеместно. Аз за да си дам детето на общинска детска градина едва ли не и частните си дългове трябваше да изчистя. Боли ме 200лв. всяка година за колата, но ги плащам. Но имам познати, не само от форума, които не са плащали данък автомобил с години - чакат давности и прочие и ... ако платят - плащат като продават колата. Ей наскоро един фий си даде колата за скрап. Отишъл да върне регистрационните номера в КАТ поискали му документи за данъка - отишъл платил данък за стари години + лихви и прочие и вика "Каквото взех от скрапа - отиде по данъци"...
                  От както имам книжка и кола,винаги съм си плащал навреме всички данъци,прегледи и застраховки.Ама плащаш,плащаш,а в един момент не виждаш къде отиват парите ти.Живея в град,където данъците са едни от най-високите в цялата държава и където има много дупки.Преди 3 седмици от такава дупка 2 лети джанти и 2 гуми си отидоха и ми се разхлопа окачването.Сега знам,че този месец съм на преглед и трябва да дам 45 лв. за прегледа и 50 лв. за данък.И понеже съм редовен платец на данък,ще трябва да дам пари за 2 гуми и да си изправя летите джанти и да си отремонтирам предницата.Ей така,като награда един вид. Не вярвам и че ако всички си плащат данъците нещо ще се промени.Просто общината ще налапа повече пари.
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                  Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                  Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Ако тва стане от септември месец, може да ми се обадите........
                    Alfa 156 2.0 TS
                    Alfa 156 20VTurbo
                    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                    Locost TF1 3.0V6

Коментар

Princo написа:
                      jenshen73 написа:
                      Princo написа:
                      vital написа:
                      От както имам книжка и кола,винаги съм си плащал навреме всички данъци,прегледи и застраховки.Ама плащаш,плащаш,а в един момент не виждаш къде отиват парите ти.Живея в град,където данъците са едни от най-високите в цялата държава и където има много дупки.Преди 3 седмици от такава дупка 2 лети джанти и 2 гуми си отидоха и ми се разхлопа окачването.Сега знам,че този месец съм на преглед и трябва да дам 45 лв. за прегледа и 50 лв. за данък.И понеже съм редовен платец на данък,ще трябва да дам пари за 2 гуми и да си изправя летите джанти и да си отремонтирам предницата.Ей така,като награда един вид. Не вярвам и че ако всички си плащат данъците нещо ще се промени.Просто общината ще налапа повече пари.
                      Тук съм съгласен и с двама Ви, трябва да се плаща, но то пък не отива където трябва, а шефа на пътното за 2 месеца от назначаването си спести от заплати за нова вила, да не казвам и че пътно-строителната техника, вместо да запълва дупки по пътищата, му асфалтира пътя до вилата и цяло лято няколко машини на пътното барабар с работниците бачкаха на частния му строеж и .... а аз си плащам ли, плащам ... И всичките са така. То да е един да го ... ама много са бе брат ! Не можем ги изхрани бе !

Коментар

Добре де ,аз се ядосвам много на това ,че всеки гледа друг да му свърши работата.Ами архива го има общината ,има си данъчни и какви ли не още инспектори ,да седнат зад компютрите и веднага могат да извадят списъка с не платилите данъка са . Ами те да си предприемат начин да си го съберат.И второ нещо. По нахаканите колеги които имат що годе добро юридическо образование веднага могат да оспорят това ново въвидение като кажат, че по закон данъка може да се плати и в последния ден на годината разбира се с лихви ако е нужно.Може и следващата година с още по големи лихви . Има пари човека плаща.Откъде на къде тия които извършват прегледа на колата ще му търсят и фактура за платен данък? Ами нали има и частни пунктове за преглед те откъде накъде ще се месят в чужди сметки. Това го казвам не, че съм против данъците и винаги ги плащам в началото на годината за цялата година. Въпроса е дали юридически всичко това е издържано, защото виждаме как гръмки дела за присвояване накрая падат в съда само защото има нещо в законите не дотам изгладено.Вальо Топлото с неговите милиони в чужбина е оправдан. Наскоро имах проблем, че от януари месец в единия ми гараж тече вода от банята на живущите над гаража.Понеже незаконно са си направили преустройство и са събрали и банята и тоалетната в едно помещение, то подадох жалба до отдела в общината занимаващ се с незаконното строителство . Дойдоха огледаха ,но се оказа че живущите над гаража са техни хора ,написаха че всичко е наред и трябва домсъвета да си каже мнението и аз тогава да заведа дело. Печен юрист ме посъветва да подам жалба но РДНСК в Областната управа. Послушах и подадох . След десетина дни дойде и от там отговор, че жалбата ми е разгледана пак от същите хора в общината и всичко било наред.Казах им, че моя адвокат ще заведе дело срещу тях за не свършена работа от тяхна страна и ще загубят делото.Чак тогава ония се усетиха, че нещата стават дебели ,отидоха отново и принудиха живущите над мен да си съборят стената с която са закрили общите тръби и да преустановят теча ,защото всичко това е направено не по проект и не както трябва .Ето как вместо още в началото да си свършат работата ,те почнаха да я прехвърлят върху мен да водя дело. Ами те за какво са тогава ???Та и тук може да се измъти една каша от такова недоглеждане на законите .Колко пъти се мъчиха да принудят Енергото да спира тока на тия апартаменти които не са си платили водата ,защото няма как да им спрат водата по технически причини ,но Енергото винаги е отказвало защото това не ги засяга . Та и тук може да се окаже същата работа .Ако пунктовете за преглед са Общински ,да тогава може да изискват такава фактура за платен данък.Тъй си мисля аз де . Пък те които не плащат данък не ходят дори и на преглед ,нямат и Гражданска, винетка .
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Нимоят ма накара да плащам.Ш си купя магаре.То поне годишен преглед неще.
                          FIAT BRAVO 1.6
                          FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                          LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Не е въпроса да не се плаща . Въпроса е защо данъчните от Общината не си търсят парите ,ами съвсем други институции ще вършат тяхната работа .Всеки гледа да прехвърли топката на другия.
                            Фиат Панда 1.2 2006година
                            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Princo написа:
                              jenshen73 написа:
                              Princo написа:
                              vital написа:
                              Тия твоите 50лв. и моите 200лв. не стигат за нищо повече от най-малките дупчици по пътищата. А забравяш, че тия пари отиват за цялата пътна инфраструктура - пътни знаци, светофари, маркировка, тротоари и прочие. Замислял ли си се изобщо защо "цивилизованите" държави са "по-добре" от нас? Защото там неплащането на данъци е подсъдимо, а в България неплащането на данъци е национален спорт.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Какво значи неплащане? Това е НИКОГА да не си платиш данъка, което вече няма как да се случи.Все някога тоя данък ще бъде платен, голяма работа, че ще е след една/две/пет години. Тук има давност само за глобата. другото си го плащаш като поп, барабар с лихвите.Та къде казвате отиват парите?
                                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Working...
                                X