Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сега в София, скоро и в други градове...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пак казвам. Представете си че сме изрядни платци и сме си платили данъка . Откъде накъде тия които извършват прегледа ще ми изискват документ за платен данък? По тая логика аз когато пътувам с колата си трябва да си нося всички фактури че съм си платил ток ,вода, наем , телефон. Спре ли ме КАТ и не покажа фактури би следвало да ми вземат книжката . Ми няма никаква логика.
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Сега в София, скоро и в други градове...

Аз те разбирам отлично , Коцев .С тези наредби и други поднормативни актчета ни нарушават конституционните права.
      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Коцев, за една реплика относно мое мнение по-рано в темата - аз не се оплаквам от висок данък на колата Карам ТД100 - 30 лв. данък МПС. Да, това е нормален данък за моите доходи. Също така обаче, да се оправят пътищата в милата ни родина, на пътно-строителните работници не се плащат европейски заплати. Производството на материали за пътното сроителство у нас, е по-евтино, сътветно и материалите са по-евтини. И това произлиза от цената на труда в БГ. В крайна сметка, щом всичко необходимо е по-евтино - труд и материали, в сравнение със Швейцаря, значи може да се оправят пътищата - да им се придаде приличен вид, и със сегашните данъчни ставки. Прав ли съм до тук ? Обаче, пак нашите управници решават да наемат чуждестранни фирми за построяване на нови магистрали и пътни участъци, което от воя страна за нас (обикновените българи) е в ущърб. Първо, не се осигуряват достатъчно работни места за бъларина, печалбата от изпълнението на проекта не остаа в БГ - чиста проба изтичане на финанси вън от БГ, и трето - себестойноста на проекта се повишава, защото ония фирми не са като нас, да работят за жълти стотинки. И те нещата взеха да се навръзват като броеница. Е че то на човк му писва. Прав си, че не е редно от правна гледна точка, пунктовете за ГТП да следят дали сме си платили данъка на колата, но не може това да се сравняява и с проверка в за платени данъци, като си купуваш хляб. Все пак проверката е свързана освен с техническото състояние на автомобила, и с това дали документите му са редовни, и са платен необходимите такси, за да се движи това МПС по пътищата. По тая логика, нямат право и ГО да ми искат за прегледа, но за това никой не повдига въпрос !? От друга страна, това е един от начините, да бъдат задължени хората да си платят данъците и да си регистрират МПС -тата в данъчното по "доброволен начин". Иначе лесно за държавата пак има - идват и ти конфискуват колата, пък ти се спасявай. Могат и да те осъдят за това че не си погасяваш задълженията и не си регистрираш колата ... Това изискване за платен данък МПС при преминаване на ГТП ни предпазва от собствената ни глупост и пресичане на тарикатлъците. Аз го одобрявам. Будала ли съм, че си плащам данъка ?
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
          Все пак проверката е свързана освен с техническото състояние на автомобила, и с това дали документите му са редовни, и са платен необходимите такси, за да се движи това МПС по пътищата.
          Какво значи ГТП?Според мен е Годишен Технически Преглед ... технически, а не документален преглед.
          Dido_Lyubenov написа:
          Иначе лесно за държавата пак има - идват и ти конфискуват колата, пък ти се спасявай. Могат и да те осъдят за това че не си погасяваш задълженията и не си регистрираш колата ...
          За това гласувам с две ръце!
          I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

snake написа:
            "Данъците са цената, която плащаме за възможността да живеем в цивилизовано общество." Оливър Уендъл ХолмсНямам какво да добавя. Знам, че могат да се изпишат една кофа със сиромахомилски и андрешковски приказки по въпроса, но това е истината.
            именно това е истината! и сега, цивилизовано ли е нашето общество с глутниците в жилищни квартали, ямите по пътищата, каруците по булевардите и пр.?! даже и да се съгласи човек, че пътната поддръжка е скъпа, а другите?и какъв е най-възможният масов отговор на обществото?! според мен - андрешковщината. и то с основание и чиста съвест!
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Аз пак ще се върна на моята любима снимка . Булеварда е направен чудесно няма копки ,дупки ама нали сме от голямото добро утро , спираме си както на нас ни е добре ,нищо че работим в МВР и ние трябва да следим за спазването на реда .
              Прикачени файлове

Коментар

slonikon написа:
                snake написа:
                "Данъците са цената, която плащаме за възможността да живеем в цивилизовано общество." Оливър Уендъл ХолмсНямам какво да добавя. Знам, че могат да се изпишат една кофа със сиромахомилски и андрешковски приказки по въпроса, но това е истината.
                именно това е истината! и сега, цивилизовано ли е нашето общество с глутниците в жилищни квартали, ямите по пътищата, каруците по булевардите и пр.?! даже и да се съгласи човек, че пътната поддръжка е скъпа, а другите?и какъв е най-възможният масов отговор на обществото?! според мен - андрешковщината. и то с основание и чиста съвест!
                Човекът не случайно е казал "за възможността да живеем в цивилизовано общество". Т.е. работата не е сигурна, фифти-фифти е . Тук сме в кофтия процент. Въпреки всичко моето убеждение е, че е правилно да се плащат данъци. Може да се спори вечно по въпроса и аргументите ще са като за яйцето и кокошката. Но няма как да я има държавата, ако не се плащат данъци.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

avvasilev написа:
                  Dido_Lyubenov написа:
                  Все пак проверката е свързана освен с техническото състояние на автомобила, и с това дали документите му са редовни, и са платен необходимите такси, за да се движи това МПС по пътищата.
                  Какво значи ГТП?Според мен е Годишен Технически Преглед ... технически, а не документален преглед.
                  Dido_Lyubenov написа:
                  Иначе лесно за държавата пак има - идват и ти конфискуват колата, пък ти се спасявай. Могат и да те осъдят за това че не си погасяваш задълженията и не си регистрираш колата ...
                  За това гласувам с две ръце!
                  :D Предпочитам да ми искат квитанцията за данъка на ГТП, че иначе се отпускам и не плащам с години, а после ми излиза солено. Нещо не схващам за какво толкова се протестира срещу това решение, при положение че дали така или иначе, данъка ще се плати ? При всички положения ти влиза, ама така по-малко боли
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

аз смятам за правилно, а и съм свикнал, първо да получавам и след това да плащам. навсякъде в "цивилизованите" държави е така, че и тенденцията се задълбочава. нашите потребителски закони къщо са в този дух. така че - като има държава, ще има и плащания! дотогава - кой квото може и колкото може трябва да си го спестява, щото не се знае кога ще ти се наложи да си смениш окачването или, не дай Боже, по-лоши ремонти.
                    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Все го избиваме към лошите пътища и дупките сякаш няма и хубаво направени пътища . Не съм съгласен че ако всички пътища са ОК то пак една голяма част също няма да си плащат данъка .Въпроса пак за трети и последен път го поставям е : защо се прехвърля отговорноста за плащане на пътния данък върху пунктовете за годишен преглед???? Тяхната задача е съвсем друга и ясна . Ами ако не си платя данък сгради , пак ли пунктовете ще ми искат фактура и за него ??

Коментар

slonikon написа:
                        аз смятам за правилно, а и съм свикнал, първо да получавам и след това да плащам. навсякъде в "цивилизованите" държави е така, че и тенденцията се задълбочава. нашите потребителски закони къщо са в този дух. така че - като има държава, ще има и плащания! дотогава - кой квото може и колкото може трябва да си го спестява, щото не се знае кога ще ти се наложи да си смениш окачването или, не дай Боже, по-лоши ремонти.
                        :D Май никъде го няма това. Ако си собственик на фирма, има такъв момент, но той е свързан с плащането на заплата, след като си получил труда от работника. Иначе ... от къде пари, за пътища, ако не си платиш преди това данъка ?

Коментар

Коцев, без ГТП не може да караш по пътищата, и щеш не щеш отиваш на ГТП. И заради тея тарикати, дето не си регистрират МПС- тата и не си плащат данъците "щот можИ" , хората търсят начин да си оправят събираемоста на данъците. Ако бяхме една нормална држава, с нормално мислещ народ, с нормални доходи, нямаше да се стига до такива крайности. А реално никой не прехвърля отговорноста на пунктовете за ГТП. Спират те преди да си влязъл в пункта, щото не си си платил да ползваш пътната инфраструктура, по която се стига до пункта. :D Брех че го измилих ! Спомням си, че преди години, може и по комунзЪма да е било, КАТ проверяваха и за платен данък МПС, като те спрат за проверка или нарушение. Като не ти е платен данъка, те спираха от движение. После това отпадна, май, и държавата не може да си събере данъците от тарикатите, дето сега мрънкат, че не искали да си регистирират МПС -тата и да плащат данъци, иначе за лошите пътища, са първите които надават вой. А ние с теб, дето си плащаме данъците, какво да кажем ? Точно ние с теб сега имаме право да пищим че има дупки тем подобни, щото си плащаме редовно, а и страдаме заради тарикатите дето търсят всячески начини да не си платаят, че и сега трябва да съм солидарен с тях ??? Е това няма как да стане ! Няма аз да плащам, оня да ми се ослушва кто пръднал зае к у люцерна, и аз да тръгна да го защитавам, щото видиш ли на него не му се плаща !? Нали така ? Не виждам защо ги защитаваш ? И ще видите сега как една камара набедени пишман-кратунковци, ще отидат да си плащат данъците на S - класите, щото до сега са минавали метър

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                            Ако бяхме една нормална држава ... нямаше да се стига до такива крайности.
                            Мдааа ... в една нормална държава в момента на регистрация в КАТ, автомобила щеше да се появява при данъчните ...
                            I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Immortal написа:
                              Севдаре, ядосваш ме като те чета.Уж си умно момче.Като ми направят заплатата като в Швеция, с удоволствие ще плащам шведски данъци, нали се сещаш.Но докато на месец като инженер изкарвам колкото там чистач за седмица - няма как да стане.А и другото - след като данъците за МПС в Йотебори и Стара Загора са еднакви, що в Стара Загора има дупки, пък в Йотебори няма?!?
                              А кой очакваш да ти направи заплатата като в Швеция?Отивай в Швеция, работи си и си гледай живота
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Уф ,боже аз ли толкова тъп или вие сте много остри . :D :D
                                Мдааа ... в една нормална държава в момента на регистрация в КАТ, автомобила щеше да се появява при данъчните ...
                                Е и като се появи и не си плати ,какво ??? Дайте да го принудим като отиде на преглед да не го допуснат . Е и ?? Ми той и на преглед няма да иде . Ще го глобят за това нещо . Ще си плати глобата и край. Въпроса е като е регистриран в данъчното то данъчните да си търсят данъка а не пунктовете .Като те спре КАТ е редно те да изискат фактура за платен данък и ако нямаш още на място да ти свалят номерата и край . Така го разбирам аз . Защо ако пункта за преглед е мой частен аз ще изисквам от теб фактура за платен данък ??? От къде на къде .Тогава тия данъчни за чий чеп са ? Като извиках тия от незаконното строителство по моя проблем те първия веднага излязоха с номера че са дошли само да констатират и ако имам проблем да съдя тоя над мен за щетите . Тогава им казах в очите : при това положение вие в съвета сте излишни . И без вас аз констатирам че има теч от комшията отгоре над мен ЗАЩОТО Е НАПРАВИЛ НЕЗАКОННО преустройство на банята си . Ваше задължение е вие да му съставите акт и предписание да въстанови по проект банята си . Какво ще ме премятат насам натам . И чак когато видяха че ще отнеса въпроса нагоре и ще стане лошо за тях чак на третото идване принудиха съседа ми отгоре да си разбие банята и спре теча . А това можеше още с първото идване да стане . Ама по лесно е да прехвърлят топката на другиго и да лапат само парите .

Коментар

Working...
                                X