Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет при избор на автомобил

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Съвет при избор на автомобил

    Здравейте, не знам темата да ли е много за този форум обаче ще опитам защото тука съм свикнал да задавам тъпите си въпросиПонеже на скоро си продадох фиатката ще си купувам друг автомобил,обаче този път реших да пробвам нещо немско.Спрял съм се на Пасат Б4 този който се произвежда до 96г с мотори 1.6 101hp,1.8 90hp и ауди 80 б4 вероятно с 2.0 115hp.И двата автомобила ще се търкалят на газ,ще бъдат комби с климатик.Ако някой колега и имал пряк допир до тях ще се радвам да сподели кой мотор е по-добър,разход,кой автомобил е по здрав,лесен и евтин за поддръжка и бие на возия.

    #2
    не съм карал аудито, скоро си продадох пасата(б4 комби 2.0 150 коня с газ)....Пасата е с безбожно ефтина поддръжка(на бравата ми са и по-скъпи частите), разхода ми с обикновенна газова беше около 12-13 градско.На 1.6 му се носи слава, че бая си хапва, а 1.8 го дават перфектне за газ.Може да се замислиш и за 2.0 115 коня само че в пасат а не в ауди, защото пасата е и доста по широк отвътре.За поддръжката... пасата си е лесен отвсякъде.

    Коментар


      #3
      Пасат 1.8 моно е добър вариант. 1.6 на това купе е слаб и ще е доста изтормозен, а 2.0 115 коня е лаком и капризен за газификация. Не на последно място е данък и застраховка.По-важно е да намериш запазена кола, че са на доста годинки. Ако се поогледаш за Ауди и намериш запазено, по-добро е като здравина и качество от Пасат, макар и леко по-тясно. Всичко е въпрос на конкретен екземпляр.
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

      Коментар


        #4
        да купуваш 16-18 годишна кола -
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

        Коментар


          #5
          Друг вариант за бюджет до 2700?

          Коментар


            #6
            Тези пари крайна цена ли са, или оставяш за регистрация и обслужване? За годините 1995 - 6 читаво комби извън Пасат и Ауди трудно ще намериш, доста са стари колите, а и неподдържани, заради годините им. Ако намериш поддържана кола, купувай смело. Ауди от тези години е желязно, с евтина поддръжка и сравнително технологично за самостоятелни ремонти, ако ти се занимава. Това са последните коли,, направени да служат дълго и безпроблемно. Избягвай механичната инжекция, ако е разбъзикана и не работи добре, както и куатро - там има скъпи и сложни неща, които могат да ти вгорчат живота. От моите клиенти и познати, които са имали, или имат Ауди Б3 и Б4, не съм чул лош отзив нито веднъж.
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

            Коментар


              #7
              Заделил съм някой лев за обслужване и документи,така че това са парите само за колата.По принцип съм такъв човек, че обичам всичко сам да си правя или поне това което ми е по силите.Иначе да за тия пари мисля че това е оптималния избор за комби с газ и климатик

              Коментар


                #8
                За пасата нищо не мога да кажа, ама виж да аудито мога да споделя това онова. Вярно че моето е ТДИ , ама поне за другите работи да те светна. Наистина вътре не е много широко, пасата ще е по широк, но си има достатъчно място отпред. На задната седалка може да е малко тясно но зависи от возещия се там. При мене до сега не са се оплакали за място отзад. Иначе мисля че окачването му не е от най издръжливите, особено по предницата. Но пък иначе е евтино за ремонт, ремонта на цялата предница да ти стъпи на 300-350лв и то с работата. Аз сменях предни амортисьори и два кормилни накрайника. Общо ми излязоха 150лв. ама не съм вземал най евтините части, е не са и най скъпите де. Маслените амортисьори за Б4 за мисля че 48лв бройката. Аз сложих газови затова ми стъпи единия на 60лв. Комплекта накладки за предницата е около 40лв пак средна хубост, нито най евтините нито най скъпите. Спирачните маркучите за цялата система излизат към 38-42лв. За други неща какво да кажа. Масла и филтри вече ти си решаваш на кои да заложиш. За бензиновите двигатели бих те посъветвал да вземеш 1,8 моно и на газ ще ти е перфектно, или ТДИ ама ти си си решил да е бензин. Ама то пък при Б4 май 1,8 моно няма. Иначе е здрава и стабилна кола, вози сравнително добре, но най големия и проблем както споменах е окачването, колкото и да го правиш винаги ще има нещо да похлопва. Даже може да го прочетеш това и в ауди форума, там споменават тази похлопваща подробност на Б4. А за ръжда няма какво да се притесняваш, то е с поцинковано купе и кажи речи е вечно, освен ако не е пипано нещо по него. Аз имам обелена боя до метал на някой места и се забелязва само повърхностна ръждичка дето може да се изчисти със водна шкурка. Интериора и той е що годе издръжлив, но са коли на по 16-18год, така че е нормално да има тук там закъсано, иначе пластмасите са качествени и няма скърцане. Багажника е голям колкото на Пасата по мои наблюдения, и си е доста добър. Друго особеност на Б4, е че нещо май фаровете ми идват слаби. Ама с едни фарове с лупи се оправят нещата. За сега това се сещам, ако има нещо по специфично което те интересува питай.

                Коментар


                  #9
                  фаровете на Б4 са без релета и са вързани директно към ключа за пускане/спиране, но с едни релета стават приказка.И все пак съм се возил в Ауди Б4 комби... пасата ми се вижда по добрия вариант.

                  Коментар


                    #10
                    За тия пари ще си намериш и Марея след 99-та година.
                    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                    Volvo S60 Sport 2.4D

                    Коментар


                      #11
                      koolio написа:
                      За тия пари ще си намериш и Марея след 99-та година.
                      Ти па... немското си е немско... има да псува после като колежката @мims... то нейното Алди поне е ново... с тоя дърт изгнил кошник на 16 + години бая ядове ше яде колегата, ама парите са си негови... поне данъка за коли +14 г. е по-малък
                      Fiat Punto 1.1-Синята птица
                      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

                      Коментар


                        #12
                        koolio написа:
                        За тия пари ще си намериш и Марея след 99-та година.
                        Когато Ауди-то стане за пребоядисване, щото му поожулен лака от годините, Мареа-та ще е станала отдавна на хладилници и печки, примерно.Ауди е кола за улегнал човек, който цени стил и качество. Това важи още повече за Ауди-100 последната генерация, или първата А-6. Ако финансите ти позволяват малко по-лаком автомобил, огледай и този модел.
                        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

                        Коментар


                          #13
                          donnna написа:
                          немското си е немско... има да псува после като колежката @мims... то нейното Алди поне е ново... с тоя дърт изгнил кошник на 16 + години бая ядове ше яде колегата
                          Правилно, немското си е немско и в пъти го предпочитам пред италианското. Да не ми се сърдят колегите, ама така си е, не може да се оспори. И италианците имат добри изпълнения но.... Примерно една немска кола от тези години е по лесна и по евтина за ремонт от колкото една италианска. Каквото и да си говорим е така. Пък ела ми намери ръжда на аудито , освен тази по обелената боя за която споменах. Че и ще ти осигуря осветление ако трябва, за по добър оглед :D . Не мога да разбера защо хората се заблуждават и боготворят дадена марка автомобили, като това е купчина желязо и не трябва да се впрягаме чак толкова за тях. Просто нека колегата да търси запазен екземпляр и това е . А относно от последните 100-ци за които спомена колегата muns61 и те са доста добър избор, голяма и сигурно кола. Но избягвай механичната инжекция както беше предупреден. Това е една издънка на немската техника. Мой приятел има ауди 100 авант(предшественика на А6) и е с механична инжекция, и точно там му е проблема, иначе всичко друго е 6. Абе каквото и да си говорим аудито си е ауди. А това, че колежката mims иска да си сменя аудито с фиат е неин избор, може и да съжалява после, но си иска фиат и това е, това и е на сърце и това си уважава. Покупката на такава стара кола е въпрос най вече на късмет и много оглеждане .Успех на колегата и дано направи правилния избор.

                          Коментар


                            #14
                            от поста ти разбрах само, че искаш да ни убедиш, че Фиат ръждсват......мисля да не ти вярвам.

                            Коментар


                              #15
                              Миризмата вътре в купето на над 15год. кола мен лично не ми харесва. Може наистина да са от последните издръжливи коли, но са морално остарели - нито спират, нито са комфортни, нито имат някакви необходими екстри, за сигурност и поведени на пътя да не говорим.Лично аз, както си личи и от подписа ми съм минал от италянските на немските и не мисля да се връщам назад(поне за сега ).Но с този бюджет по-добре си вземи нещо по-ново, макар италянка. Караш няколко години и го махаш. Според мен е по-добър вариант от колкото да набиеш пари в 16-7-8 годишна кола.
                              Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

                              Коментар

                              Working...
                              X