На жена ми днес са вдигнали пунтото за неправилно паркиране. По-лошото е, че са го повредили при вдигането - калника вратата, дори толкова са я смачкали, че не може да се отвори. Някой имал ли е подобен случай и знае ли какво може да се направи за да се иска обезщетение от ЦГМ София, нямаме каско? Те са и снимали колата, но отказват да и дадат какъвто и да е било документ, че е повредена.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Автомобил повреден при вдигане с паяк
Collapse
X
-
Колега, не е трябвало да си взимате колата от паркинга докато не дойде техен представител и да установи повредата. Нали се сещаш, че първото което ще кажат е, че колата е повредена след като е излезнала от паркинга. Демек ...може после да е имало птп или нещо от тоя род. Пусни една жалба в ЦГМ, но се съмнявам да има някакъв резултат. И ...как всъщност е влезнала в колата и не е забелязала че има затруднения с отварянето на вратата?
Коментар
-
На мой приятел вдигнаха колата която си купи 35 дни преди случката. Единствената по скъпа кола и вдигат точно нея като само тя стои под дърво, но явно това не ги спира и си я вдигат през клоните на дървото. Нормално целия таван надраскан, малко багажника, и цялата в клони. След кратка разправия с пазача и някаква касиерка която упорито отказваше да представи снимките за да докаже къде е спряна колата и защо е в такова състояние, за да платим евентуално. От КАТ не искаха и да чуят! Та, като не стана с добро се обръща другия край! Обадихме се на началника, който след работно време дойде, свестен човек излезе, видя проблема и съвсем културно обясни, че в първия работен ден за сметка на фирмата ще се закара колата да се приведе в предишния и вид без значение как и на каква цена. И в понеделник, аз невярващия се убедих, че оправиха колата напълно!Съвета ми е преди да вземете колата, при началника да покаже снимките и ако отказва да оправи колата, адвокат и по пързалката!Макар, че имаше един случай с ауди Q7 на което му беше паднал подемника на тавана и беше голям проблем тогава. И по телевизията го даваха...
Коментар
-
Преди да вземем колата от паркинга са снимали повредата два пъти - от ЦГМ, и от техния застраховател. Жена ми е подала жалба, но ще и отговорят след 30 дни - абсурден срок, явно опитват да прикрият нещата и да се измъкнат.Колегата kazan е свършил добра работа с началника, но ние нямахме този късмет
Коментар
-
////Punto//// написа:Абе човек, ....как виждаш да махне общината нещо, от което си набавя милиони ? Мисли трезво. Не само да ляляме.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Лично една от инспекторите че много от парите влизат в частни фирми и за общината не остава много .Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Извинявам се. Става дума за началника на наказателния паркинг, този на КАТ и който и да е униформен не желае и да чуе. Прехвърлят си топката докато не ни писна да вътрим телефони. Бяхме там след работно време и видях и паяците паркирани вътре. Мисля, че всичко е на "Паркинги и гаражи", но може и да греша. Та след появата на началника, който след работно време дойде доста бързо и веднага реши проблема. Колата беше освобоена веднага без да се плаща нищо и обещанието в понеделник да се оправят щетите. Може би е грешно да се вярва само на добрата дума, но всичко се случи така както беше обещано! Чак да не повярва човек.
Коментар
-
Оказал се е коректен човека, а и от друга страна, ако се вдигне голяма патардия заради това, може да пострадат и други участници в репатрирането на автомобила и разходите на фирмата която държи наказателния паркинг ще се увеличат. По този начин сте решили проба по възможно най-разумния начин.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар