Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо слагаме зимни гуми?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Благодаря за мненията на всички. Клоня към Vredestein и Nokian (около 100 кинта) за момента, но ако положението е тежко ще взема нещо по-тънко. Мерси пак
    Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
    Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Sko написа:
      Благодаря за мненията на всички. Клоня към Vredestein и Nokian (около 100 кинта) за момента, но ако положението е тежко ще взема нещо по-тънко. Мерси пак
      ако ще са зимни - помисли и за Барумосвен ако не си екстремен зимен шофьор и всяка седмица си на път из високите части на странатаоколо 85 лева са за 14"
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Аз съм за Корморан и Дебика.Много добри зимни гуми предлагат и не сса от най скъпите.Някой знае ли сайтче да проверя цените все пак.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
          Аз съм за Корморан и Дебика.Много добри зимни гуми предлагат и не сса от най скъпите.Някой знае ли сайтче да проверя цените все пак.
          Пускаш на търсачка "гуми" и си зяпаш

Коментар

Tornado написа:
            етотова е от днес - Дианапървата цена е "вътрешни" хоравтората - за всички останали + безплатен монтаж
            Прикачени файлове

Коментар

някой карал ли е Дейтън? Тази година март-април някъде малко преди да сложа летните ми се прецака едната зимна и си взех 2 Дейтън - това най много ми хареса като шарка, а нямах време да се ровя, да обикалям и да проучвам. Та затова сега ме интересува какво да очаквам от тях
              Audi 1.8S златен талон

Коментар

sev написа:
                етотова е от днес - Дианапървата цена е "вътрешни" хоравтората - за всички останали + безплатен монтаж
                ако можеш качи листата като нормално файлче, не като картинка. да видим какво имат и какво предлагат
                lancia Zeta 2.0 turbo HL /чип-тунинг от TECNOTEMARACING, 16'джанти MELBER, EIBACH окачване , REMUS ауспух
                ех' FIAT Bertone X 1/9 - 1500 - 5 speed '82 June
                Lanchia Dedra 1600 i.e -пенсионирана

Коментар

x 1/9 написа:
                  sev написа:
                  ако можеш качи листата като нормално файлче, не като картинка. да видим какво имат и какво предлагат
                  имам го само на хартияиначе по телефона също дават информацияказваш размера и те ти предлагат това което е налично в моментано май това са миналогодишни гумирано е още за нова доставка

Коментар

Аз си карам с така наричаните "всесезонни гуми" от зимата досега.Марката е Тигър и като производител са сръбски.Произвеждат се по някаква американска технология в изцяло обновен по американски стандарт завод в Сърбия.ЦЕната на една такава гума размер 165/80/13 е средно 45-50лв.Аз лично съм доста доволен от гумата в смисъл поведение на колата на пътя в различни условия.Зимата никъде не съм се хлъзнал или да съм забуксувал.Лятото единствения проблем е че поскръцват при по-екстремно спиране защото гумата им е по-мека от на нормалната лятна гума.При дъжд веднага щом се намокрят нямат равни и се държат по същия начин както при сухо време.Аз лично съм доста доволен и независимо от това ще мина на вариант летни/зимни а тези отиват за задни макар че са на около 3000km
                    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

sstanchev написа:
                      Всесезонни правят всички фирми производители на гуми някои от тях много сполучливи за БГ климата.Караш 3 години и изхвърляш :D
                      грешка. малко фирми правят истински всесезонни гуми. няма такава под 85 - 90 лв.
                      UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

snake написа:
                        sev написа:
                        аз тези приказки не ги слушамтия гумаджии да не би да работят като тестери на гуми :D
                        Много точно, изпревари ме с мнението си Повечето от така наречените "гумаджии" са абсолютно случайни хора, които нямат никаква представа от производствените характеристики на гумите, а само чули недочули се правят на разбирачи. На мен и за DEBICA ми разправяха, че били "пластмасови", а аз съм много доволен от тях.
                        точно затова ходете в големите фирми, а не в гаражите, защото пращат хора на обучение по големите европейски заводи /това се случи и с мен/.дебицата наистина е пластмасова, но много вдигнаха качеството от както ги купи гудиър и са добри - съотношение цена - качество.

Коментар

sev написа:
                          Sko написа:
                          ако ще са зимни - помисли и за Барумосвен ако не си екстремен зимен шофьор и всяка седмица си на път из високите части на странатаоколо 85 лева са за 14"
                          барума е много слаб като основа и не издържа на дупки и бордюри колкото другите фирми. освен това като качество е далеч от нокиан, а за вредещайн да не говорим. като цена са около корморана /група мишлен/ и никога не бих си ги купил, особено ако корморана е произведен в англия или франция.дейтъна са някви новоизлюпени и няма нужда от експерименти.по не потвърдена информация тигъра са купени от мишлен, надписите на страницата на гумата на тигъра са със същия шрифт и размер като на легендарния модел на мишлен МХТ от близкото минало, което ме кара да си мисля, че е вярно.ласата е турска пластмаса която кара много километри и няма нищо общо със бриджстоун /казва се от търговците за да те накарат да си купиш/, освен това, че бриджстоун са им дали пари и машини за да започнат производство /последното е на 90% сигурно/, но излезнаха добри гуми на добра цена на повечето размери.

Коментар

everton написа:
                            sstanchev написа:
                            Всесезонни правят всички фирми производители на гуми някои от тях много сполучливи за БГ климата.Караш 3 години и изхвърляш :D
                            грешка. малко фирми правят истински всесезонни гуми. няма такава под 85 - 90 лв.
                            Грешка. Всички правят. А и да се разберем никой не е казал че трябва да струват под 85лв. а даже обратното по-скъпи са и от зимните и от летните. Предимството е че Не ги сменяш, а и времеро не може да те изненада. А ако караш като идиот може да се претрепеш и с най- яките зимни гуми

Коментар

everton написа:
                              sev написа:
                              Sko написа:
                              барума е много слаб като основа и не издържа на дупки и бордюри колкото другите фирми. освен това като качество е далеч от нокиан, а за вредещайн да не говорим. като цена са около корморана /група мишлен/ и никога не бих си ги купил, особено ако корморана е произведен в англия или франция.дейтъна са някви новоизлюпени и няма нужда от експерименти.по не потвърдена информация тигъра са купени от мишлен, надписите на страницата на гумата на тигъра са със същия шрифт и размер като на легендарния модел на мишлен МХТ от близкото минало, което ме кара да си мисля, че е вярно.ласата е турска пластмаса която кара много километри и няма нищо общо със бриджстоун /казва се от търговците за да те накарат да си купиш/, освен това, че бриджстоун са им дали пари и машини за да започнат производство /последното е на 90% сигурно/, но излезнаха добри гуми на добра цена на повечето размери.
                              грешиш и за Барума и "турската пластмаса" и за всичко горе-долуслужебните ни коли търкалят зимен и летен Барум - с такива са 3-4 коли по 100 км всеки ден в СофияДайтон е марка на Бриджстоун - просто това са по-стари шарки на фирматаако не зависи от цената - ние знаем какви гуми да си купимоще нещо - тук "марковите" гуми са на доста завишени цени

Коментар

sev написа:
                                грешиш и за Барума и "турската пластмаса" и за всичко горе-долуслужебните ни коли търкалят зимен и летен Барум - с такива са 3-4 коли по 100 км всеки ден в СофияДайтон е марка на Бриджстоун - просто това са по-стари шарки на фирматаако не зависи от цената - ние знаем какви гуми да си купимоще нещо - тук "марковите" гуми са на доста завишени цени
                                барума беше най - големия боклук до преди 3 - 4 години, не отричам, че може да са го пооправили . в 90% от случаите, когато една гума изкара повече от 45 000 - 50 000 км. на двигателни колела, тя е фрашкана с искуствен каучук / пластмаса/, такъв е случая с ласса. относно дейтъна, цената му е колкото на клебер и вредещайн и им отстъпва по всички показатели, и ако ще да е на НАСА, пак няма да си купя. незнам кво те лъжат в "диана" и "още нещо - тук марковите гуми" не са със завишени цени, защото продажната цена се определя от фирмата производител, а не от търговеца /90% от случаите в търговията/, както правят от тази фирма и разбиха пазара на автомобилни гуми в страната. п.с. ти си вадиш изводи за дадена марка гуми от 10 - тина души, а мойте заключения са от хиляди хора които са ги карали . и ако имате пари просто не мислете - VREDESTEIN.http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...r=asc&start=15 - второто мнение.

Коментар

Working...
                                X