Здравейте колеги . Исках само да попитам,понеже продадох фиатката ,минахме през нотариус дадоха ми договор че съм продал колата и отидох в общината да я отчисля.Попълних декларацията която ми дадоха и леличката ми взе договора и го щракна за декларацията и си го прибра.На мен ми даде само едно малко листче като билетче на което пише някакъв номер и това е.Трябваше ли да и дам копие на договора и аз мен да остане оригинала или вече такъв е реда ?Притеснява ме ако примерно лицето което купи колата не я регистрира в кат и там се води на мое име и ако направи нарушение и дойде при мен как ще докажа че съм я продал ? Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане за договор за покупко-продажба
Collapse
X
-
Re: Питане за договор за покупко-продажба
ivan_cirkov90 написа:...Притеснява ме ако примерно лицето което купи колата не я регистрира в кат и там се води на мое име и ако направи нарушение и дойде при мен как ще докажа че съм я продал ?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Номерчето, което са ти дали в общината, няма нищо общо с КАТ. КАТ и общината са отделни губернии, макар да не е правилно, но това е друга тема. Оригиналът от договора за покупко-продажба по принцип остава в купувача. С копието или оригинала от договора (каквото ти е дал нотариусът) отиваш в КАТ, отчисляват ти колата и няма от какво да се притесняваш за бъдещи нарушения на новия собственик.А в общината уреждаш другите неща, касаещи закриването на партидата за колата, която е била на твое име.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
бля бля..... нотариуса казва на купувача, че в 14 дневен срок и в двумесечен срок трябва да отиде съответно в кат и в данъчното.Ти имаш(вече нямаш) договор за покупко-продажба.Колата от тази дата не е твоя пред държавата.Ако купувача не е добросъвестен си е за негова сметка.За теб е важно колата да не ти се води в данъчното и това е.Колега snake я дай цитат от закона и елементарна обосновка защо да ходя в кат като си продам колата, след като имам нотариално аверен договор за покупко продажаб?На тези нотариуси каква м е работата аджеба?Добре би било да си вземеш оригинала или копие на договора, ако оня пич направи някакво нарушение преди да я регистрира в кат, да докажеш, че колата е продадена.
Коментар
-
Трябва да се отчисли в КАТ. Само за Ваше добро е - вервайте ми. Не го ли направиш - чудеса ще ти се случат. Тука не е Англия да пуснеш бланката в пощенската кутия и държавните институции да свършат всичко вместо теб.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Dimo_J написа:бля бля.....Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
И аз не го знаех, защото две от предишни коли, които съм имал, се продадоха в Пазарджик и така или иначе договорът за покупко-продажба се е озовал в КАТ Пазарджик. На единия купувач му съдействах да смени талона в КАТ, защото беше някакъв много неориентиран човечец и не знаеше какво да прави. Вторият купувач пък ми беше роднина и с него също заедно свършихме всичко по прехвърляне на колата в КАТ. Но третата ми кола се продаде далече и когато след няколко дни се появи проблем, свързан с номера на двигателя, се наложи да посетя КАТ Пазарджик и оттам ме светнаха, че по принцип съм длъжен да им представя договора за покупко-продажба. Не ме глобиха, защото не беше минал двуседмичния срок след продажбата, но ме информираха за тази поредна обязаност на простия данъкоплатец към държавата .Интересното е, че за да е в час с всичко, свързано с покупко-продажбата на автомобил, човек трябва да е запознат с 3 закона: ЗМДТ, ЗДвП, ДОПК . Нормалната ситуация е както каза Киро - да пуснеш договора по пощата до Общината или до КАТ и оттам да информират и предвижат документите до всички необходими институции.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар