Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гражданска и софтуер за разчитане на грешки

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Гражданска и софтуер за разчитане на грешки

    Здравейте колеги,Днес майка ми си купи нова кола Chevrolet Spark 2007 1.0 и по повод на това искам да ви попитам няколко работи.Първо колата е трябвало да мине преглед преди 3 месеца но предния собсвеник я е държал в гараж и не е минавала, ще се доплаща ли нещо за това и проблем ли е на собствен ход да отиде. Също така някъде около Младост 1 да ми кажете ако знаете къде може да се мине, за да не се кара много без преглед.Искам да ви попитам нещо отностно компютъра. Свети лампичката, която мисля че се води Check engine light, която доколто разбрах много често се появявала при тези коли при вода в бензина. Имам ELM327 според вас има ли някакъв софтуер(безплатен) с който да прочета каква е грешката й да я изтрия.Съжалявам че темата я пускам във форум на фиат, но от форума на chevrolet абослютно нищо никой не отговаря в рамките на 2 седмици, а тук знам че има много знаещи хора и се надявам се някой да се е сблъсквал с подобен казус.Мерси много на всички помогнали и по двата въпроса.
    Fiat Punto JTD HLX 1999

    #2
    Стандартно ще си платиш колкото си е прегледа. Важно е да имаш голям талон или копие, ще те върнат без него. Най-добре направи един кръг в района с твоята кола, ако не го познаваш да видиш къде е най-близкия пункт за прегледи. След това внимателно се промъкваш до там с Шеви-то. Освен притесненията за КАТ, ако не дай си боже стане нещо колата се води неизправна и застрахователите няма да платят нищо.

    Коментар


      #3
      Еее перфектен си колега. Ако някой все пак се сеща нещо в Младост наблизо иначе утре ще правя обиколката с колата, че не съм се заглеждал защото се във Варна си минавам.И остана някой ако има идея за софтуера дали ще стане .
      Fiat Punto JTD HLX 1999

      Коментар


        #4
        Най-централно е на Сахаров и Малинов има един сервиз, в който правят и ГТП.За лампата може да пробваш да свалиш няколко часа акумулатора.

        Коментар


          #5
          Тя беше с паднал акумулатор от 1 седмици такаче предполагам едва ли ще се оправи от това, но все пак ще пробвам мерси за идеята. Въпреки всичко ми се искаше да видя какво точно е грешката да съм наясно.
          Fiat Punto JTD HLX 1999

          Коментар


            #6
            Понеже и аз съм закъснял за прегледа на кемпера, се консултирах с ГТП пункта, където обикновено ходя. Казаха ми че ако собственика по талон кара колата глобата е в пъти по-голяма отколкото ако друг кара колата. Имам предвид ако те спрат полицаи и видят че нямаш преглед докато отиваш натам. Може би трябва да се потвърди и от друго място де.

            Коментар


              #7
              За прегледа - караш бавно,спокойно и незабелижимо,а ако случайно те спрат обясни им ситуацията.Може да ти влезнат в положението,а срещу 20 лв. също могат да ти влезнат в положението. За софтуера.Шевролет нали е производство на GM ? Те произвеждат и Опел,така че по пътя на логиката би трябвало със софтуер на Опел да стане номера да видиш грешките.Вече какъв софтуер се ползва за Oпел не знам.
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

              Коментар


                #8
                Чл. 181. Наказва се с глоба до 50 лв.: 1. собственик или длъжностно лице, което без уважителни причини не представи в определения срок превозно средство за технически преглед;
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

                Коментар


                  #9
                  Т.е има шанс ако отива и при прегледа да ми вземат още 50 лв заради тази глоба.Иначе и аз подобно нещо си мислех бавно спокойно дето се вика й на мравките път ще правя .За софтуера до сега разглеждаш някакви форуми намерих май нещо (Scantool.net 1.21) надявам се да свърши работа поне колкото да прочета каква е грешката й да я изтрия. Тия дни ще се постарая и това да свърша.
                  Fiat Punto JTD HLX 1999

                  Коментар


                    #10
                    Не, няма глоба в пункта никаква... Само ако те спрат КАТ, само тогава...

                    Коментар


                      #11
                      Айде бе, сякаш всеки ден по три пъти ви спира КАТ за рутинни проверки. Отивай си прави прегледа колега най спокойно. ще ти трябва палтен данък за тази година и поне копие от големия талон. А за лампата - иди най добре в сервиз където правят диагностика на такива коли. Интересно тва като купувате коли - не гледате ли бе?Или е взета на яко тънкана...
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                      Коментар


                        #12
                        кола

                        Отиваш в Младост СБА там има преглед . Няма проблем да караш и така без преглед трябва да те спрат за проверка та тогава да е проблем . Глобя при прегледа не може да ти съставят -трябва проверяващия да викне КАТ ама не вярвам да му се разправя на някой .Диагностика може да се прави със всичко където е за ОПЕЛ трябва да го хваща.
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

                        Коментар


                          #13
                          Yavor написа:
                          Айде бе, сякаш всеки ден по три пъти ви спира КАТ за рутинни проверки. Отивай си прави прегледа колега най спокойно. ще ти трябва палтен данък за тази година и поне копие от големия талон. А за лампата - иди най добре в сервиз където правят диагностика на такива коли. Интересно тва като купувате коли - не гледате ли бе?Или е взета на яко тънкана...
                          Колага е купена на търг на яко тънката цена и основно на късмет(само с външен оглед и не много обилна информация), но за сега опредлено освен това и един изгорял габарит всичко е перфектно по колата.Темата е за ключ мерси за съветите определено пътния данък го бях забарил, но сега видях че го има в документите че е платен. Надявам се със софтуера днес да се справя да видим какво ще излезе.
                          Fiat Punto JTD HLX 1999

                          Коментар


                            #14
                            В Младост или в Антарис или срещу ЕКО има сревиз и пункт за ГТП.Лично аз ходя в Антарис че са ми до блока, намират се точно зад Такси газ и ситипойнт, влиза се от към Раковски, Най лесно е през паркинга на Била и да завиеш покрай пицария Бижу
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

                            Коментар


                              #15
                              Мисля, че и зад макдоналдс правят прегледи, но не съм убеден! А за полицайте - стига глупости и те са хора, като им обясниш ще те разберат, ако не - ще ти пишат акт, не е болка за умиране! По скоро внимавай да не бутнеш някой, че тогава става лошо! А в крайна сметка какво ти липсва точно, понеже темата е за гражданска, ти говориш за технически...?
                              Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

                              Коментар

                              Working...
                              X