Здравейте колеги,родителите ми на път за морето са закъсали и в момента ги карат към Нова Загора. В момента са в пътна помощ и отиват към сервиз. Фиатът е Браво, жтд105 - след спиране за почивка не иска да запали. Било светнало "нещо" на таблото. Опасявам се да не ги "диагностицират" с половината кола. Насока за сигурен сервиз би била доста добре дошла !Благодаря предварително !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спешна помощ в Нова Загора ?
Collapse
X
-
Re: Спешна помощ в Нова Загора ?
googo написа:Здравейте колеги,родителите ми на път за морето са закъсали и в момента ги карат към Нова Загора. В момента са в пътна помощ и отиват към сервиз. Фиатът е Браво, жтд105 - след спиране за почивка не иска да запали. Било светнало "нещо" на таблото. Опасявам се да не ги "диагностицират" с половината кола. Насока за сигурен сервиз би била доста добре дошла !Благодаря предварително !
-
Най-вероятно е този датчик. На мен ми беше умрял от раз. Нека се ослушат за шум и от подкачващата помпа. Има един бутон ( инерционен)под прага на шофьорската врата. При мен ми беше нагорял и след едно такова спиране - нямаше палене. Аз елиминирах ключа. Нека баща ти да провери и там.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
googo написа:Нафтата е от туби, но не я подозираме, защото и аз карам със същата и нямам проблеми дори и в момента. Чули са, че майсторите обсъждат нещо за датчик на колянов вал... Хол ?Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Май нещата опират до тоя датчик. По принцип колата му след като е карана пали по-трудно, което ме навяваше на мисълта за запушен катализатор, който задържа газове между себе си и двг. Явно все пак всичко опира до темп. на датчика. Сега чакали да поръчат някакъв датчик, като се разбере ще пиша. Комуникацията с Нова загора нещо е трудна, деа....
Коментар
-
Датчик на Хол, да, само че в случая го водят датчик запалване. Трябва да има записана грешка Cam/Crank Shaft нещо си. С измерване на съпротивлението му също могат да го диагностицират. Има тема в раздела дизели, само я потърси, тъй като аз нямам време в момента да ровя.Датчика да е 80 лв, труд за смяна 20 лв и сте в бизнеса.
Коментар
-
googo написа:Датчика 90 лева, 100 лева труд и диагностика. И 120 за пътна помощ - яко начало ма моретоAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Като гледам за какво иде реч - по-добре вземи една платформа и иди ги дръпни до някой доверен сервиз, 100% ще ти излезе по-евтино. То като гледам може по-евтино да излезе и нова кола да си купят.... успех и дано продължението да е по-добро, за съжаление не мога да помогна, но ще пращам положителна енергия (май съм слънчасала)Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Баси майсторите наистинаДано никой повече не попада на тях ... Не ги слушай да отварят , да търсят проблема отвън . Чувал съм от приятели майстори за няколко подобни случая за jtd , при които карантиите вътре били добре дори след скъсан ремък и при слагането на нов , мотора си е работел както до преди . Ако пътната помощ е тяхна , това си е техни разноски ...
Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар