Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на миниван

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Tihomir78 написа:
    Dimo_J написа:
    а как ме кефи Lancia Phedra .... не е истина.
    Колега а замислял ли си се за Chrysler Voyager. Чувал съм добри отзиви за тях като окачване, здравина, комфорт. За 7-8 хил. лв доста добър екземпляр можеш да вземеш, а и купето е някак си по-обемно спрямо европейските му събратя.
    Тая кола нямам никаква возия.Губи се смисъла.

Коментар

Lane Staley написа:
      nikolce написа:
      Гледам доста хора предлагат рено еспейс. Мнооого внимавайте с dci двигателите. Имам чувството че един читав няма.
      Колега, не е ли добре да помислиш преди да пишеш ... неумности :D
      Що да говоря неумности? Искаш да кажеш че dci -то е супер здрав мотор ли? Покрай колега и приятел, достатъчно се нагледах на проблеми с 1.9dci . Ходихме с kocev666 чак до г.Септември да търсим двигател. От два, нито един не ставаше, и двата за смяна на биели. Мерси, такъв си имахме. Момчето си оправи неговия, и я продаде, не искаше да я вижда. Той и kocev666 вече само за бензин говори, и последно си продаваше лагуната. От последните години може и да са здрави, ама тук си говорим за 2002-05 година. Този двигател просто нещо не е читав. Който не вярва да чете:http://www.renault-bg.com/smf/index....topic=136148.0
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

Нещо не вдявам.С какво DCI е по-лош от останалите двигатели? С трите ти линка? И те май са за различни проблеми, а не за един хроничен. Иначе в определен период има проблеми с турбото на старите ДЦИта 1,9, нищо, което да не се случва при всеки производител.Не съм ги чел проблемите, ама коцев666 го знам от рено форума. Двигателя му не беше ли ремапван? Но ти твърдиш - "Имам чувството, че един читав няма?" Хайде обоснови се де.Не ми се спори, просто мнението ти не е мотивирано с нищо, а аз най-малкото съм бивш и бъдещ собственик на ДЦИ. Не е като да не знам, нали?За да не съм ОФФ:Преди три години ни гостуваха познати с Галакси. С невероятно здравите ВАГ дизели. Само дето сутринта не успяхма да запалят, и 75% от семейството се прибраха с автобуса, а шофьорът остана в София, за да го оправя. Нищо осбено, ама маховика превъртал заради някакъв болт или нещо подобно. Било обща болест за тези двигатели. Ама немското си е немско, нали?
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
          Но ти твърдиш - "Имам чувството, че един читав няма?" Хайде обоснови се де.Не ми се спори, просто мнението ти не е мотивирано с нищо, а аз най-малкото съм бивш и бъдещ собственик на ДЦИ. Не е като да не знам, нали?
          Ха, знаех че ще получа такъв отговор. Не ми било мотивирано мнението, не съм се обосновал, добрееее. Колега аз съм реалист! И фиатски да е мотора, пак ще кажа същото. Само да те успокоя, сигурен съм че там някъде има добре работещ, и гледан 10 годишен dci , и то не един. Всъщност съм в грешка като обобщих всички dci двигатели. 1.5dci примерно е хубав двигател .
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

Аз лично от няколко месеца карам dCI мотор и честно казано съм много доволен от към разход и вървене, работи и доста стабилно и тихо. За проблеми ми е рано да говоря но до момента не съм имам никакви неприятности надявам се и за напред да е така.
            Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
            Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Реното с dci мотор според мен е най-добрият избор. Като всяка стара кола зависи от състоянието.
              FIAT Punto ІІ 2001 1,2 8V 60 ph; Renault Megane 2009 1,9 dCI 130 ph

Коментар

1.9dci наистина си има проблеми с турбото доста по-често. 1.5 обаче е много стабилен

Коментар

Рено правят ОТЛИЧНИ двигатели! Колкото до турбините, коя марка няма проблеми с тях?
                  Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

При 1.9 проблемът е по-често от средностатическия при други марки. Това е признато на много места.

Коментар

Това беше при 1,9 слаган на Лагуна 2 доколкото си спомням. А и реално проблемът се проявявал при километри, които 10 годишните коли вече са забравили кога са направили С други думи турбото или е сменено или не е показало проблем. Аз също препоръчвам на колегата да потърси читав Еспас.А аз бях супер доволен от 1,9 DCI то. Та пак ще повторя, макар и не с 1,9 този път А за Галаксито и проблема с ВАГовия дизел вече писах.
                      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

tyson написа:
                        Галаксито колко гори градско и извънградско?Хареса ми като обем и покупна цена.
                        Ония ден разпитвах един човек на пазара с галакси. Каза, че на дълъг път бензин му дава около 7-8л. В града със задрастванията някъде към 11-12л. Като цяло беше много доволен от колата. Супер возия. Частите средна работа. Окачването е като на джип(демек по-скъпо), всичко останало е като нормална лека кола.Все още обаче търся коментари за Fiat Ulysse. Наистина съм си хареал един, но нещо гледам няма много коментари и незнам това добре или зле е. Интересуваме разхода на тази кола(бензин- 2.0) и всякви др. отзиви рабира се. Малко хора споделят, че карат такива, но са все доволни
                        Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
                        Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
                        Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Nikcho написа:
                          tyson написа:
                          Галаксито колко гори градско и извънградско?Хареса ми като обем и покупна цена.
                          Ония ден разпитвах един човек на пазара с галакси. Каза, че на дълъг път бензин му дава около 7-8л. В града със задрастванията някъде към 11-12л. Като цяло беше много доволен от колата. Супер возия. Частите средна работа. Окачването е като на джип(демек по-скъпо), всичко останало е като нормална лека кола.Все още обаче търся коментари за Fiat Ulysse. Наистина съм си хареал един, но нещо гледам няма много коментари и незнам това добре или зле е. Интересуваме разхода на тази кола(бензин- 2.0) и всякви др. отзиви рабира се. Малко хора споделят, че карат такива, но са все доволни
                          Колега хвърли едно око тука. Мисля че информацията е по-точна отколкото някои къде като почнат си хвалят колите се самозабравят. http://catalog.auto.ru/catalog/cars/...card/3152.html
                          Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
                          ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

Да, да хубав си е Фиата, ама просто човека си беше супер доволен от колата и затова го споделих. А иначе каква е цената на тия Фиати 2 серия 2005г. Че попаднах на един бензинов за около 6000лв. с всякакви екстри, но нещо малко пари ми се виждат и ме притеснява да не е няква шмекерия. А така и така сме почнали, я кажете мнения и впечатления от Шевролет Такума, че и там цените са доста добри....
                            Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
                            Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
                            Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Колега,аз смених Пасата с Фиат Улис ( Улайс ) 2.0 бензин-газ 99г. Място бол,всички задни седалки се махат,7 места,возия мека,не е като Пасата.Цени на части и поддръжка - поносими,разхода е по-висок,спрямо Пасата,зависи от настройките на газовото (но все пак е по-голяма кола и по-мощна) Градско ми дава 14-15 газ.Електрониката е малко,което според мен е важно.С мотор 121 коня дърпам каравана 1000-1200 кг.без проблем.С една дума, доволен съм и всички останали коли ми се виждат тесни.Успех с избора на ван!
                              Fiat Ulysse 2.0 S

Коментар

Пропускате Киа Карнивал, след 2003 г, с 2.9 CRDI, 144 кс., мисля беше! Място - бол, окачване - мноо яко, двигател - тоже/с нисък разход при това/. Има и изпълнения с кожен салон и разни други глезотии. +1 за Киата, от личен опит
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
                                Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
                                Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

Working...
                                X