Колеги искам да сменя пасата и смятам да взема миниван.Дотук добре, но нямам абсолютно никакви впечатления от миниванове.Колебая се между няколко модела.1.Fiat Ulysse около 2003-та /Lancia Phedra2.VW Sharan/Alhambra/Galaxy3.Опел зафираИмате ли впечатления и какви са? Плюсове и минуси, цени на части и т.н?Смятам да е нещо дизелово, около 7-8000лв.Може идеята ми да не стане реалност скоро, но искам да съм подготвен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на миниван
Collapse
X
-
От форд Галакси имам положителни впечатления - 300 000 километра и си вървеше като пушка! Зафирата съм чувал, че доста проблеми прави, но май е по-комфортна. VW си е VW - след като имаш пасат, предполагам си се уверил в това. Рено също имат хубави ванчета.....Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
-
Humppa
Ще следя тази тема с интерес! И на мен ми се върти нещо такова в главата, но чак след коледа 2012. Да видя първо дали ще свърши света, или продължаваме по старо му.Преки впечатления само от Зафира, като пътник на третия ред седалки. Разбира се отзад е много тясно, но се возихме 7 големи мъже в колата. По пътя зафирата грееше и се наложи да доливаме водичка.В Галакси също съм се возил, служебен. Вървеше като самолет, много комфортно.Обаче да си призная, хвърлям око и в сайта на Dacia за новото Lodgy.
Коментар
-
От изброените най - добрия вариант според мен е триото Шаран/Галакси/Алхамбра... Доказани мулета с много издръжливи Фолксвагенови дизелови агрегати, здраво окачване и много просторно купе с огромен багажник.Фиат Улиз/Пежо 806 също са добри, но май създават повече грижи... Замисли се и за пътническо Скудо, тук в една фирма за дистрибуция на кафе ползват няколко такива, питал съм ги много пъти и казват, че са здрави машини... За комфорт и тем подобни удобства не съм мн сигурен, но са здравеняци.За Зафирата не съм чувал кой знае какви суперлативи, тъкмо обратното.Успех с покупката.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Мисля ,че Шарана ,Алхамбрата и Галаксито които са едно към едно са най големите от минивановете.Илюз ,Зета ,806 и Евазион са едно към едно и с френски мотори.Аз управялвам Зета 2,0 147 к.с. с турбо разхода ми с газовия инжекцион извънградско с климатик и 5 членно семейство ми е около 11 литра пропан бутан ,но това не ме притеснява защото не се чудя как да събирам багажа и да се ограничавам във същия.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Re: Избор на миниван
Dimo_J написа:Колеги искам да сменя пасата и смятам да взема миниван.Дотук добре, но нямам абсолютно никакви впечатления от миниванове.Колебая се между няколко модела.1.Fiat Ulysse около 2003-та /Lancia Phedra2.VW Sharan/Alhambra/Galaxy3.Опел зафираИмате ли впечатления и какви са? Плюсове и минуси, цени на части и т.н?Смятам да е нещо дизелово, около 7-8000лв.Може идеята ми да не стане реалност скоро, но искам да съм подготвен.Ето тази...много ми харесва
Имам и лични впечатления от 1.8 автоматик...много готина колица
[/url]
Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Чат-пат карам Скудо товарно, фейслифтовото, 2.0 бензин метанизирано - супрер доволен - мястото на водача и усещането е доста по-различно отколкото на другите ванове (имам Впечатление от Зафира и Алхамбра). Чувстваш се някак по-като в камион. Та този пикап се кара ежедневно по предназначение (за превоз на стока) вече 3 години никакъв яд. Не знам при пътническата версия дали има съществени разлики, но определено си заслужава да се погледне ако има налични.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
rebel написа:От форд Галакси имам положителни впечатления - 300 000 километра и си вървеше като пушка! Зафирата съм чувал, че доста проблеми прави, но май е по-комфортна. VW си е VW - след като имаш пасат, предполагам си се уверил в това. Рено също имат хубави ванчета.....Според мен галаксито е твоя ван.Много издръжлива машинка !
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Понеже гледам предлагате доста по-скъпи коли, аз да предложа нещо малко по-скъпо. Vw Touran - има си проблеми с някои двигатели(като при всички марки), ноооо това е вана... По принцип не харесвам Vw, но това е най-удобния, а ван се купува, за да е удобен според мен. Чувстваш се като вкъщи. Освен това е много близо до обикновена кола като габарити.На второ място Зафира. Също доста комфортна, също с усещане за обикновена кола.Шараните/галаксита обикновено са доста по-раздрънкани, създават някакво чувство че караш бус, което според мен е неприятно.
Коментар
-
Аз лично не бих препоръчал Зафира.Возил съм се и съм я карал.На шофьорското място и пасажерското до него е доста тясничко,по-комфорно ми е в Бравата.Возията е твърда,седалките също са доста твърди,като пейки.Верно,стабилна е но на едно голяма пътуване е чувстваш като размазан.Относно мотора 1.9TDCI(By FIAT) е доста добър,относно динамиката на автомобила.Разхода с този мотор с раздаване на газчица,не съм виждал да се качи повече от 6,2/100км извън града.Като цяло не е много предназначена за багажи,макар че е ван.Когато са вдигнати седлките,багажника не се различава много от на Марея Комби.Но това е мое мнение и впечатление.Аз бих се спрял на Fiat Ulysse около 2003-та /Lancia Phedra и VW Sharan/Alhambra/Galaxy.Имат доста повече пространство от Зафира,което е доста важно за един ван.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Аз лично бих ти препоръча Зафира. Баща ми кара такава вече 4-та година с двигател 2,0DTI. Навъртял и е над 60000км и до сега единстените пробеми бяха датчик на коляновия вал и смяната на един лагер. Досто съм я карал и то повече на извънградско. От Бургас до София пътя не се усеща. Вътре е доста широко. Возили сме се 6 човека(има вариант и за 7) на дълго и няма проблеми. За багаж е далеч пред Мареа комбиКато минуси бих отчел клатенето по завоите - мен лично хич не ми допада. Друг минус е че на мен ми идва доста тромава. Друг проблем поне по това което съм чел, е че дизело0вите фвигатели не били много надеждни. Но както казах до сега за 60000км поне при нас не се е счупило нищо.
Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Мога да споделя впечатления от Zafira B 2007 г. Дизел 1,9 TDCI .Ц-то и И-то червени- 150 к.с. В момента е на 100 000 км. и единственното което е създавало проблем е смяна на воден радиаатор (сложихме китайски с монтажа 190 лв.) и нещо по EGR-а което струваше 900 лв. Докато беше гаранционна 2 пъти е влизала в сервиз ама не мога да се сетя за какво. Като комфорт и возия е доста добре. Като разход в София- около 9 извън града зависи как се кара но е падала до 5,3 ... Среден разход 2/3 градско 1/3 извън изписва около 7,5 ...Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
veselin10 написа:Мога да споделя впечатления от Zafira B 2007 г. Дизел 1,9 TDCI .Ц-то и И-то червени- 150 к.с. В момента е на 100 000 км. и единственното което е създавало проблем е смяна на воден радиаатор (сложихме китайски с монтажа 190 лв.) и нещо по EGR-а което струваше 900 лв. Докато беше гаранционна 2 пъти е влизала в сервиз ама не мога да се сетя за какво. Като комфорт и возия е доста добре. Като разход в София- около 9 извън града зависи как се кара но е падала до 5,3 ... Среден разход 2/3 градско 1/3 извън изписва около 7,5 ...Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар