Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно едвам кретащите и пушещи камиони и др. такива

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз се пазя бая на една кола разстояние. На бащата два пъти му чупиха стъкло с камък, втория път беше за смяна щото камъка беше голям. Аз пускам някой да се движи пред мен или седя на една кола назад. Ако мога изпреварвам, но по принцип ме е страх, ако са редица тирове. С тая тактика съм успял да избегна бая проблеми. От някои камиони са падали доста кофти неща.
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Mitko написа:
      chris написа:
      И аз мисля, че е тъпо всеки път да чакаш непрекъсната линия. В крайна сметка има много ситуации, в които на абсолютно прав участък е забранено да изпреварваш. Например някъде дето няма живо дърво по пътя (имаш 100 % видимост) и главният път се присича с някъв селски път и е забранено, ама ти като видиш, че от никъде няма никой що да не го изпревариш?? При бензиностанции също е забранено - ама като няма жива душа на тая бензиностанция и отсреща не идва никой... ляв мигач и айде.P.S. Аз винаги карам супер внимателно и винаги съм нащрек, никога не се разсейвам и не предприемам рискови маневри. Просто има такива ситуации, в които изпреварването е забранено, но риска е нулев.
      При бензиностанциите не само е непрекъснато но и на повечето места е ограничена скоростта на 60км/ч. На Шел бензиностанция малко преди Плевен убиха човек който просто се включва в движението след като е заредил и го връхлита изпреварващ.
      Да знам, че и скоростта е ограничена, мисля, че стана ясно какво искам да кажа. Не, че чакам бензиностанция за да изпреваря някой.. просто посочих пример с разни пусти бензиностанции по средата на нищото П.С. Не че искам да кажа нещо лошо, но представям си този как се е включвал в движението... а и какъв кретен е бил тоя дето изпреварва (кой знае с колко е карал и дали наистина не е изпреварвал от дясно)
      Bravo 1.6 16v

Коментар

Изпреварвам си ги и още как. Настигна ли превозно средство - без значение кола, камион, рейс... го изпреварвам, защото щом съм го настигнал, значи кара по-бавно от мен. Изпреварвам и на непрекъсната линия по изключение, но НИКОГА не изпреварвам без видимост, в колона или без пълната увереност, че мога да направя маневрата безопасно за мен и останалите.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Еба ти камионите!!! Думи нямам за тия идиоти. Преди малко се качвам към Горна баня и на 30 метра след Дипломатическия клуб има един лек ляв завой. Там един простак с голям самосвал, ама от големите де, беше обсипал едното платно с големи камъни в продължение на 15 метра. Не знам какво би станало, ако имаше някой отзад. Със сигурност щеше да има смъртен случай. Толкова ли са глупави,че да препълнят камиона? И това, ако не е за затвор.

Коментар

Колежка на майка ми която живее в с.Драгор(Пазарджишко)разказа как два тежкотоварни камиона карат с бясна скорост в центъра на селото(около 100 км/ч)и се изпредварват!Ако беше изкочило дете,крава или някакво друго превозно средство щеше всичко да бъде помляно!Също много мразя когато този който изпредварваш настъпи педала нарочно,и трябва да вдигаш над 100 км/ч за да го минеш.

Коментар

donnna написа:
              изпреварвам само ако имам видимост / независимо от маркировката /, ако не - давам малко по-голяма дистанция, щото освен камъчетата няма никаква видимост....пък който ще да се навира пред мен!!!те може да си вадят хляба с това, ама като са натварени пъплят едва едва... ама ако са празни и си след тях нейде из балкана ти изправят косъма!!!
              За претоварените камиони с шофьри камикадзета съм съгласен... Но пролетта, ма път за Копринка минавах Шипка някъде към 9-10 часа вечерта... който иска се изсили и задминаваше (а всеки знае южния склон и завоите ), аз - кротичко надоле... но ЕДИН не застигнах, който да ми къса нервите и да не отбие при първа възможност, било то че съм и една кола след него или да не даде знак да го изпреваря когато види дълъ и чист участък :D . Отделно когато бяха на двойки между тя имаше място ВИНАГИ за поне 2 коли. Има и много човеци по пътищата :D

Коментар

Ето и едно нещо, на което станах свидетел преди десетина дена и което окончателно ме убеди, че до такива возила човек трябва да се приближава само на чисто прав и широк участък с никакви ограничения във видимостта: Случката се развива малко преди Чепеларе. Голф тройка изпреварва претоварен с дърва камион в завой. В този момент, предполагам от страничното напрежение в завоя, осигурителните въжета на товара се късат и дървата се изсипват, за щастие, не върху Голфа, но точно пред него. Голфа рязко отбива наляво, за да избегне стоварващите се дърва и се забива зверски в отвесните скали край пътя. За щастие, жертви няма, но колата става само за старо желязо. Тази случка съм я виждал три пъти, но този път просто бях съвсем близо. Случва се много често, особено по планински път. И, възниква въпроса, какво щеше да му попречи на шофьора на Голфа, да се повози още два-три километра след камиона и да го изпревари при Хвойна, където има място за 5 камиона един до друг, но не, човека бързал, затова ще стигне някой друг ден, а можеше и никога да не стигне, да чукаме на дърво... Пазете се от очевидно претоварени камиони, изпреварвайте, само когато, освен видимост, имате и място да избегнете падащия товар, защото той пада често, а ако еднотонен дънер ти падне върху колата, после няма значение кой е бил виновен. И невинните умират понякога.
                Shit happens, sometimes...
                Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

Бе видиш ли натоварено возило - бягай надалече... преди няколко седмици, на път за работа по пътя Подуене - Сточна гара на правия участък задминавам червен бус с тръби на покрива... и понеже закъснявах на светофара преди паркинга дето са срещите се хвърлих на жълтото.... след малко се разнася спирачен писък и дрънчене на разсипан метал... погледнах в огледалата и видях как тръбите се посипват на платното и една фиатка ли беше, ланча ли направи красива маневра да избегне всичко падащо отгоре... Изтръпнах, като се замислих, че ако не бях минал на "бледо розовото" колата пред буса щях да съм аз!!!

Коментар

Working...
                  X