Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно едвам кретащите и пушещи камиони и др. такива

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Относно едвам кретащите и пушещи камиони и др. такива

Понеже преди няколко дни стана дума в една тема /която немога да намеря/ за въпросните пушещи камиони... и всички ме освиркаха като казах че подобни твари ги изпреварвам при първа възможност дори и да има знак забранено изпреварването. Тук е важно да се каже че това че има знак че е забранено съвсем незначи че изпреварването не е възможно. Ако има видимост насреща и ако няма никой в другото платно продължавам да стоя зад думите си че тези возила ги изпреварвам.От мненията в този клуб се разбра че колкото и бавно да карат камионите, колкото и камъни да мятат отзад, колкото и да пушат, колкото и да виждате че са опасно натоварени... при наличието на непрекъсната линия или знак вие в никакъв случай не ги изпреварвате дори и да имате възможност.Ето какво мислят по темата в един друг клуб. http://peugeotclub.info/forum/viewtopic.php?t=8170

глупости ,защо да не ги изпреварваш ???? а и самите шофьори на камиони помагат в тази посока или дават път(разбира се не всички), но да не забравяме ,че това са хора, които по този начин си изкарват хляба и на 10 години въртят по милион километра ...
    фиатче Браво 2.0

Коментар

първия път когато си позволих да изпреваря такъв камион на непрекъсната линия спряха ме катаджиите и вместо акт ми написаха фиш. От тогава колкото и бавно да се движи, ако линията е непрекъсната - не го изпреварвам
      Audi 1.8S златен талон

Коментар

Ако камиона се движи с макс. 20км. по баир защо да не се изпревари?
        BRAVA 1,4 12V
        Nissan Navara

Коментар

lllubo написа:
          първия път когато си позволих да изпреваря такъв камион на непрекъсната линия спряха ме катаджиите .................
          и аз почерпих при подобен случай ........

Коментар

изпреварвам само ако имам видимост / независимо от маркировката /, ако не - давам малко по-голяма дистанция, щото освен камъчетата няма никаква видимост....пък който ще да се навира пред мен!!!те може да си вадят хляба с това, ама като са натварени пъплят едва едва... ама ако са празни и си след тях нейде из балкана ти изправят косъма!!!
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

аз пък въобще не гледам знаците, просто не ми вършат никаква работа, нито пък гледам маркировката, пречи ли ми някой или ако го намирам за опасен шофер го изпреварвам при първа възможност без значение по правилник ли е или не. знаците често са доста малоумно поставени, да не говорим, че предпочитам ако акт да ми пишат вместо да ми падне тухла на прозореца или преса върху колата/имаше такъв случай преди години/
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

tomazo написа:
                глупости ,защо да не ги изпреварваш ???? а и самите шофьори на камиони помагат в тази посока или дават път(разбира се не всички) нода не забравяме ,че това са хора ,които по този начин си изкарват хляба и на 10 годин ивъртят по милион километра ...
                аз имам една яка изцепка в такава ситуация с пускане на мигач....пътувах от Враца към София.....30-тина километра след Враца има едно изкачване...много коварно, ако не изпревариш в началото, почти нямаш шанс......кретам си аз зад един такъв подобен и си трая, кво да правя.....и гледам мигач......десен....аййййдеееее до ламарините и се изнасям..... ...срещу мен лети някакъв опел......малеееееее...........успях да се върна, но от цялата работа излезе, че шофера на камьона си пускал мигач че спира в отбивката.......така че това е малко нож с две остриета.........."The Secret Lover"....все си мисля че вероятността да залепнеш в някой насрещно-движещ се е по-голяма, от колкото на тоя срешу теб да му.....гръмнат гумите......

Коментар

и аз ги изпреварвам при първа възможност, немога да ги дишам такива "порове"

Коментар

Предпочитам да ги изпреваря при първа възможност, но при преценен риск. А относно даването на път от камионджиите - не им вярвайте много-много. Един направо ме вкара "на лъва в устата", че едвам се разминах... Подаде ми недвусмислен сигнал с рък през прозореца, аз съответно газ и задминавай - насреща - автомобил.
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

donnna написа:
                      изпреварвам само ако имам видимост / независимо от маркировката /, ако не - давам малко по-голяма дистанция, щото освен камъчетата няма никаква видимост....пък който ще да се навира пред мен!!!те може да си вадят хляба с това, ама като са натварени пъплят едва едва... ама ако са празни и си след тях нейде из балкана ти изправят косъма!!!
                      Най-адекватното становище по въпроса. Мнението ми се покрива на 100% с горното
                      Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                      Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

И аз мисля, че е тъпо всеки път да чакаш непрекъсната линия. В крайна сметка има много ситуации, в които на абсолютно прав участък е забранено да изпреварваш. Например някъде дето няма живо дърво по пътя (имаш 100 % видимост) и главният път се присича с някъв селски път и е забранено, ама ти като видиш, че от никъде няма никой що да не го изпревариш?? При бензиностанции също е забранено - ама като няма жива душа на тая бензиностанция и отсреща не идва никой... ляв мигач и айде.P.S. Аз винаги карам супер внимателно и винаги съм нащрек, никога не се разсейвам и не предприемам рискови маневри. Просто има такива ситуации, в които изпреварването е забранено, но риска е нулев.
                        Bravo 1.6 16v

Коментар

отделно че има стари маркировки и знаци по цяла българия,ако трябва да ги спазваме итях .цц..цц.
                          koolio написа:
                          donnna написа:
                          Една жена даде най-адекватното становище по въпроса. Мнението ми се покрива на 100% с нейното
                          пп.това не е жена

Коментар

Mitko написа:
                            При бензиностанциите не само е непрекъснато но и на повечето места е ограничена скоростта на 60км/ч. На Шел бензиностанция малко преди Плевен убиха човек който просто се включва в движението след като е заредил и го връхлита изпреварващ.
                            Тоя случай не го знам , а съм от Плевен. Обаче знам как обичат да правят плевенчани- измъкне се от отбивката и почва да се влачи . Много ги храня такива. А как ще го връхлети изпреварващ, освен ако не е изпреварвал отдясно?
                            Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                            Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Много пъти ми се е случвало камион като насъбере опашка да отбива докато се изтеглят всички.

Коментар

Working...
                              X