Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

важат

Коментар

slonikon написа:
      за сметка на това, по Хемус са се навъдили знаци 90, заради преминаващи добичета догодина сигурно ще ни задължат да караме по-магистралите с постоянно натиснати клаксони, че да ни чуе и да се огледа говедото, преди да пресече магистралата
      Между другото голяма част от така наречения "Хемус" изобщо не е магистрала ако се съди по знаците който са по него.......А това с говедата е връх на простотията, надали има "магистрала" по света на която да има знак за внимание за преминаване на "депутати"(едър рогат добитък)........
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

Освен добитък и елени гледам ама никой не ги спазва тия 90км освен мен щото с пикапа правя икономия на гориво.
        Обичам си работата.

Коментар

slonikon написа:
          абе през зимата важат ли тия дневните светлини, дето се монтират допълнително?
          Значи важат със сигурност късите светлини- доколкото знам ако те спрат за 1 несветеща крушка-сменяш я на място, ако не си включил въобще светлините- движиш се с 50 лева в час, а ако имаш китайски ментета с диоди- проблема по прогнози ще се заостря занапред в правилниците в посока на 50лв./час.
          Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

КИМИ написа:
            slonikon написа:
            Значи важат със сигурност късите светлини- доколкото знам ако те спрат за 1 несветеща крушка-сменяш я на място, ако не си включил въобще светлините- движиш се с 50 лева в час, а ако имаш китайски ментета с диоди- проблема по прогнози ще се заостря занапред в правилниците в посока на 50лв./час.
            Глобата за липса на дневни/къси светлини е 20лв. Китайските ментета как ще ги разпознаят на място?
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
              Глобата за липса на дневни/къси светлини е 20лв
              Аз пък мисля, че не е толкова

Коментар

Абе аз нещо не можах да се ориентирам - къде точно в тоя ЗДП пише за карането с включени къси светлини? Искам да прочета точно текста, ама нещо не се справих с търсенето. Търсих "дневни", "къси", "светлини" и намерих какви ли не глупости, само не и това което ми трябва. Говоря за търсене в самия закон, който е качен в ЛЕКС, от линка на предната страница. На сайта на МеВеРе все още стои стария и там в чл. 70 лесно се вижда за карането на къси от 1 ноември до 1 март, както и на дневни. И ако може някой също да каже - къде пише, че ако ти е изгоряла едната светлина си длъжен да си носиш, както и да я смениш на място?Ред.: Абе аз кво чета... намерих си първото. Ама второто?

Коментар

Винаги съм се чудил как може да глобят някой за изгоряла крушка?????Мен са ме спирали и само са ми казвали, че имам изгоряла светлина и да си я оправя при първа възможност.Никой не може да докаже кога точно е изгоряла дадена крушка, може да е 15 секунди преди да те спрат катаджиите. И все още никъде не сме задължени да си носим резервни крушки. А и на някои коли, крушките е трудно да смениш на място (ляв фар на Стило, примерно).

Коментар

jenshen73 написа:
                    КИМИ написа:
                    slonikon написа:
                    Глобата за липса на дневни/къси светлини е 20лв. Китайските ментета как ще ги разпознаят на място?
                    и не на място, пак не могат да ги познаят, тъй че сигурно ще взема едни. сега се чудя, като съм тръгнал да си лепя разни шукарийки по колата, дали да не я опаша странично с бягащи новогодишни светлинки? има доста кръстовища с лоша видимост и колко му е "заострят" правилниците в тая посока?!
                    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Ебавате се, но дори вчера по новините в проливният софийски дъжд имаше много дупета без фарове. А в закона, приет не от вчера пише, че при нарушена видимост в това число дъжд, сняг, мъгла, сумрак и в подлези и тунели (без значение дали последните са осветени) се ползват задължително фарове на къси светлини. Ей заради такива гъзове ни го набутаха чепатият, но мек целогодишен манифест с включени DRL или къси. А да споменавам ли, че съм застигал с 22:45 по извънградски път кола БЕЗ каквито и да е светлини???
                      Steliyan's Life!

Коментар

тц, не е затова - мотивите ги има в протокола от заседанието на комисията и те са - "не ми ги навирайте тия експертни становища и европейски опити, щото дългогодишния МИ опит в сферата показва, че от това има смисъл" . т.е. за да ни тормозят и занимават с глупости е. а, бих прибавил и за да задълбочат чалгаризацията на нацията със слагането на всякакви "турбогъзарски", лампички, диодчета и пр. по колите. бахти, аз оригиналния касетофон не съм си сменил, да не ми се разваля линията на таблото, тия зорлем ме карат да си превърна колата в пътуващ цирк!п.с. за тия, дето не спазват закона БИ ТРЯБВАЛО да има полиция. или и тъй сме поели половината работа на данъчните, да вземем и движението по пътищата да регулираме в свободното си време?!
                        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

айде стига лахте вече, сложете си по един ДРЛ и готово, от каране на фарове само един огромен ПЛЮС за безопасността и видимостта, това е, останалото са ганьовщини. ще ви дигнело разхода на бенз с 4 лева за година чудо голямо, тия дето правели акумулатори, крушки, дрл и т.н щели да станат милионери, ами почвайте и вие да правите да видим какво ще изкарате.

Коментар

ivancho написа:
                            айде стига лахте вече, сложете си по един ДРЛ и готово, от каране на фарове само един огромен ПЛЮС за безопасността и видимостта, това е, останалото са ганьовщини. ще ви дигнело разхода на бенз с 4 лева за година чудо голямо, тия дето правели акумулатори, крушки, дрл и т.н щели да станат милионери, ами почвайте и вие да правите да видим какво ще изкарате.
                            Ей, изземаш ми функциите. Обикновено аз съм ръб. Но мрънкачи винаги ще има. Дори и коланите им пречат, а ако нямаха функция - производителите на коли нямаше да ги слагат дори на кабриолетите...
                            Steliyan's Life!

Коментар

ivancho написа:
                              Аз бих казала, че поскоро е миниатюрно плюсче с микроскоп да го гледаш
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

и под микроскопа - две минусчета на кръст :D
                                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                                X