важат
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи
Collapse
Заключена тема
X
X
-
slonikon написа:за сметка на това, по Хемус са се навъдили знаци 90, заради преминаващи добичета догодина сигурно ще ни задължат да караме по-магистралите с постоянно натиснати клаксони, че да ни чуе и да се огледа говедото, преди да пресече магистралатаAlfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
slonikon написа:абе през зимата важат ли тия дневните светлини, дето се монтират допълнително?Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
КИМИ написа:slonikon написа:абе през зимата важат ли тия дневните светлини, дето се монтират допълнително?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Абе аз нещо не можах да се ориентирам - къде точно в тоя ЗДП пише за карането с включени къси светлини? Искам да прочета точно текста, ама нещо не се справих с търсенето. Търсих "дневни", "къси", "светлини" и намерих какви ли не глупости, само не и това което ми трябва. Говоря за търсене в самия закон, който е качен в ЛЕКС, от линка на предната страница. На сайта на МеВеРе все още стои стария и там в чл. 70 лесно се вижда за карането на къси от 1 ноември до 1 март, както и на дневни. И ако може някой също да каже - къде пише, че ако ти е изгоряла едната светлина си длъжен да си носиш, както и да я смениш на място?Ред.: Абе аз кво чета... намерих си първото. Ама второто?
Коментар
-
Винаги съм се чудил как може да глобят някой за изгоряла крушка?????Мен са ме спирали и само са ми казвали, че имам изгоряла светлина и да си я оправя при първа възможност.Никой не може да докаже кога точно е изгоряла дадена крушка, може да е 15 секунди преди да те спрат катаджиите. И все още никъде не сме задължени да си носим резервни крушки. А и на някои коли, крушките е трудно да смениш на място (ляв фар на Стило, примерно).
Коментар
-
jenshen73 написа:КИМИ написа:slonikon написа:абе през зимата важат ли тия дневните светлини, дето се монтират допълнително?браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Ебавате се, но дори вчера по новините в проливният софийски дъжд имаше много дупета без фарове. А в закона, приет не от вчера пише, че при нарушена видимост в това число дъжд, сняг, мъгла, сумрак и в подлези и тунели (без значение дали последните са осветени) се ползват задължително фарове на къси светлини. Ей заради такива гъзове ни го набутаха чепатият, но мек целогодишен манифест с включени DRL или къси. А да споменавам ли, че съм застигал с 22:45 по извънградски път кола БЕЗ каквито и да е светлини???Steliyan's Life!
Коментар
-
тц, не е затова - мотивите ги има в протокола от заседанието на комисията и те са - "не ми ги навирайте тия експертни становища и европейски опити, щото дългогодишния МИ опит в сферата показва, че от това има смисъл" . т.е. за да ни тормозят и занимават с глупости е. а, бих прибавил и за да задълбочат чалгаризацията на нацията със слагането на всякакви "турбогъзарски", лампички, диодчета и пр. по колите. бахти, аз оригиналния касетофон не съм си сменил, да не ми се разваля линията на таблото, тия зорлем ме карат да си превърна колата в пътуващ цирк!п.с. за тия, дето не спазват закона БИ ТРЯБВАЛО да има полиция. или и тъй сме поели половината работа на данъчните, да вземем и движението по пътищата да регулираме в свободното си време?!браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
айде стига лахте вече, сложете си по един ДРЛ и готово, от каране на фарове само един огромен ПЛЮС за безопасността и видимостта, това е, останалото са ганьовщини. ще ви дигнело разхода на бенз с 4 лева за година чудо голямо, тия дето правели акумулатори, крушки, дрл и т.н щели да станат милионери, ами почвайте и вие да правите да видим какво ще изкарате.
Коментар
-
ivancho написа:айде стига лахте вече, сложете си по един ДРЛ и готово, от каране на фарове само един огромен ПЛЮС за безопасността и видимостта, това е, останалото са ганьовщини. ще ви дигнело разхода на бенз с 4 лева за година чудо голямо, тия дето правели акумулатори, крушки, дрл и т.н щели да станат милионери, ами почвайте и вие да правите да видим какво ще изкарате.Steliyan's Life!
Коментар
-
ivancho написа:айде стига лахте вече, сложете си по един ДРЛ и готово, от каране на фарове само един огромен ПЛЮС за безопасността и видимостта, това е, останалото са ганьовщини. ще ви дигнело разхода на бенз с 4 лева за година чудо голямо, тия дето правели акумулатори, крушки, дрл и т.н щели да станат милионери, ами почвайте и вие да правите да видим какво ще изкарате.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар