Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

кола

НЯМА ТОЧНА СТАТИСТИКА Може малкото катастрофи да са от това че хората карат по малко щото нямат пари или са станали по внимателни демек страх ги е да не ги спрат или снимат и за това няма катастрофи.МЕН лично повечето коли през деня ме заслепяват и повече ми пречат на движението от колкото да ми помагат.За през ноща е същото .
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

kiro_of_the_day написа:
      Immortal написа:
      didich написа:
      http://www.dnes.bg/bulgaria/2012/08/07/kolite-celogodishno-sys-zapaleni-farove-ot-dnes.165623Ето и един от коментиращите какво е написал отдолуЗа да разсея съмненията и още повече съм повел кампания от седмици за тия фарове ето ви статистиката!!!2002 959 жертви2003 960 жертви2004 943 жертви2005 957 жертви* поправката действа за фарове през зимата!! от 1 ноември 20062006 1043жертви2007 1006жертви2008 1059жертви
      2009 901 жертви2010 775 жертви2011 657 жертвиИ ако разгледате цялата подробна статистика, ще видите, че именно през годините след 2006-та през зимните месеци жертвите са намалели, за сметка на увеличение през лятото.То иначе с цифри много лесно се заблуждават хората!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      И как точно може да се извади заключението, че това е станало заради пуснатите фарове?
      Въпросът ти важи и за колегата по-горе, нали, Кире?Бе спазвайте си закона, да не ви глобяват!!!! Ко стана сега - мрънкачите и изпълнителите май си сменихме ролите?!?

Коментар

Май е време заглавието на темата да остане само "Караме на фарове през цялата година" , пък кой е за или против няма значение вече :D
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Не одобрявам карането на фарове и туй то...Особено в градски условия. Нека фаровете бъдат задължителни в извънградски условия през цялата година и пожелателни в градски условия от 01.март до 01.ноември.Във времена, когато всички ( включая и автомобилостроителите ни) си блъскат главите в реализация на системи за еко ефект и намаляване разхода на природни ресурси точно с такава идиотия обезсмисляме ( макар и с малко) някоя будна инженерна мисъл. ПС: ВЕрно ли е, че с от 3 до 5% се вдига разхода на автомобил с включени фарове ? И, ако е така, значи ли, че от днес някой е завишил цената на горивото ми с тези проценти ?
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Сложете си LED дневни светлини и няма да ви гори нищо!И пак ще напомня, че много повече гориво се изгаря и вредни емисии се отделят при честите спирания пред пешеходни пътеки, ама там за екология не се говори!Всъщност - наистина - не мога да разбера какъв ви е проблема?!?Толкова ли е трудно да се завърти един път едно копче?!?

Коментар

Дидко ,проблема е че това включване на фарове води до голямо бъркане в джоба а ефекта ще е нулев .На първо място акумулаторите ще издъхнат за двойно по малко време .На второ място генераторите ще работят на пълна пара и те ще излизат масово от строя. На трето ще има да си отпсуваме до девето коляно на тия плужеци дето го приеха тоя закон . А по осведомените биха ли написали в кои държави от Евросъюза я има тая опция за целогодишно каране на фарове
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Коцев бе, казах вече - карам от както се помня все на фарове. От как имам италианска кола, хич и не съм ги гасил.Не съм обеднял (поне не и заради това). Къде го видяхте това "голямо бъркане в джоба" ?!?!?!?

Коментар

За мен е страшно да измервате човешкия живот в проценти и литри бензин!Имайте малко съзнание бе хора, спрете да мислите само за себе си!
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Между другото нашата кола се кара 90% градско постоянно на къси вече 5 години. Тогава взех акумулатора нов, ни генератори ни нищо не ми се е налагало да правя, крушките също смених чак тази пролет, щото да видя какво толкова го хвалят тоя найтбрейкър. Значи 5 години никакви допълнителни разходи нямам откъм части, така че за мен това са митове и легенди. Виж, за горивото няма как да сравня, но твърдя че колата има разход колкото е по документация.Не знам какви са тея крушки дето ви горят постоянно, акумулатори дето им се скапвал живота наполовина и т.н.

Коментар

Дидо ,моите коли и двете са дизели . Киата свещите продължават да нагрямат още десетина минути и черпят доста ток. Като пусна и фаровете и като карам из града с малки обороти и ето ти проблема налице . Второ , след като завода производител не е сложил оригинално ДНЕВНИ светлини не ни карай да си слагаме и ние допълнително и то бог знае какви са на пазара. И последно ,само в нашата ли страна не беше въведено това да се кара целогодишно на фарове та сега набързо ни го натътрузиха. Ами ако три четвърти от страните в Евросъюза не ги лови такъв закон? Значи те ще се избият по пътищата си като не карат на фарове .
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Не знам какво си мислите,че като всички си цъкнат фаровете и край на катастрофите?!...Еми преди седмица както си карах служебната кола на фарове и един се опита да мине през мен!Според мен този закон , единствено ще доведе до по голяма корупция сред пътните полицаи.
                        Peugeot 307 2.0i ГИ
                        ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

От седмица карам на фарове постоянно, да свиквам .... ами от постоянната работа и изгоряха 2 крушки една след друга......
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                            От седмица карам на фарове постоянно, да свиквам .... ами от постоянната работа и изгоряха 2 крушки една след друга......
                            Брях! Ми ако ти се налагаше да шофираш САМО нощем?!?! Вместо само денем??!

Коментар

Не знам Дидо, ще трябва някаква космическа технология да монтирам.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Каквото и да си говорим няма да станем по-умни българите така че довечера слагам и на колата на бащата модул, който както при мене пуска САМО късите светлини на 30% мощност.А за защитниците на карането на фарове - вие що нарушавате закона? Там пише през деня с пуснати къси, а не къси + габарити + осветление на номера + осветление в купето
                                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Working...
                                X