Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Камъните падат както гледам в моята градина . Алал да са ви фаровете ако ще и всичките светлини на автомобила да светят ,това няма да намали катастрофите . Катастрофите ще ги намалят само строгото спазване на закона и лишаване от правоуправление след няколко неспазвания на закона . Това го е доказала историята . Така както минаваме чинно покрай патрул ,защото са ни пресветнали че има КАТ ,така би трябвало и да се спазва правилника и закона без никакви уговорки и шашкалкавене .Някой карал в тъмното без фарове .Ами да го глобят и ако пак кара да го лишат от правоуправление .Мигар сега ще кара пак с включени фарове? Таратанци. Той така си е свикнал.След година живот и здраве ще направим равносметка с колко е намалял броя или с колко се е увеличил броя на жертвите след като караме със фарове.
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Измененията влизат в сила от днес

Коментар

коцев написа:
        Камъните падат както гледам в моята градина . Алал да са ви фаровете ако ще и всичките светлини на автомобила да светят ,това няма да намали катастрофите . Катастрофите ще ги намалят само строгото спазване на закона и лишаване от правоуправление след няколко неспазвания на закона . Това го е доказала историята . Така както минаваме чинно покрай патрул ,защото са ни пресветнали че има КАТ ,така би трябвало и да се спазва правилника и закона без никакви уговорки и шашкалкавене .Някой карал в тъмното без фарове .Ами да го глобят и ако пак кара да го лишат от правоуправление .Мигар сега ще кара пак с включени фарове? Таратанци. Той така си е свикнал.След година живот и здраве ще направим равносметка с колко е намалял броя или с колко се е увеличил броя на жертвите след като караме със фарове.
        Абсолютно съгласен.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

jorko написа:
          Днес са публикувани.От петък влизат в сила.
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Добро утро!, току-що го съобищиха по радиото, вече е налично и в ДВ-от 07.08.2012. Сега остава някой да прави статистиката и да отчита намалението на жертвите по пътищата. Тук сега пише, че до края на Август ще се разминава глобата... http://econ.bg/Новини/Без-санкции-за...8962_at.1.html

Коментар

VIT написа:
              Аз съм за да се движим на фарове ! Защото има идиоти които дори и при полумрак не си включват фаровете ,ако са и с тъмен автомобил става страшно.
              Значи, ако някой досега не си е включвал фаровете по тъмно, когато почти не се вижда без тях, новият закон ще го накара да ги включва когато е светло и си се вижда идеално? Такива джигити най-вероятно най-вероятно нямат ГО, ГТП, за данъци да не говорим, карат си на няколко ракии, а за малоумния закон за фаровете даже не са и разбрали :D Дори и да знаеха, това ще им е последната грижа. Половината от тях сигурно и не знаят откъде се пускат фаровете на колите им.
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Много пъти съм се замислял колко милиони лева се дават за изработване и продаване на винетки ,стикери за ГО,за преглед и ние ги лепим по стъклата , като тия пари пак излизат от нашия джоб.А може най лесно да се впише в закона че спрат ли те на пътя без да си си платил винетка,данък ,ГО и да си минал годишен преглед , то ти снемат номерата и конфискуват колата .Да се продава после на търг и парите да отиват за социални нужди. Да ама с тия стикери за изработката и продажбата им , някои хора се нагушиха с пари .
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Само да се е оплакал някой, че не му светят хубаво фаровете нощно време след няколко месеца, да не съм видял такава тема А катастрофите ще се увеличат, вече го наблюдавам - в колона от насрещно движещи се автомобили един като не е пуснал фаровете и се губи от останалите. Да не говорим за пешеходци, мотористи и колела.За това при новите автомобили има светлини за движение през деня, които светят ЗНАЧИТЕЛНО по-слабо от късите или дългите.НЕ СЛУЧАЙНО с пуснати фарове ТРЯБВАШЕ да се движат автомобили, които да минат по-бързо - линейки, пожарна, полиция. Така фаровете ги открояват от другите участници.
                  Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                  Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

днес го обнародваха в ДВ
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Аз съм ЗА целогодишното каране на фарове. По принцип от много години си карам целогодишно на фарове и нито съм обеднял нито съм умрял!!!
                      Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
                      Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Ами то в закона пише да се кара на дневни светлини. Който няма - само той да кара на къси.Относно изследванията - това са тези, които са накарали ВСИЧКИ производители на автомобили да произвеждат новите модели с дневни светлини. Сигурно има защо? А и не съм чул в Австрия да произвеждат автомобили. Ски - може.А автомобилите като линейки, пожарни и полиция, Илко, за това си имат "буркани" отгоре, за да се открояват между другите автомобили.Че и сирени имат.И НИКОГА не имало задължение да карат на фарове. Ама НИКОГА!

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                          jorko написа:
                          Днес са публикувани.От петък влизат в сила.
                          Не и в случая - § 30. Законът влиза в сила от деня на обнародването му в ,,Държавен вестник

Коментар

Това, че някой чиновник на запад, за да оправдае заплатата си, е решил, че и "научно доказал", че с фарове ставали по-малко катастрофи, мен не може да ме убеди, след като аз с очите си виждам, че в жарките дни като сегашните, от голямо разстояние, каквато е логиката на тази недомислица, не се различава дали колата е с фарове или не. И вече това го установявам не само при изгрев и при залез, защото наблюдавам внимателно, докато шофирам и през другото време на деня. Виждат се само новите автомобили с дневни светлини, но те и без тези светлини си се виждат. Големият процент от автопарка ни е с нерегулирани мъждиви фарове, които нощем не вършат работа, камо ли денем. И, при положение, че нещо е безсмислено, не виждам защо трябва да го правя, макар и някои да казвате, че било минимално усилието да си включиш фаровете и да забравиш. Но защо? Също тъй безсмислено е да си извадя, примерно, резервната гума от определеното й място и да я преместя в багажника, за да ми заема повече място. Защо да го правя, пак не ми коства кой знае какво усилие.
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
                              ...Големият процент от автопарка ни е с нерегулирани мъждиви фарове, които нощем не вършат работа, камо ли денем. ...
                              Ето един много добър повод, сега да си оправят фенерите. Защото когато насреща ми или зад мен кара някой такъв, или някой, на който фаровете са му като очите на кривоглед хамелеон, направо ми иде да му нарежа гумите, за да не може да се движи.

Коментар

Колега Коцев, обикновено не съм съгласен с съжденията ти но това е друга тема, интересно е друго, последните ти постове в темата се препокриват почти на 100% с моите виждания, но и това е друга тема. Всичко си остава глас в пустиня, все пак в случая "Докато умните се на умуват, лудите ще се на лудуват" щом закона е приет мърдане няма или поне за нас простосмъртните.
                                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                                X