Камъните падат както гледам в моята градина . Алал да са ви фаровете ако ще и всичките светлини на автомобила да светят ,това няма да намали катастрофите . Катастрофите ще ги намалят само строгото спазване на закона и лишаване от правоуправление след няколко неспазвания на закона . Това го е доказала историята . Така както минаваме чинно покрай патрул ,защото са ни пресветнали че има КАТ ,така би трябвало и да се спазва правилника и закона без никакви уговорки и шашкалкавене .Някой карал в тъмното без фарове .Ами да го глобят и ако пак кара да го лишат от правоуправление .Мигар сега ще кара пак с включени фарове? Таратанци. Той така си е свикнал.След година живот и здраве ще направим равносметка с колко е намалял броя или с колко се е увеличил броя на жертвите след като караме със фарове.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи
Collapse
Заключена тема
X
X
-
коцев написа:Камъните падат както гледам в моята градина . Алал да са ви фаровете ако ще и всичките светлини на автомобила да светят ,това няма да намали катастрофите . Катастрофите ще ги намалят само строгото спазване на закона и лишаване от правоуправление след няколко неспазвания на закона . Това го е доказала историята . Така както минаваме чинно покрай патрул ,защото са ни пресветнали че има КАТ ,така би трябвало и да се спазва правилника и закона без никакви уговорки и шашкалкавене .Някой карал в тъмното без фарове .Ами да го глобят и ако пак кара да го лишат от правоуправление .Мигар сега ще кара пак с включени фарове? Таратанци. Той така си е свикнал.След година живот и здраве ще направим равносметка с колко е намалял броя или с колко се е увеличил броя на жертвите след като караме със фарове.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
jorko написа:Измененията влизат в сила от днесVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Добро утро!, току-що го съобищиха по радиото, вече е налично и в ДВ-от 07.08.2012. Сега остава някой да прави статистиката и да отчита намалението на жертвите по пътищата. Тук сега пише, че до края на Август ще се разминава глобата... http://econ.bg/Новини/Без-санкции-за...8962_at.1.html
Коментар
-
VIT написа:Аз съм за да се движим на фарове ! Защото има идиоти които дори и при полумрак не си включват фаровете ,ако са и с тъмен автомобил става страшно.
Коментар
-
Много пъти съм се замислял колко милиони лева се дават за изработване и продаване на винетки ,стикери за ГО,за преглед и ние ги лепим по стъклата , като тия пари пак излизат от нашия джоб.А може най лесно да се впише в закона че спрат ли те на пътя без да си си платил винетка,данък ,ГО и да си минал годишен преглед , то ти снемат номерата и конфискуват колата .Да се продава после на търг и парите да отиват за социални нужди. Да ама с тия стикери за изработката и продажбата им , някои хора се нагушиха с пари .
Коментар
-
Само да се е оплакал някой, че не му светят хубаво фаровете нощно време след няколко месеца, да не съм видял такава тема А катастрофите ще се увеличат, вече го наблюдавам - в колона от насрещно движещи се автомобили един като не е пуснал фаровете и се губи от останалите. Да не говорим за пешеходци, мотористи и колела.За това при новите автомобили има светлини за движение през деня, които светят ЗНАЧИТЕЛНО по-слабо от късите или дългите.НЕ СЛУЧАЙНО с пуснати фарове ТРЯБВАШЕ да се движат автомобили, които да минат по-бързо - линейки, пожарна, полиция. Така фаровете ги открояват от другите участници.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Аз съм ЗА целогодишното каране на фарове. По принцип от много години си карам целогодишно на фарове и нито съм обеднял нито съм умрял!!!Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Ами то в закона пише да се кара на дневни светлини. Който няма - само той да кара на къси.Относно изследванията - това са тези, които са накарали ВСИЧКИ производители на автомобили да произвеждат новите модели с дневни светлини. Сигурно има защо? А и не съм чул в Австрия да произвеждат автомобили. Ски - може.А автомобилите като линейки, пожарни и полиция, Илко, за това си имат "буркани" отгоре, за да се открояват между другите автомобили.Че и сирени имат.И НИКОГА не имало задължение да карат на фарове. Ама НИКОГА!
Коментар
-
Това, че някой чиновник на запад, за да оправдае заплатата си, е решил, че и "научно доказал", че с фарове ставали по-малко катастрофи, мен не може да ме убеди, след като аз с очите си виждам, че в жарките дни като сегашните, от голямо разстояние, каквато е логиката на тази недомислица, не се различава дали колата е с фарове или не. И вече това го установявам не само при изгрев и при залез, защото наблюдавам внимателно, докато шофирам и през другото време на деня. Виждат се само новите автомобили с дневни светлини, но те и без тези светлини си се виждат. Големият процент от автопарка ни е с нерегулирани мъждиви фарове, които нощем не вършат работа, камо ли денем. И, при положение, че нещо е безсмислено, не виждам защо трябва да го правя, макар и някои да казвате, че било минимално усилието да си включиш фаровете и да забравиш. Но защо? Също тъй безсмислено е да си извадя, примерно, резервната гума от определеното й място и да я преместя в багажника, за да ми заема повече място. Защо да го правя, пак не ми коства кой знае какво усилие.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
bubachko
sugarboy написа:...Големият процент от автопарка ни е с нерегулирани мъждиви фарове, които нощем не вършат работа, камо ли денем. ...
Коментар
-
Колега Коцев, обикновено не съм съгласен с съжденията ти но това е друга тема, интересно е друго, последните ти постове в темата се препокриват почти на 100% с моите виждания, но и това е друга тема. Всичко си остава глас в пустиня, все пак в случая "Докато умните се на умуват, лудите ще се на лудуват" щом закона е приет мърдане няма или поне за нас простосмъртните.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар