Добре например карат всички на фарове и свикваш че всички са на фарове тръгваш да изпреварваш и не виждаш фарове и оп изведнъж лада без фарове човека си кара и пет пари не дава защото в по селата не са чули за фаровете. Аз в мъгла съм виждал дори камиони без фарове дори мой познат загина заедно с още три момчета при удар в камион каращ дърва предполага се че е карал без фарове.Поредната глупост на тези управляващи държавата. Карат на принципа проба грешка ама следващите избори ще отнесат шута ми се струва и то яко.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Dido_Lyubenov написа:Airfan написа:Dido_Lyubenov написа:Airfan написа:Sev написа:Stefanaki написа:S_BANKOV написа:Винаги карам на фарове, няма да вляза в такъв разход за гориво и крушки. А и щом по белите страни се кара целогодишно на фарове значи има защо.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:п.п.: Стига де ! Същите хора дето затапват ЕГР-и и махат катализатори, да ми говорят за екология !!!?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
dikanio написа:jenshen73 написа:Аз си пазя лостчето за фаровете, че много скъпо ако се прецака...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Разбира се, че трябва да се кара на фарове, поне извън града. Най-малкото заради факта, че половината от колите са без фарове даже и при сумрак. Кола с включени къси се рабелязва много по-добре и много по-добре можеш да определиш на какво разстояние се намира. Крушки, разходи на гориво....екология, айде няма никой, един градски автобус от спирка до спирка замърсява повече от колкото аз с 3 коли за годинаТипо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
jenshen73 написа:Запекъл си се като костичка на гъз с тоя ЕГР, а сега на ГТП-то газ анализатора не успя да ми хване пушиляка, че сваляха 4 пъти данните, като 3 от записите са на обороти > 2800. И трите записа са в нормите. Кво рече за EGR-а??? И преглеждащия вика "сигурно си и със катализатор, а?". Да с катализатор съм, без EGR, но с работещ smoke limiter.А, да - и карам целогодишно на включени къси. Аз си пазя лостчето за фаровете, че много скъпо ако се прецака...A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
То е задължително Зимата да се кара на фарове, но някой пак не ги включват.Нещо повече! В тъмната част от денонощието е не просто задължително, а жизнено необходимо да се кара с включени свитлини, но някой пак правят "икономии". Защо ли го правят?Аз имам два отговора. Единият е че са им монтирали електромер, а другият, че са се снабдили с уреди за нощно виждане.Виждал съм дама, която я спират, че кара без светлини. А тя освен това говори по телефона и е без колан. Какво искам да кажа!Дори да приемат промяна в закона, който си е неадекватен на пътя ще продължи за е такъв. Пак ще си кара без колан, без включени светлини, пил и т.н. На такъв не дневни, не къси, ами дори прожектор за самолети да му насочиш - пак няма да те види! Закона си е закон и трябва да се спазва. За сега можем да се радваме, че не следят стриктно за това, но и този ден ще дойде.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Според мен фаровете са предназначени да се ползват по принцип при намалена видимост на пътя и нощем, това всички го знаем, не виждам смисъл да се ползват през дена и при добра видимост, все пак колеги когато човек се качи да шофира трябва да е съсредоточен да прави само това и нищо друго, ако всички го спазват няма да има смисъл да караме на фарове, на аварийки, със заден отворен прозорец и т.н. глупости, това че ние не сме дисциплинирани и не спазваме закона за движение по пътищата си е наш проблем и едни включени фарове на пътя нищо няма да помогнат на тоя дето се е качил с 2,3,4,5 промила в кръвта или тоя който говори по телефона и се разсейва с куп други глупости вместо да си гледа пътя или тоя дето е зяпнал по някой кака на отсрещния тротоар - тия симпатяги дали ще видят, че карате на къси, на дълги, с ксенони, с прожектори или премигвате с фенерче ... НЕ те пак ще направят белята, за това считам, че карането целогодишно с включени фарове е пълна глупост и измишльотина на ония шматки в парламента, които се чудят къде да се почешат и какви тъпотии да измислят, вместо да се съсредоточът да работят за данъкоплатците като нас, защото ние сме ги изпратили там да си свършат работата.И на последно място, ако я приемат тая глупост, за която са против даже и от КАТ, ще трябва да се бръкнем и с някой лев за да се запасим с резервни крушки, сега ще кажете "ти пък си си купил кола, а се стискаш за едни 50 стотинки за една крушка" ще кажа, че ел. инсталацията както на всички им е ясно не е най сполучливо нещо в наще любими автомобили фиати и ще си сменяме крушки всеки месец, което са си пак пари, недай си боже да е изгоряла на пътя и те спират господата полицаи как отлиташ с акт и глоба, които пак ще трябва да извадите от джоба си.Поздрави.punto HGT
Коментар
-
Стига с тия крушки бре! Колко често ги сменяте?За 4 години съм сменил едни Найтбейкъри (2бр)със китайски ксенон. Крушките на китайският ксенон ги смених преди година,защото ми се стори ,че светят по слабо от преди.Новите крушки бяха по 9 лв бройката,а старите са ми в багажника за резерва.Карам на фарове и зиме и лете и денем.didich и в момента си длъжен да имаш резервни крушки в автомобила!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар