Aaaa браво Краси! Не става въпрос за мене/тебе/него/нея, млад-стар шофьор все тая :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи
Collapse
Заключена тема
X
X
-
И аз да се изкажа...ясно е, че кола със запалени фарове се вижда от по-далеч, от колкото такава, със загасени. Проблема от това е, че по този начин най-уязвимите участници в движението - велосипедисти и пешеходци, стават още по-лесна жертва. Дори от тази тема става ясно, че вече има шофьори, за които нещо, което не свети, не се движи. То или е паркирано, или просто не съществува. Движението със запалени фарове през деня има смисъл в държави, които не виждат слънце по няколко месеца, но в нашата, особено през лятото, по-скоро създава опасност. Напълно подкрепям тезата, че ако някой не вижда достатъчно от далеч несветеща кола, или я бърка с паркирана тава, да слага очила, или да се вози.
Коментар
-
Да се включа и аз,ако може с малко личен опит :D .Карал съм лятото с включени светлини и подчертавам 55 ватови халогенни крушки,които после смених със 100 ватови .Зимата все едно нямах фарове,защото от топлината на постоянно светещата крушка рефлектора се беше набръчкал като на дрът циганин петата,който е ходил цяло лято бос :P .За да компенсирам спада на светлина монтирах евтин китайски ксенон на 35 вата.След около месец пак ми бе недостатъчна светлината.Монтирах 55 вата ксенон и работата се успа за малко,но 50% от колите ми присветваха с фаровете,което много дразни и наистина е основателна причина за ПТП,ако в момента на присветването се движиш с по-висока скорост на неосветен път и отпреде ти има примерно каруца или...незнам кво друго примерно.Купих си фарове ДЕПО,щото са на по-тънка цена и разликата с оригиналното макар и набръчкано Валео беше от тук до небето..т.е ДЕПО-то не светеше изобщо,разсейваше светлината и пак ми присветваха .Накрая продадох колата,а и акумулатора се беше скапал доста по-бързо сравнено със когато съм карал без фарове лятото.Ако се въведе закон и всички карат на фарове лятото след 3-4 години колите на средностатистическия българин (16-20 годишни) фаровете им ще светят като габарити...лично мнение!Колко манияци,ще обърнат внимание на този факт и ще минат по моя път през ксенона,новите фарове и накрая да си продадът трофея или да го върнат на отпадъци? Ама все пак нека да прокарат закона,за да се раздвижи малко икономиката с акумулатори,крушки,алтернатори,горива и т.н.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Като карате БЕЗ фарове сте ми еднакви.Като карате СЪС фарове пак сте ми еднакви. Тук обаче шанса да пропусна линейка, пожарна, полиция и други автомобили които си пускат светлините ИМЕННО за да се различават от останалите е ОГРОМЕН.Та както искате така си карайте, като си се успя от карането ми е все тая и пак ще ви ударяFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Който не вижда предмет с размерите на автомобил, движещ се със скоростта на такъв - не е за шофьор и да си седи дома или да го возят!Навремето глобяваха за пуснати фарове, сега ще глобяват за спрени. И всичко това тръгна от гъзария на голфомислещи хора...
Коментар
-
Painfall написа:z_sutrov написа:Аз съм ЗА и откак е купена колата фаровете не са спирани. Даже лятото карам и с пуснати халогени, че има някои дето като са стояли цял ден на плажа на слънце и като тръгнат да се пребират към Сф и слънцето им пече пак в очите и ако съм само на фарове пак не ме виждат като идвам срещу тях.А до колегите спестители: искам някой да ми каже колко скача разхода на колата ви извън града на 100км ако карате на фарове.Питам и отговор не чакам: подгряване на огледалата и задното стъкло защо ползвате зимата, а климатик защо пускате през лятото?Поздрави!Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
От 12 март 1979г съм официално на пътя с какво ли не и не съм забелязал липсата на фарове преди -по бай Тошово време на фарове караха колите от ескортите само-това си е чиста гъзария ,,да те видели,,!!!!И увеличен разход с 3-5%,навремето имаше едно холандско проучване.Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
Dimo_J написа:kiro_of_the_day написа:Който не вижда предмет с размерите на автомобил, движещ се със скоростта на такъв - не е за шофьор и да си седи дома или да го возят!Навремето глобяваха за пуснати фарове, сега ще глобяват за спрени. И всичко това тръгна от гъзария на голфомислещи хора...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Dimo_J написа:kiro_of_the_day написа:Който не вижда предмет с размерите на автомобил, движещ се със скоростта на такъв - не е за шофьор и да си седи дома или да го возят!Навремето глобяваха за пуснати фарове, сега ще глобяват за спрени. И всичко това тръгна от гъзария на голфомислещи хора...Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:kiro_of_the_day написа:Dimo_J написа:kiro_of_the_day написа:Който не вижда предмет с размерите на автомобил, движещ се със скоростта на такъв - не е за шофьор и да си седи дома или да го возят!Навремето глобяваха за пуснати фарове, сега ще глобяват за спрени. И всичко това тръгна от гъзария на голфомислещи хора...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Карането на фарове през деня има и положителни и отрицателни страни.От професионални водачи съм чувал мнения, че в сланчев ден при запалени къси светлини на някой автомобили като Фокуса, някой модели Пежо и др. с мигач между решетката и фара, мигачите не се виждат. От друга страна пък автомобили с цвят сребрист металик или бял, когато карат с гръб към изгряващото или залязващо слънце, просто стават невидими.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Карането на фарове през деня има и положителни и отрицателни страни.От професионални водачи съм чувал мнения, че в сланчев ден при запалени къси светлини на някой автомобили като Фокуса, някой модели Пежо и др. с мигач между решетката и фара, мигачите не се виждат. От друга страна пък автомобили с цвят сребрист металик или бял, когато карат с гръб към изгряващото или залязващо слънце, просто стават невидими.Обичам си работата.
Коментар
-
Кви слънца? Кви пет лева? Някой ходил ли е в Гърция и Турция да види за какво слънце и пек става на въпрос,а и не само там! Не видях обаче нито в Истанбул,който вече гони 16 милиона гадулки,нито в Атина някой да си е пуснал фаровете,макар че турските Тирове по принцип светят като манастир.Мисля само мамалигарите(Унгарците) карат през деня на къси.Някои си позволяват да пускат и дългите в светлата част от денонощието! На екватора черните маймуни на фарове ли карат? Фарове пускам през деня единствено на трупната линейка и то,ако вътре карам труп за моргата.Съжалителен човек съм все пак и пускам фаровете да му е светло на онзи отзад в пъкълЪ,където е непрогледен мрак и всички като отидем там щем не щем ще караме на фаровеEX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
тая тема много се разрасна, като се има предвид, че непрекъснато се дъвче под една или друга форма. Според мен няма нужда от фарове нито зимата, нито лятото, защото в закона ясно е посочено кога да си включваш фаровете. За съжаление се действа по стария неефективен начин - има проблем, но ние не желаем да си размърдаме дебелите задници и да го решим, затова е по-добре да приемем нов закон и с това да си измием ръцете. А като карате с 80-90, всички коли се виждат и без фарове. Явно проблемът пак е във фактора Човек, не във фаровете.... пък и нали уж ще пестим енергия...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар