Колеги пускам темата, защото в един друг форум нещо ми направи лошо впечатление и искам да видя тук как е.Ето я дословно темата от другия форум : "http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/06/2 ... ina.162572Движението на автомобилите с пуснати фарове през деня ще стане задължително и през лятото.Депутатите от Комисията по транспорт на Народното събрание одобри този текст в промените на Закона за движението по пътищата, съобщава "24 часа".По този начин след окончателното приемане на закона в парламента фаровете на автомобилите ще трябва да са светнати целогодишно, независимо от атмосферните условия.Депутатите от транспортната комисия не се съобразиха с възраженията на МВР, че карането на фарове хаби гориво и замърсява въздуха.Те отхвърлиха и предложенията светлините да се пускат само при движение извън града.В момента автомобилите се движат задължително с пуснати светлини и през деня само от началото на ноември до края на март.Дали ще го приемат окончателно ? "Имам мотиви, заради които съм ЗА приемането му.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Карането на фарове през деня е голяма глупост, камо ли пък целогодишно, но ще се приеме така или иначе. Интересно е, че МВР са против и то с разумна причина. Катаджиите имат далавера от всяка нова малоумна забрана, все пак това са нови възможности за взимане на 10-20лв - на кой му изгоряла крушката в движение без да разбере, кой забравил да ги включи и т.н. Може би МВР иска да пресече тази нова възможност за корупция на пътя
Коментар
-
Аз съм ЗА този закон. И сега винаги карам с включени къси светлини. С предишната ми кола няколко пъти ме блъснаха, защото не ме видяли Сега всички ме виждат като ми светят фаровете и стоповете. От друга страна, няма да пропуснеш наближаваща кръстовищетио кола, ако е с включени фарове, особено на места където има струпване на много паркирали автомобили. И извън населено място, по-лесно прави впечатление приближаващ насреща автомобил с включени фарове.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
dimitrof9009 написа:Как се увеличава разхода на гориво при увеличаване на ел консумацията в ел системата на автомобила ? или нещо не мога да се сетя в момента . И начина по който се замърсява въздуха някой ако ни разясни . Иначе съм против целогодишно каране на фарове.EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
white_shark написа:dimitrof9009 написа:Как се увеличава разхода на гориво при увеличаване на ел консумацията в ел системата на автомобила ? или нещо не мога да се сетя в момента . И начина по който се замърсява въздуха някой ако ни разясни . Иначе съм против целогодишно каране на фарове.
Коментар
-
nedialk00
dimitrof9009 написа:Как се увеличава разхода на гориво при увеличаване на ел консумацията в ел системата на автомобила ? или нещо не мога да се сетя в момента . И начина по който се замърсява въздуха някой ако ни разясни . Иначе съм против целогодишно каране на фарове.
Коментар
-
Повишава се разхода заради повишената консумация на ел.енергия произвеждаща се от генератора,който се захранва от двигателя.Иначе аз целогодишно си карам на фарове,независимо деня,месеца или атмосферните условия.Нито съм против,нито ЗА този закон,но аз просто съм си изградил навика веднага след като запаля колата да си пусна фаровете.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Тази тема сме я нищили сигурно сто пъти и все е била заключвана в крайна сметка. То, че се увеличава разходът - така е. Част от енергията при изгаряне на горивото отива за задвижване на т.нар. "обслужващи агрегати". Това са алтернаторът (от който се захранват фаровете ), хидроусилвателят за волана, климатикът, водната помпа, маслената помпа, газоразпределителният механизъм и пр.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар