Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

GbGzTeaM написа:
    нали 20тина лева струват :D
    К’ви са тия крушки за 20лв, аз си купувам едни от 5
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
      GbGzTeaM написа:
      Тия от двадесет само си регулират фаровете, а ти с тия от 5 лв сам въртиш с отверката
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
        Народа е казъл че икономията е майка на мизерият.
        Дааааа и понеже живеем в мизерия ни остава естествено икономията! :D
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Immortal написа:
          BO написа:
          Immortal написа:
          BO написа:
          Да, единия се вижда от 2 километра, другия от 1 километър.Ако не ти стигне 1 километър да решиш каква маневра искаш да правиш по-добре не сядай зад волана.
          Два автомобила, движещи се с по 90 км/ч един срещу друг, за да изминат разстояние 1 км са им нужни 20 секунди.Ако единия от тях се движи не с 90, а със 120 (примерно), времето от първото виждане от 1 км до разминаването спада на 17 секунди.Дали са достатъчни за да се започне и завърши маневра "изпреварване", примерно?
          Ами според мен закона на физиката важи и в двете положения без значение дали си с пуснати или спрени фарове. Освен ако срещу тебе не се движи Гоуф-4 или АР156 с електрожени в рефлекторите. Тогава въздуха става по-плътен и времето ти за изпреварване няма да ти стигне, защото не си преценил правилно. Или демек е по-полезно в този случай да изпреварваш ако отсрещния е без фарове Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
          Важи, да. Но ако видиш насрещния от 2 км, а не от 1, ще имаш двойно повече време за размисъл и действие, нали?Целият този спор е излишен. Все едно да почнем да спорим дали са безопасни коланите.Същото е!Винаги ще има хора, които не слагат колани. Винаги ще има хора, които ще ти докарат от 9 кладенци вода, за да докажат, че без колан е по-безопасно.Само дето фактите са други.Запекли сте се като магаре на мост. И какво ще стане, като си включите фаровете и не ги гасите въобще, като мен?Ще ви изгорят рефлекторите на 10 годишните коли?!? Ще ви изгорят безценните крушки?!?
          Аз не съм против карането на фарове или пък обратното.Все ми е тая. Нас не ни питат. Събират се една тълпа хора, преписват (забележи, не измислят) едни закони и после ние ги изпълняваме.Въпроса е принципен. Всички сме карали лятото и всички знаем как стоят нещата.100% няма случай да не съм видял някой, защото карал без фарове. ААА имал съм такъв случай, ама беше през нощта, надявам се не се брои това.Според мен лятото на прав участък видимостта е над 1 километър на обект с размерите на автомобил. Колкото и да говорите за мараня-та.Ако свети слънцето в очите (примерно, нали все лятото ви бърка), то по-полезно ще е да си купите хубави поляризиращи очила и гарантирам ще видите пак колата отсреща по-рано от колкото ако е с фарове.Има и правило - ако изпреварваш то го прави за разстояние, което виждаш, че ще ти стигне без да караш абсолютно никой да си отбива от скоростта.Аз (и почти всеки разумен шофьор) ако тръгна да изпреварвам едно от главните ми неща, които гледам е дали за определено разстояние напред ще мога да извърша маневрата без да притесня някой и след като се прибера да има поне още 5-6 секунди време, поне, преди да се размина с този отсреща.Ако караш средно статистически автомобил (около 100 коня) в този форум, при едно нормално изпреварване ти стигат 10 секунди като стой та гледай.Както казах, ако не виждаш пътя за който може да изпревариш спокойно, все тая дали колата остреща има фарове или не. Ами ако отсреща има човек на пътя? По-малък от автомобил, без фарове? Викаш гледаме за фарове и ако няма изпреварваме, няма проблем Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Карам си на фарове през цялата година и хич не ми дреме какво ще приемат и какво не. На моите смешни 10 000 километра годишно се наглеждам на всякакви изцепки, ако правех по 100 000 щях да хвана гората. За моята сигурност предпочитам да светя и да ме виждат, макар че за джигитите и това не е пречка. Има шофьори който и камани да валят през януарски късен следобед фарове не пускат, ама какво да се прави, свят голям - хора всякакви.

Коментар

dikanio написа:
              GbGzTeaM написа:
              Е, найтбрейкъри бе
              Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

S_BANKOV написа:
                Винаги карам на фарове, няма да вляза в такъв разход за гориво и крушки. А и щом по белите страни се кара целогодишно на фарове значи има защо.
                И кои са тези бели страни?
                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

фарове

Карането на фарове не довежда до нищо друго освен колата да гори повече.Замърсяването да е повече.Карането на фарове е същия ефект ако на това място има залепено електриково фолио.Карането в северните страни е друго там времето е друго . Ако трябва да светят фаровете винаги нямаше да има лост за превключване.Вече е само гъзария да се кара на фарове а и много има където не им светят правилно или свети само единия.
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Stefanaki написа:
                    S_BANKOV написа:
                    Винаги карам на фарове, няма да вляза в такъв разход за гориво и крушки. А и щом по белите страни се кара целогодишно на фарове значи има защо.
                    Чехия, Естония, Полша, Словения, Словакия, Латвия, Литва, Норвегия, Исландия, Дания, Финландия
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
                      Stefanaki написа:
                      S_BANKOV написа:
                      Чехия, Естония, Полша, Словения, Словакия, Латвия, Литва, Норвегия, Исландия, Дания, Финландия
                      В полвината от тези държави се разсъмва към 9 и се стъмва към 14 часа, нали го разбираш това?

Коментар

Airfan написа:
                        Sev написа:
                        Stefanaki написа:
                        S_BANKOV написа:
                        В полвината от тези държави се разсъмва към 9 и се стъмва към 14 часа, нали го разбираш това?
                        Апрез другата половина от годината, обратно Това разбираш ли го ? Адски тъпи доводи "против" Дайте нещо смислено, да се съглася най-сетне :D
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Жоро, сигурно си прав, че се стъмва рано. Ама що тогава на колите им правят дневни светлини?
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                            Жоро, сигурно си прав, че се стъмва рано. Ама що тогава на колите им правят дневни светлини?
                            За гъзария. Все едно не сте видяли Голф с мъркучи с диоди по фаровете - е това е същото ама фабрично
                            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                              Airfan написа:
                              Sev написа:
                              Stefanaki написа:
                              S_BANKOV написа:
                              Апрез другата половина от годината, обратно Това разбираш ли го ? Адски тъпи доводи "против" Дайте нещо смислено, да се съглася най-сетне :D
                              Във всеки случай съм против не заради икономия, но не ми се влиза в поредната полемика.

Коментар

Airfan написа:
                                Dido_Lyubenov написа:
                                Airfan написа:
                                Sev написа:
                                Stefanaki написа:
                                S_BANKOV написа:
                                Във всеки случай съм против не заради икономия, но не ми се влиза в поредната полемика.
                                Целогодишно карам с включени къси светлини, по всяко време на денонощието. Как ти се струва среден разход на ТД100, за 400 км пробег с включени светлини - 4л/100км ? Е ако си изключа фаровете, да не вземе да ми се пълни сам резервоара по време на движение :D Няма да ги изключвам, че да не прелее Стига с тези икономии ! И страничните огледала увеличавали разхода ... 1 литър за година :D , Да не говорим за климатика, а какво ще кажете да махнем крушките на стоповете, че и те дърпат ток, плафоните да разкараме, аудиото, подгрев на ... аууууу, ами че аз съм с ел стъкла и ел огледала, ще взема да ги махна Смешно е фенове на чип тунинга да ми говорят за икономии и екология. Ама много смешно ! п.п.: Стига де ! Същите хора дето затапват ЕГР-и и махат катализатори, да ми говорят за екология !!!?
                                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                                X