Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

коцев написа:
    А прочете ли коментариите по статията по надоло.
    Жената, която е била в колата ли знае по-добре какво се е случило, или философите в днес.бг без дори да са видели случката?
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Хахаха смех в залата.Как може да си помислите бе?Ми тя колата може да се запали от всичко,но винаги в протокола пише късо съединение.И наистина в 95% от случаите е така,но да се твърди,че фаровете натоварват системата в жегата е смехотворно.Автобуса,който е изгорял днес в началото на Бургас,сигурно и той е бил с пуснати светлини.
      FIAT BRAVO 1.6
      FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
      LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Закона за тези пуснати фарове обслужва интересите на търговците и производителите на акумулатори, поредно доказателство за поръчковото правителство на боко тиквата!!

Коментар

Аз не разбирам от тоци, признавам. Моля някой запознат да ми обясни как фаровете влияят на акумулaтора?

Коментар

На теория натоварват повече алтернатора, но не колкото един бассс мечо бассссс
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

M5kov написа:
              За мен е страшно да измервате човешкия живот в проценти и литри бензин!Имайте малко съзнание бе хора, спрете да мислите само за себе си!
              Хич не ти схващам мисълта. Ти още ли си мислиш, че с пуснати фарове - убиеца на пътя ще стане ангел - пазител ?Не приятелю. Фаровете са най-малкия дерт на катастрофите по пътя. Проблемите са другаде. Безсмислието на този Закон е пропорционален с безсилието му. Днес за пореден път ми се изправи косъма докато пътувах от Бургас до Созопол. Разчитам повече на мантинелата, отколкото на светнатите фарове на отсрещните "зверове". Повечето прелитащи светеха, а водачите им бяха задертени подобно на теб за живота на другите. Те бяха направили всичко за моята сигурност... Бяха си пуснали фаровете. ПС: Ако визираш и моето съзнание. Бъди сигурен, че го имам и без светлини.
              A17DTС/S
              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Immortal написа:
                Аз не разбирам от тоци, признавам. Моля някой запознат да ми обясни как фаровете влияят на акумултора?
                Аз пък съм чувал за тока единстввено, че И е равно на У върху Р, ама това как точно натоварва акумулатора и до ден днешен не мога да си обясня. Ако някой е учил повече за тока - нека да го обясни с думи прости.

Коментар

също така И е равно на W/U. това са едни десет ампера (10%), които се смучат от динамото залудо, вместо да ходят да хранят акумулатора. на практика, на къси разстояния шанса да ти остане недозареден акумулатора се увеличава с 10%.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

А продължавам да очаквам някой да напише в кои страни от Европа е въведено задължително каране на фарове целогодишно . Иначе май излиза ,че сме пак по католици от папата .
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

ntodorov написа:
                      Безсмислието на този Закон е пропорционален с безсилието му.
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

коцев написа:
                        А продължавам да очаквам някой да напише в кои страни от Европа е въведено задължително каране на фарове целогодишно . Иначе май излиза ,че сме пак по католици от папата .
                        Както винаги колега.Ако по света построят заод за полупроводници-тука ние строим за цели!
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

коцев написа:
                          Чехия, Естония, Полша, Словения, Словакия, Латвия, Литва, Норвегия, Исландия, Дания, Финландия
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

10А за фарове а останалите А за автомобила къде да ги добавим. Сега да сложим и какъв е генератора и при какви обороти какви А има и веднага и дете може да си направи сметката, че акумулатора в дадени режими умира.Всичкото това с тези светлини е пълна глупост. Защото автомобилите които караме не са направени за това нещо. Още повече през деня като свети габарита отзад и при едно хубаво слънце и СТОП светлината не се забелязва на някои автомобили. А спасяването на човешки животи е много под въпрос с увеличената консумация на гориво, крушки, акумулатори..........

Коментар

chaveto написа:
                              10А за фарове а останалите А за автомобила къде да ги добавим. Сега да сложим и какъв е генератора и при какви обороти какви А има и веднага и дете може да си направи сметката, че акумулатора в дадени режими умира.Всичкото това с тези светлини е пълна глупост. Защото автомобилите които караме не са направени за това нещо. Още повече през деня като свети габарита отзад и при едно хубаво слънце и СТОП светлината не се забелязва на някои автомобили. А спасяването на човешки животи е много под въпрос с увеличената консумация на гориво, крушки, акумулатори..........
                              Браво колега, много точно казано!Ама какво да им обясняваш - електротехниката не е сложна, но иска четене. Сега като монтирах ДЛР просто си нямате на идея колко са тънки кабелите, а две лампи по 55 вата не са малък товар при 13.8 волта. Това са си 4 ампера - ми в къщи това си е един котлон на печката като ток, ама там кабела е доста по-дебел. Сега за да не кажете нещо лошо за нашите коли - на бившият Мерцедес бяха също толкова тънки кабелите, чак се плашех дет се вика.За СТОП светлината никой не мисли - после ще има "извинявай ама не те видях", не случайно на колите с дневни светлини светят само отпред. Просто на крива ракета космоса и пречи - това сме ние.
                              Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                              Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Sev написа:
                                коцев написа:
                                Чехия, Естония, Полша, Словения, Словакия, Латвия, Литва, Норвегия, Исландия, Дания, Финландия
                                Тоест, нито една от водещите европейски държави, където да са видяли и грам нужда от въвеждане на тази недомислица.
                                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Working...
                                X