Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

и аз се насочвам към дневни на минимална мощност 15-20%ако има проблем с ченгетата (надявам се да няма, колата ми е сравнително нова и ще ги водя фабрични ) - ще вържа модула към късите на 100%...поне да не светят таблото и габаритите
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

jorko написа:
      ФЕРАРИСТ написа:
      Лично аз ще напълня гушата на някой за 2 комплекта "дневни светлини", но къси през деня няма да пускам.......
      В твоя случай може и да е необходимо да ги пускаш
      Не се осведомих добре по отношение на ония записки дето циркулираха за това кое точно е дневни светлини, Е4 и прочее, къде трябва да са монтирани и прочее, но "светлини за движение през деня" и DRL си мисля че е едно и също нещо, и те могат да се ползват без да се пускат късите......????
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
          jorko написа:
          ФЕРАРИСТ написа:
          Лично аз ще напълня гушата на някой за 2 комплекта "дневни светлини", но къси през деня няма да пускам.......
          В твоя случай може и да е необходимо да ги пускаш
          Не се осведомих добре по отношение на ония записки дето циркулираха за това кое точно е дневни светлини, Е4 и прочее, къде трябва да са монтирани и прочее, но "светлини за движение през деня" и DRL си мисля че е едно и също нещо, и те могат да се ползват без да се пускат късите......????
          Хората излишно си усложняват мисленето с места за монтаж и надписи разни, сертификати в жабката, преснимани ТЮВ и т.н... иначе в закона си пише или светлини за през деня / независимо как ги наричат / ИЛИ къси светлини ... демек ако си ги пуснал и двете , пак си в нарушение

Коментар

jorko, на повечето съвременни автомобили дневните светлини се "пускат" със стартирането да двигателя. Включването на късите ги гаси автоматично. DRL модулите, които се продават и за самостоятелен монтаж СЪЩО имат тази функция - да се гасят с пускането на късите. Хубавото на DRL е, че не ти светят излишно стопове и габарити. Ти това ТЮВ да знаеш, че означава ГТП на български?
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
              jorko, на повечето съвременни автомобили дневните светлини се "пускат" със стартирането да двигателя. Включването на късите ги гаси автоматично. DRL модулите, които се продават и за самостоятелен монтаж СЪЩО имат тази функция - да се гасят с пускането на късите. Хубавото на DRL е, че не ти светят излишно стопове и габарити. Ти това ТЮВ да знаеш, че означава ГТП на български?
              На повечето сигурно, но не и на всички и те са заводски прецакани, ако някой реши да се заяжда ,а и какво значи ТЮВ аз си знам, но пресниман ТЮВ на немски не означава редовен ГТП в България, нали се сещаш

Коментар

jenshen73 написа:
                Ти това ТЮВ да знаеш, че означава ГТП на български?
                Ако беше така 50% от колите, камионите и автобусите в България нямаше да се движат. Тия педантични германци само за 1-2 кв.см. ръжда спират колата от движение, докото не се оправи проблема.
                Няма начин да няма начин!

Коментар

и тук щеше да е добре да е така, но с нашия стандарт просто няма как да стане за съжаление, кой не иска да кара що годе нова кола и да не мисли за техническото и състояние

Коментар

Едното не е гаранция за другото. Да не кажа ’напротив’, че ще скочат някои.

Коментар

Sev написа:
                      и аз се насочвам към дневни на минимална мощност 15-20%... ще вържа модула към късите на 100%...поне да не светят таблото и габаритите
                      Тая мощност, според мен е много малка и няма да е от полза, т.е. такъв процент е не ефективен! Според моя опит 35-40% са перфектни, но не повече! Това е за ДРЛ, който включва автоматично, редуцирани "дълги" светлини!!!В момента на пазара се предлагат и ДРЛ, които имат функция за автоматично, МОМЕНТАЛНО включване на светлините, на 100%! Тази опция е перфектна в случай, че модула е вързан да стартира "късите" светлини, а те са с ксенонови ламбета.
                      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                      http://www.keepfighting.ms

Коментар

Jimy написа:
                        Тая мощност, според мен е много малка и няма да е от полза, т.е. такъв процент е не ефективен! Според моя опит 35-40% са перфектни, но не повече! Това е за ДРЛ, който включва автоматично, редуцирани "дълги" светлини!!!В момента на пазара се предлагат и ДРЛ, които имат функция за автоматично, МОМЕНТАЛНО включване на светлините, на 100%! Тази опция е перфектна в случай, че модула е вързан да стартира "късите" светлини, а те са с ксенонови ламбета.
                        С безполезни закони, безполезна мощност. И аз смятам като Sev да направя същото - DLR модул към късите на 15% мощност, това е най-ниското възможно за самият модул.В лошо време зимата винаги си пускам фаровете и без както казах безполезни закони. Като почнете да събаряте мотористи, да не видите навреме линейка, да блъснете човек щото не сте го видяли заради насрещните фарове друго ще приказвате как да избегнете наказанието ама...
                        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

nikolovvd написа:
                          jenshen73 написа:
                          Ти това ТЮВ да знаеш, че означава ГТП на български?
                          Ако беше така 50% от колите, камионите и автобусите в България нямаше да се движат. Тия педантични германци само за 1-2 кв.см. ръжда спират колата от движение, докото не се оправи проблема.
                          Всичко от горенаписаното не е вярно.Аз карам с DRL (благодарение на ogi28b - поклон) повече от две години. След това монтирах такъв и на баща ми и при заводски настройки за ниво на дневните светлини 30% при разминаване установихме че в последните метри се получава дискомфорт у водачите. Според мен 15 до 20% от дългите е достъчно.
                          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

nikolovvd написа:
                            Аз пък не вярвам на тая теория. Защо? Гледам тука едни търговци докарват по една две коли в месеца от Германия. Същите коли са се движели до последно в Германия , а като гледам колко ръжда има по тях ,колко е омаслен двигателя все едно с години не е сменяно масло. Тук ги мине на пароструйката ,наклепе ръждата с разни китове и пасти и после ги изкарва на пазара за продан чисти като Пиринска вода. Та мисълта ми е че и там има прегледи като нашите .
                            Фиат Панда 1.2 2006година
                            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Но ги карат на платформа! Отделно това са автомобили оставени за скрап (рециклиране)! Нашите ги купуват по 200-300 Евро и след като ги напудрят ги продават за 2-3 000 лева, а ние като свраките - налитаме на лъскавото.Преди години, когато пътувах често до Германия, нямах камера да снимам от къде ги товарят колите. Там са и гумите ІІ-ра употреба за българския пазар.На такива места ми идва само една дума в главата, но ще я пропусна, да не се засегне някой по грешка.
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

аз също съм за каране на фарове но само извън града
                                STILO JTD

Коментар

Working...
                                X